Blog
Productbeoordeling: DaVinci Ascent
4 min

Productbeoordeling: DaVinci Ascent

4 min

De volgende in onze productlijn van productbeoordelingen is de DaVinci Ascent, een portable vaporizer die veel te bieden heeft.

In tegenstelling tot andere vaporizers in dezelfde klasse, kan de DaVinci Ascent het allemaal en er kunnen zowel droge kruiden als concentraten in. Dit maakt het een van de meest veelzijdige, portable vaporizers op de markt, in staat een hoogwaardige damp te leveren ongeacht de keuze voor de gebruikte stoffen. Deze vaporizer heeft misschien wat kleine nukken, maar hij heeft veel meer positieve kanten. Ik heb erg genoten van het testen en ik baal ervan dat ik de vaporizer opzij moest leggen om mijn ervaring onder woorden te brengen. Maar ik kom er niet onderuit, dus laten we de DaVinci Ascent eens in al haar glorie onderzoeken.

FORMAAT

Als het gaat om de maat, heeft de DaVinci Ascent een afmeting van ongeveer 12cm H x 6cm B x 2cm D. Dit formaat komt overeen met de meeste moderne smartphones, zij het iets dikker. Dit formaat maakt deze vaporizer enorm draagbaar, omdat hij met gemak in de meeste broekzakken vast. Dankzij deze relatief kleine afmetingen, kan de vaporizer eenvoudig worden opgeborgen en biedt het een uitmuntend niveau van discretie onderweg. De Ascent weegt ongeveer 192g en dit is, volgens portable vaporizer standaarden, iets aan de zware kant. Hij is echter niet zo zwaar dat het afdoet aan de draagbaarheid en het voegt wel wat comfort toe als hij in de hand ligt.

BOUWKWALITEIT EN ONTWERP

Herb_Chamber

De bouwkwaliteit van de DaVinci Ascent voelt solide en betrouwbaar aan. De hoofdconstructie is gemaakt van plastic, maar het voelt niet goedkoop aan. De bodem van de Ascent heeft een eenvoudig draaimechanisme, die toegang geeft tot de diepe kruidenkamer en het gehele damppad is van glas gemaakt. Op de voorkant van de Ascent prijkt een OLED display en je vindt er ook de controleknoppen waarmee je de diverse instellingen kan selecteren.

Het model, dat ik ontving voor de beoordeling, is voorzien van gepolijste houteffecten waar ik, eerlijk gezegd, geen fan van ben. Maar dit heeft te maken met persoonlijke voorkeur en de Ascent is ook verkrijgbaar in andere variaties die iets meer... subtiel zijn. Dat daargelaten, is het ontwerp van de Ascent goed uitgedacht en de andere modellen zijn heel wat stijlvoller. Wat ik met name fijn vond, is dat het glazen mondstuk zich terugtrekt in de vaporizer, als deze niet worden gebruikt, en het mondstuk kan eenvoudig worden verwijderd om schoon te maken (net als het gehele glazen damppad), waardoor de Ascent gestroomlijnd aanvoelt.

KRUIDENKAMER EN VERWARMINGSELEMENT

Vapour_Path

Een van de meest opvallende kenmerken van de DaVinci, is het vermogen om met gemak zowel droge kruiden als concentraten te vaporiseren, inclusief oliën. De Ascent kan standaard ongeveer 0,3g droog, vermalen kruid kwijt. Dit is een enorme hoeveelheid, vergeleken met de competitie, en maakt extreem lange groepssessies mogelijk. Dit grote formaat is deels om de glazen pod te huisvesten, die gebruikt wordt voor concentraten; deze past netjes in de verwarmingskamer na het vullen met het door jou gekozen concentraat.

Het verwarmingselement van de Ascent is gemaakt van met glas beklede keramiek. In theorie gebruikt de vaporizer convectie, maar de kom wordt zo heet, met zoveel wiet in contact met de kom, dat er ook behoorlijk wat conductie plaatsvindt. In de bodem van de kom zitten vier kleine gaatjes, die hete lucht doorlaten om de convectie uit te voeren. De opwarmtijd bedraagt ongeveer 50 seconden, wat netjes is.

GEBRUIKSGEMAK

Het gebruiksgemak van de DaVinci Ascent is zowel goed als slecht. In eerste instantie is het apparaat extreem eenvoudig in gebruik. Onderkant opendraaien, kamer vullen, sluiten, aanzetten en wachten tot de ingestelde temperatuur is bereikt. Top! Met het display aan de voorkant kan je de ingestelde temperatuur wijzigen en exact instellen op een temperatuur tot 220°C.

Het wordt echter allemaal iets ingewikkelder als je duikt in de meer geavanceerde Ascent kenmerken. Het is mogelijk naar de instellingen van de Ascent te gaan en drie unieke temperaturen in te stellen met specifieke tijdsstempels. De Ascent zal automatisch de temperatuur aanpassen naar deze ingestelde temperaturen, nadat de tijd verstreken is. Wanneer dit correct wordt ingesteld, kan de ervaring nog verder op maat worden gemaakt, zodat hij aanpast op hoe je wiet verdampt. Het uitvogelen hoe je dit in moet stellen, en weer uit moet schakelen als je besluit dat dit niks voor jou is, is niet overduidelijk, waardoor je mogelijk in de handleiding moet duiken. Niet een heel groot probleem, maar wel irritant als iemand per ongeluk wijzigingen aanbrengt tijdens een groepssessie.

Wat ik wel echt prettig vond, en zo'n beetje verwacht bij hoogwaardige vaporizers, is de automatische uitschakeling. In de instellingen kan je de tijd bepalen en als de Ascent in die tijd geen beweging detecteert, zal hij vanzelf uitschakelen.

DAMPKWALITEIT

De daadwerkelijke damp, die door de DaVinci Ascent wordt geproduceerd, is uitmuntend. Dankzij de precieze temperatuurcontrole en het volledig glazen damppad, eindig je met soepele, rijke dampwolken. Uiteraard zal de kwaliteit ook afhangen van de kwaliteit van je wiet, maar de Ascent heeft de lat hoog gelegd en maakt een uitmuntende dampproductie mogelijk.

BATTERIJDUUR

DaVinci zegt dat de Ascent tot 3 uur mee kan gaan, wanneer deze continu wordt gebruikt. Ik kwam echter dichterbij 2-2,5 uur. De oplaadtijd is ongeveer 5 uur. De levensduur van de batterij is fantastisch, maar het opladen had iets sneller gekund.

SCHOONMAKEN

Path_Mouthpiece

De Ascent is super eenvoudig te reinigen. Beide gedeelten van het glazen damppad kunnen eenvoudig worden verwijderd en de kom is gemakkelijk toegankelijk. Als het aankomt op hoevaak schoonmaken nodig is, zal je ontdekken dat dit zo'n beetje overeenkomt met andere vapes op de markt. Na flink wat sessies kan hij smerig worden, maar door het gemak waarmee de vaporizer kan worden schoongemaakt, is dit geen probleem, zeker in vergelijking met hoe onhandig andere vaporizers kunnen zijn.

PRIJS

De DaVinci Ascent slaat een gat in je bankrekening van ongeveer €229,-, wat aan de hoge kant is. Gelukkig bezit de Ascent de functionaliteit en kwaliteit om dit te ondersteunen, waardoor hij het geld waard is.

GARANTIE

De DaVinci Ascent komt met 2 jaar garantie op de hittekamer, bouw, elektronica en fabricagefouten. De batterijen vallen echter slechts 90 dagen onder de garantie.

CONCLUSIE

De DaVinci Ascent scoort hoog op de lijst met portable vaporizers. Hij is goed gebouwd, produceert hoogwaardige damp en is redelijk geprijsd. De oplaadtijd van de batterij had beter gekund, maar voor het formaat van de vape en de aangeboden draagbaarheid, is het geen enorm nadeel. Uiteindelijk is hij extreem eenvoudig te gebruiken en is zeer veelzijdig, zowel thuis als onderweg. Je zal er geen spijt van krijgen.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken