Blog
Kanna Smart Liquid
3 min

Review: Kanna Smart Liquid

3 min
Producten

De Smart Liquids zijn relatief nieuwe producten, dus ik was zeer enthousiast om Zamnesia’s hoog potente Kanna Smart Liquid uit te mogen testen.

Zamnesia's Kanna Smart Liquid is een Kanna e-liquid met een hoge potentie, ontworpen om te kunnen gebruiken in combinatie met elke conventionele elektronische sigaret. Gebaseerd op een nieuwe hightech productiemethode die een ultra-zuivere extract als resultaat biedt, is mij gevraagd om uit te zoeken wat de ervaring is met dit relatief nieuwe product.

Kanna is, in essentie, een vreemd beest. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse stammen als medicijn en genotsmiddel - om zowel te stimuleren als te bedwelmen. Hierin ligt de paradox van Kanna: haar psychoactieve effecten zijn vrijwel tegenstellingen, maar daar komen we later op terug.

Voor deze review gebruikte ik een Justfog Q16 om de Kanna Smart Liquid te verdampen.

Vanaf 1 juli 2019 mogen we geen smart liquids meer produceren en verkopen.

Gerelateerd artikel

Top 3 Krachtigste Kanna Producten

DE VERPAKKING

De Zamnesia Kanna Smart Liquid wordt geleverd in een eenvoudig flesje zonder fratsen (18mm breed x 13mm diep x 50 mm hoog). Het kleine formaat zorgt voor een makkelijke berging en het flesje is voorzien van een veiligheidsdop die garandeert dat het niet per ongeluk open kan gaan. Elke fles bevat 2,5 ml Kanna Smart Liquid. De fles zelf heeft een kleine schenktuit die gemakkelijk in de vloeistofkamer van mijn Justfog past, waardoor ik direct de vloeistof in de kamer kon persen in plaats van deze eerst in de knijpfles die met mijn verdamper meegeleverd was te hoeven gieten. Ik heb meer dan 50 hijsen genomen, en de vloeistof in de tank is nauwelijks gedaald. De slimmeriken in het lab hebben me verteld dat ik ongeveer 120 hijsen gemiddeld per ml kan nemen. Gezien het feit dat ik al na drie hijsen een volledig effect voelde lijkt het erop dat de fles van 2,5 ml een hele tijd mee zal gaan.

SMAAK

Bij het eerste gebruik van de Kanna Smart Liquid in combinatie met mijn Justfog werd ik er onthaald met een zeer dichte wolk van waterdamp. Hoewel de rook dik was, was deze ook erg glad en had het een lichte smaak. Ik zou de smaak omschrijven als aards, misschien zelfs een beetje muf; De smaak verdwijnt snel tijdens het uitademen, waardoor ik kan focussen op het effect.

EFFECTEN

Kanna - Sceletium tortuosum
Kanna - Sceletium tortuosum

Zamnesia's Kanna Smart Liquid is gemaakt met behulp van een nieuwe productiemethode, zoals ik al eerder kort benoemde. Dit heeft als gevolg dat de potentie sterk is toegenomen ten opzichte van de voorgaande formule. Soms zijn de effecten van Kanna-extracten wat onderwelgind, maar dat is bij dit product zeker niet het geval. Direct na mijn eerste trekje voelde ik de typische Kanna-effecten opkomen, en drie trekjes zou ik beschouwen als een comfortabele dosis. Ik nam nog een paar trekjes, maar drie trekjes was voor mij ideaal.

In eerste instantie vond ik drie puffs al zeer bedwelmend. Ongeveer 30 seconden na het verdampen merkte ik dat ik volledig was ondergedompeld in de Kanna-sfeer en vond ik het ongelooflijk moeilijk om me te concentreren. Het voelde als een sterke ‘head rush’, die tegelijkertijd zowel lichaam als geest deed ontspannen. Hoewel het concentreren werd bemoeilijkt had ik niet het gevoel in een mist of iets dergelijks te zitten, maar was ik continue op de hoogte van wat er gaande was om me heen. Na ongeveer 10 minuten begon deze eerste bedwelming vrij snel te vervagen. In tegenstelling tot die eerste rush voelde ik me nu mentaal gefocust en energiek, maar had ik nog steeds met een chille kijk op mijn omgeving en gevoelens van lichamelijke ontspanning – het hier zitten en het schrijven van deze review bijvoorbeeld kostte geen extra moeite. Dit opgetogen gevoel begon te slijten na ongeveer 60-90 minuten na de eerste hijsen, en een uur later was ik weer terug in neutrale staat.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Gids Voor E-liquid En E-juice

Voordat ik erin geslaagd om de nieuwe Kanna Smart Liquid te bemachtigen hebben een paar astronauten op het Zamnesia hoofdkantoor het product al uitgetest. Voor sommigen van hen, veroorzaakte het een volledige sedatie, zelfs na de eerste head rush, om vervolgens een uur of zo te moeten chillen in de kantine voordat ze terug konden naar hun werk – terwijl bij mij de sedatie slechts 10 minuten aanhield, gevolgd door focus en motivatie.

Eén van de jongens merkte op dat hij helemaal geen sedatie ervaarde, maar dat hij direct werd opgetild en een energieboost kreeg. Dit is de paradox die ik eerder noemde: Kanna kan zowel stimuleren als sederen, en heeft verschillende effecten op verschillende mensen. Hierin ligt Kanna Smart Liquid’s potentiële tekortkoming: Je weet niet echt welke invloed het op je heeft totdat je het hebt geprobeerd. Echter, zodra je het een paar keer hebben gebruikt en bekend bent met de gevolgen ervan, weet je wat je te wachten staat en is het niet moeilijk om de voor jou ideale dosering te vinden.

CONCLUSIE

Over het geheel genomen ben ik nogal onder de indruk van de Zamnesia Kanna Smart Liquid. Het is klein, eenvoudig te gebruiken en krachtig - precies wat je zou willen van een Smart Liquid. Het effect kan sterk variëren, afhankelijk van wie er gebruik van maakt; als je geen ervaring met Kanna hebt hoef je het alleen maar uit te proberen om te ontdekken waar je binnen het spectrum van de stimulatie en sedatie valt.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken