Blog
Psychedelische Documentaire: Huichol, De Laatste Bewakers Van Peyote
1 min

Psychedelische Documentaire: Huichol, De Laatste Bewakers Van Peyote

1 min
Producten Smartshop

De documentaire vertelt het verhaal van de Wixarika bevolking en hun gevecht om hun psychedelische cultuur te bewaren in een snel veranderend Mexico.

We betreden de wereld van de Wixarika, samen met de familie Ramírez, een typische familie uit de Sierra Madre regio van Mexico. In de traditionele pelgrimstocht naar Wirikuta, die elk jaar gehouden wordt om hun spirituele tradities te eren, zijn verschillende zaken in beweging gezet, die allemaal een serieuze bedreiging vormen voor hun heilige land en tradities.

Naarmate de documentaire vordert, komen we meer te weten over de zeer controversiële plannen van de Mexicaanse overheid, die mijnbouwbedrijven de natuurlijke bronnen van Wirikuta wil laten ontdekken en exploiteren, wat (logisch) met angst en woede wordt ontvangen door de Wixarika bevolking en hun supporters. De implicaties van de mijnbouw, zoals gezien door de ogen van de Wixarika, zijn de vernietiging en onbalans van een delicaat en uniek ecosysteem.

Nu de macht schijnbaar in handen valt van de mijnbouwbedrijven, wordt dit een oneerlijk en onethisch gevecht. Het is er echter wel een die het complexe, wereldwijde debat stimuleert tussen voorouderlijke, culturele waarden, de exploitatie van de natuur en de onvermijdelijke ontwikkeling van mensen.

Bekijk de trailer hier:


Read more about
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken