Product Beoordeling: Palo Santo

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogProduct Beoordelingen

Product Beoordeling: Palo Santo


Palo Santo is geurig hout met vele toepassingen, zowel spirituele als praktische, dus hoe komt het uit de test?

Het gebruik van Palo Santo als wierook gaat al eeuwen terug. Het wordt gebruikt voor van alles, van een begeleiding bij Ayahuasca rituelen, tot een huishoudelijk middel om muggen weg te houden. De fascinerende geur wordt zeer gewaardeerd om een ruimte te reinigen en de verbinding met jezelf te openen tijdens mediatie. Over het algemeen wordt een stokje Palo Santo aangestoken, bewust door de kamer geleid en in een kom gelegd om verder na te smeulen. Ik haalde dus wat Palo Santo stokjes van Herbs of the Gods en ging aan de slag.

VERPAKKING

De stokjes van Palo Santo worden geleverd in een stevig zakje, verzegeld met het productlabel. Het zakje zelf is geurig en geeft een voorspelling van de sterke geuren die volgen. Het zakje bevat 70-80 gram grof gehakte houtstokjes, klaar om te worden gebrand. In mijn geval waren dat 14 stokjes.

Palo Santo

GEBRUIK

Omdat het een solide takje hout is, nam ik aan dat Palo Santo lastiger aan te steken zou zijn dan standaard wierook, maar tot mijn verrassing ontdekte ik dat het makkelijk aan te steken was. Met een aansteker hield ik een vlam aan het uiteinde van het takje en binnen 10 seconden brandde het. Ik liet nog ongeveer 30 seconden branden, waarna ik het vuur uitblies en het takje liet smeulen. Ik een olie-achtig sap eruit sijpelen. Ik kan alleen maar aannemen dat dit sap verantwoordelijk is voor de extreem lekkere geur van Palo Santo.

En wat een geur! Vergeleken met de meer traditionele wierook, voelde het aroma van Palo Santo veel lichter aan. Citrusvruchten en munt ondertonen worden gemengd met de algemene, kruidige vleugen die wierookgebruikers wel zullen herkennen, waardoor het effect meer fris is en niet zo beladen. Het is een aroma die de ruimte snel vult en lang blijft hangen nadat de Palo Santo is uitgebrand.

Het is echter wel zo dat, als je van plan bent het hele stokje in een keer te branden, je het waarschijnlijk een aantal keren aan moet steken. Hoewel de natuurlijke oliën in het hout het behoorlijk ontvlambaar maken, kan je het niet vergelijken met een traditioneel wierookstokje, die uit zichzelf helemaal opbrandt. Ik vond het echter niet storend. Het was eigenlijk best nuttig; het hout produceert genoeg aroma om lang te blijven hangen dus iedereen die het gebruikt voor meditatie, yoga of gewoon te genieten van het aroma, zal het fijn vinden om te ontdekken dat er nog wat over is om later te kunnen branden.

EFFECTEN

Volgens traditionele gebruiken, moet Palo Santo zowel therapeutische als medicinale effecten hebben, waarbij je wezen wordt gezuiverd en genezing wordt versterkt. Ik mankeer niets, dus het is moeilijk om commentaar te leveren op enige genezende effecten, maar ik voel me wel kalm en gebalanceerd. Of dit nu komt door de ontspannende sfeer die het creëert of vanwege de chemische stoffen, is lastig te zeggen. Maar als ontspanning je doel is, na een lange dag of voor meditatieve doeleinden, zal het zeker helpen je doel te bereiken. Ik heb de Palo Santo olie niet getest, maar deze wordt vaak in aromatherapie gebruikt om te ondersteunen in het creëren van een kalmerende en ontspannende setting waarin je kan relaxen en evenwicht kan vinden.

Over het algemeen is de aroma van de wierook prettig en het zal dan ook prima werken als algemene geur in huis.

CONCLUSIE

Al met al vond ik de ervaring met Palo Santo erg prettig. Er wordt een verfrissend aroma geproduceerd en de levensduur is langer dan standaard wierookstokjes. Het aroma is ook uniek, waardoor liefhebbers van wierook kunnen genieten van een nieuwe geur. Het gebruik is iets lastiger dan standaard wierook, die je gewoon aansteekt en kan vergeten, maar het is de extra moeite waard.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers