Blog
Hoe Maak Je Cannabis BBQ Saus
1 min

Hoe Maak Je Cannabis BBQ Saus

1 min

Als je dol bent op barbecuen, hebben wij het ideale recept voor jou! Lees snel door om erachter te komen hoe je helemaal zelf je eigen BBQ saus met marihuana maakt.

Er is niets zaliger dan in je tuin van het zonnetje te genieten met een drankje en het eten op de BBQ. Of je nu in de stad woont of op het platteland, er is altijd wel een plekje waar je kan ontspannen en van de zomer kan genieten.

Om jou te helpen, hebben we een manier bedacht waarop je je liefde voor de buitenkeuken kan combineren met je geliefde kruid. Hieronder vind je ons recept om je eigen BBQ saus met cannabis te maken, helemaal zelf! Ongeacht wat er op het menu staat, vlees, groenten of tofu; je kan deze krachtige saus gebruiken om wat extra's toe te voegen aan je maaltijd.

Video: Hoe Maak Je Cannabis BBQ Saus

INGREDIËNTEN:

Ingrediënten

  • 10 gram cannabis. Je kan zowel toppen als knipresten hiervoor gebruiken. De toppen zullen uiteraard een meer krachtige saus opleveren, maar het is natuurlijk ook een goed idee om knipresten te gebruiken, die je anders weg zou gooien.
  • 80 ml plantaardige olie
  • 180 ml tomatenpuree
  • 120 ml mango sap
  • 60 ml water
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels fijngehakte lente uitjes
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels biologische appelazijn
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 0,5 eetlepel chilivlokken/poeder
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje gemberpoeder
  • Het sap van 1 kleine limoen
  • Optioneel: 1 eetlepel maizena om de saus wat dikker te maken (indien nodig)
  • Zout en peper naar smaak

WERKWIJZE:

Allereerst heb je een pan nodig en een fornuis of, nog beter, een crockpot. (In dit recept gaan we ervan uit dat je een crockpot gebruikt).

1. Om te beginnen, maal je je cannabis zo fijn mogelijk.

Maal Je Cannabis

2. Doe je cannabis, een beetje water, olie, bosui en limoensap in de crockpot.

Doe Je Cannabis, Een Beetje Water, Olie, Bosui En Limoensap In De Crockpot

3. Sudder dit op de lage stand van je crockpot, tenminste 90 minuten, waarbij je af en toe roert. Je wil niet dat het mengsel gaat koken.

Sudder Dit Op De Lage Stand Van Je Crockpot

4. Voeg nu de rest van je ingrediënten toe en roer goed door.

Voeg De Rest Van Je Ingrediënten Toe

5. Zet de crockpot nu op de medium stand, zodat het mengsel licht aan de kook raakt. Hierdoor zal de cannabis decarboxyleren, wat de THC actief maakt.

Zet De Crockpot Nu Op De Medium Stand, Zodat Het Mengsel Licht Aan De Kook Raakt

6. Kook het mengsel nog eens 45 minuten, waarbij je af en toe roert.

Kook Het Mengsel Waarbij Je Af En Toe Roert

7. De saus moet wat gaan indikken. Zodra het de gewenste dikte heeft, zet je de crockpot uit en proef je even.

Zet De Crockpot Uit En Proef Even

8. Voeg wat zout en peper toe, als je dat wenst.

Voeg Wat Zout En Peper Toe

9. Bewaar in een luchtdicht bakje in je koelkast.

Bewaar In Een Luchtdicht Bakje

10. Geniet!

Geniet!

Over het algemeen zullen een paar eetlepels van deze saus genoeg zijn om een comfortabele buzz op te wekken, maar iedereen is anders en ook het type cannabis zal effect hebben op de kracht. De saus is geschikt voor het marineren van je vlees, maar ook als dipsaus. Onthoud alleen dat edibles ongeveer een uur nodig hebben om in te slaan, dus ga niet te ver! In de koelkast is de saus een paar weken houdbaar.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken