Blog
Consumeer Wiet Na Je Werk Om Te Relaxen
4 min

Hoe Te Relaxen Met Cannabis Na Het Werk

4 min
Lifestyle Nieuws

Een meedogenloze werkdruk is soms behoorlijk frustrerend en zowel een fikse aanslag op je psychische als fysieke gestel. Ontdek hoe je ontspannende activiteiten combineert met een geschikte cannabisvariëteit om chronische stress te voorkomen en je levensvreugde te verhogen.

Iedereen die werkt, krijgt op een bepaald moment last van werkstress; of je nu een relaxte persoonlijkheid of een regelrechte werkverslaafde bent. Soms gebeurt het dat je slapeloze nachten hebt vanwege je werk of buikpijn krijgt zodra je de werkvloer betreedt. Dan is het tijd om je lichaam te ontstressen, zodat je geen chronische stressklachten gaat ontwikkelen. En daar komt cannabis om de hoek kijken.

STRESS IS GOED, ZOLANG HET NIET CHRONISCH IS

Stress Is Goed, Zolang Het Niet Chronisch Is

Een beetje stress is goed. Iedereen heeft weleens een dag op het werk waarop alles in het honderd loopt. Er gebeurt iets onverwachts, je hebt weinig tijd om op dingen te reageren en je superieuren willen meteen een antwoord. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je echt een shotje adrenaline nodig. Deze tijdelijke stressreactie is een goede zaak. Je blijft er geconcentreerd van en bent in staat voor de deadline klaar te zijn. Of je krijgt er een extra uitbarsting van fysieke kracht door op het moment dat het echt nodig is.

Gerelateerd artikel

Kun Je Spanning Verlichten Met Cannabis?

Ervaar je dit soort stress echter dag in dag uit, zonder het gevoel dat er iets aan te doen is, dan leidt dat soms tot ernstige fysieke en psychische problemen. Met name wanneer we ons lichaam nooit rust gunnen.

Chronische stress heeft een enorme impact op het hormoonstelsel. Dit lichaamsstelsel maakt adrenaline en andere stresshormonen vrij. Gebeurt dat gedurende langere tijd, zonder pauze, dan bouwen overvloedige hoeveelheden van deze hormonen zich op en ontstaan er mogelijk psychische gezondheidsproblemen, een te hoge bloeddruk, hartziekten, spierverlies en averij aan het immuunsysteem.

Onderzoek toont ook aan dat mensen door chronische stress sneller hun telomeren verliezen. Dit zijn een soort dopjes op onze chromosomen met ons DNA. De veronderstelling is dat bij verlies hiervan er celveroudering ontstaat. Dat betekent dus dat je van chronische stress daadwerkelijk kunt overlijden.

HET MERENDEEL VAN DE ONTSTRESSENDE ACTIVITEITEN HEEFT EEN DING GEMEEN

Het Merendeel Van De Ontstressende Activiteiten Heeft Een Ding Gemeen

De activiteiten zijn namelijk stuk voor stuk te verbeteren met cannabis!

Muziek is een welbekende ontstresser, maar muziek en cannabis gecombineerd werkt nog beter. Hoe dat in z'n werk gaat? De theorie is dat cannabis ons tijdsgevoel vertraagt ,waardoor elke toon helderder, voller en mooier klinkt. Daar zit een hele wetenschap achter. De hersengebieden die in verband zijn gebracht met het verwerken van auditieve en ruimtelijke processen, activeren nadat je wiet gebruikt hebt.

Ga je liever voor yoga of meditatie? Cannabis is in staat je lichaam te ontspannen en daarbij je focus te verbeteren. Het geeft je ook perspectief op het leven in het algemeen, waardoor je makkelijker je werkstress kunt laten afvloeien. Houd je stress liever in balans met bewegen? Er bestaan cannabisvariëteiten waar je strakker van komt te staan dan een energiedrankje barstensvol suiker - maar dan zonder suikerdip.

Van wiet gaat bovendien alles wat je eet lekkerder smaken, worden grapjes grappiger en vrienden- of familiebezoekjes een stuk plezieriger. Bovendien slaap je erop als een roos, wat in dit geval zeker goed van pas komt. Cannabis ter voorkoming van chronische stress is echt geen new age of hippie-dingetje. Het werkt wel degelijk.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Voor Relaxen

ONTSPAN MET EEN SOORT DIE BIJ JE WERK PAST

Ontspan Met Een Soort Die Bij Je Werk Past

Vandaag de dag zijn er veel verschillende cannabisvariëteiten op de markt. Die hebben zo allemaal hun eigen unieke eigenschappen. Je zou zelfs eentje kunnen selecteren aan de hand van het werk dat je doet.

CANNABISVARIËTEITEN VOOR KANTOORMEDEWERKERS

Een kantoorbaantje klinkt als een droombaan voor mensen die er geen ervaring mee hebben. Maar acht uur lang achter een bureau zitten, zorgt voor een hoop fysieke stress. Je baas vraagt altijd wat van je, je collega's doen een beroep op je, de telefoon rinkelt onafgebroken en je moet nog allemaal e-mails beantwoorden. En dan zijn er ook nog mensen die vierentwintig uur per dag bereikbaar moeten zijn.

Chocolate Haze is een sativa-dominant (95%) geschenk voor kantoormedewerkers. Je gaat er helder van denken, valt niet om en ze voorziet je van energie na een dag vol werkdruk. Gelato 41 is ook een optie. Deze nieuwe soort is dankzij het aangename smaakprofiel en de langdurige creativiteitsuitbarsting zeer populair. Als je aanhikt tegen een taai project, zou je Gelato 41 eens moeten raadplegen.

gelato growers choicebekijk gelato 41

CANNABISVARIËTEITEN VOOR VELDWERKERS

Of je nu planken staat te zagen op een bouwplaats, brieven bezorgt, eten serveert of de sales omhoog stuwt voor je bedrijf, je bent de hele dag op de been. Als je werkdag erop zit, geeft je complete fysieke gestel soms pijnsignalen af. Maar ook voor dit werk moet je je hoofd erbij houden. Mensen rekenen op je en willen telkens resultaat zien. Als je een foutje maakt, lopen de zaken soms snel uit de klauwen. En niet zo'n beetje ook.

Mensen die fysiek belastend werk verrichten, hebben mogelijk veel baat bij Northern Lights. Deze soort is sterk genoeg om je lichamelijke pijntjes en psychische stress te verlichten. Maar je wordt er niet al te soezerig van. Heb je iets nodig met meer pit? Monster Zkittlez verricht wonderen, maar dan wel ná je werk. Deze soort komt aan als een linkse hoek en zou je niet moeten gebruiken in de buurt van zware machines. Toch is het nog altijd beter dan een farmaceutisch slaappilletje.

monster-zkittlez-feminizedbekijk monster Zkittlez

CANNABISVARIËTEITEN VOOR THUISWERKERS

Thuiswerkers hebben het maar makkelijk, of niet? Of je nu freelancer of telewerker bent, iedereen denkt aanspraak te mogen maken op je kostbare tijd. De mensen die je loonzakje vullen, vinden dat je dag en nacht voor ze klaar zou moeten staan. De buren vinden dat je hun pakketjes wel in ontvangst kunt nemen omdat je toch de hele dag thuis bent. En je kinderen vergeten steeds dat je ook nog zou moeten werken. Ben je huisman- of vrouw die de hele dag onbetaald werk verricht? Dan word je continu aan stress blootgesteld.

Voor dit soort omstandigheden komen de zegeningen van gekruiste variëteiten om de hoek kijken. Deze hebben vele kwaliteiten te bieden, net zoals jij. Original Bruce Banner is dankzij de enorme power een zeer geliefde soort. Zolang je niet achter het stuur kruipt, is het een geweldige plant waarvan de effecten psychische en fysieke stress doen afvloeien. Loop niet te hard met haar van stapel; kijk eerst eens hoeveel je kunt hebben. Wil je liever iets minder sterks, probeer dan Purple. Deze soort produceert minder THC en is daarom ook goed overdag te gebruiken.

PURPLE (PYRAMID SEEDS) FEMINIZED   VPbekijk purple

STOOM AFBLAZEN MET CANNABIS ZONDER KATERGEVOEL

Stoom Afblazen Met Cannabis Zonder Katergevoel

Veel mensen grijpen naar de drank om te ontspannen en stoom af te blazen. Daar hebben we begrip voor. Het is bijna overal legaal, alom verkrijgbaar en sociaal geaccepteerd. Dit is als je gematigd drinkt mogelijk een oplossing, maar als je op een doordeweekse dag doorzakt, is de ellende niet altijd te overzien.

Behalve de kater is overmatige alcoholconsumptie soms ook levensgevaarlijk. Comazuipers staan jaarlijks garant voor 44.000 alcoholdoden in Amerika. Dronken mensen zijn een gevaar voor familieleden en onbekenden, maar ook voor zichzelf. Als je dronken aan het verkeer deelneemt, loop je 2200% (geen typefout) meer risico op een verkeersongeval.

Cannabis veroorzaakt dit soort problematiek echter niet. De enige uitwerking die je ervaart, is een gezonde nachtrust die erop volgt. Er is nog nooit iemand doodgegaan van een overdosis cannabis. En het komt slechts spaarzaam dan wel nooit voor dat mensen in hun roestoestand iemand iets aandoen. We moedigen je niet aan om psychoactieve substanties te gebruiken als je gaat rijden. Maar de kans dat je onder invloed van cannabis een ongeluk veroorzaakt, is veel kleiner dan na alcoholgebruik.

Ben je bang dat je je de volgende dag verslaapt of staat er een topvergadering gepland, kies dan een CBD-rijke soort, zoals CBD Yummy. Dit soort cannabisvariëteiten heeft een laag THC-gehalte. Je wordt er niet (al te) high van. Wel halen ze de scherpe kantjes van je stress en bieden ze een scala aan gezondheidsvoordelen.

HET ANTWOORD IS EEN SOORT DIE BIJ JE PAST

Het Antwoord Is Een Soort Die Bij Je Past

Het verstandig omgaan met stress is het fundament voor een gelukkig en gezond leven. Door ontspannende activiteiten te verrijken met een cannabisvariëteit die bij je werk past, ben je in staat te profiteren van een meervoudige benaderingstactiek om stress na een loeizware werkdag de kop in te drukken.

Gerelateerd artikel

Discreet Wiet Roken Op Het Werk: Een Handleiding

Om dit voor elkaar te boksen, kies je de soort cannabis die het meest geschikt voor je is. Experimenteer er dus maar vrolijk op los met al die verschillende strains en combinaties, tot je er een vindt die perfect is.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken