Rick Simpsons Cannabis Olie -

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCBDMedicinale cannabisWetenschap
Laatst bewerkt :

Rick Simpsons Cannabis Olie -


Als je op de hoogte bent van het nieuws over cannabis, heb je wellicht gehoord van Rick Simpson, de pionier van de medicinale cannabis olie. Wij hebben zijn geschiedenis uitgezocht en zijn strijd om zijn verhaal wereldkundig te maken.

Als je op de hoogte bent van het nieuws over cannabis, heb je wellicht gehoord van Rick Simpson, de pionier van de medicinale cannabis olie. Wij hebben zijn geschiedenis uitgezocht en zijn strijd om zijn verhaal wereldkundig te maken.

Vandaag de dag wordt Rick Simpson beschouwd als een moderne beschermheer van de genezende eigenschappen van cannabis en THC. Het is door zijn campagnes en documentaires, dat velen in nood hun weg hebben gevonden naar het medische wonder cannabis.

Ricks cannabis verhaal startte in de jaren '70. Zijn neef was zojuist overleden aan kanker en hij was nog steeds aan het bijkomen van de shock. Tijdens die periode hoorde Rick op de radio over een onderzoek. Het ging over een onderzoek, gedaan door de Universiteit van Virginia, waarin beweerd werd dat de THC uit marihuana hersentumoren bij muizen verkleinde. Dit nieuws bracht Rick van zijn stuk; waarom werd er niet meer onderzoek gedaan naar THC als het zulke mogelijkheden had? Het is waarschijnlijk dat dit gebrek aan verder onderzoek, gecombineerd met een latere verwonding, hem motiveerde om de zaak in eigen handen te nemen.

De reden dat er niet meer onderzoek werd gedaan, kwam door het volgende: Zodra de DEA lucht kreeg van wat er gaande was, stopten zij al het onderzoek en dus ook de vorderingen. De rechten om synthetische THC te maken, werden vervolgens overgedragen aan farmaceutische bedrijven, waarmee alle hoop vervloog om THC tot een algemeen bekende behandeling te maken.

In 1997 besloot Rick dat het tijd werd voor actie. Hij leed aan werk-gerelateerd hoofdletsel en dit inspireerde hem tot een behandeling, gebaseerd op THC. Dit hoofdletsel bezorgde Rick chronische pijn en oorsuizing. Doktoren stonden voor een raadsel en gaven hem allerlei kalmerende drugs om het probleem te verhelpen. Helaas werkte niets. Uiteindelijk werd Rick zo gefrustreerd van het moeten leven als een gedrogeerde zombie dat hij zich op cannabis richtte.

Rick Simpson - Run From The Cure

Echt niet dat het voorgeschreven werd

Voordat hij het nam, vroeg hij aan zijn dokter of het zou helpen. Hij kreeg te horen dat het schadelijk was voor de longen en nog steeds onderzocht werd. Hij ging er toch voor en haalde wat cannabis en ontdekte dat het beter werkte dan alles wat hij daarvoor had geprobeerd.

Rick ging terug naar zijn dokter en vroeg om een recept voor marihuana, ging zelfs zo ver dat hij zei dat hij er een olie van zou maken, zodat het zijn longen niet zou schaden. Zijn doktoren weigerden. Uiteindelijk gaven zijn doktoren hem op en staakten de behandeling, omdat geen enkele medicatie hielp. Dat was het moment dat Rick kapte met de farmaceutische rotzooi die hij slikte en exclusief de overstap maakte naar cannabis olie, met of zonder recept.

Tot zijn grote verrassing, verbeterde zijn conditie tot het punt dat hij weer normaal functioneerde.

Cannabis olie & Huidkanker

Een paar jaar later, in 2003, werd Rick Simpson gediagnosticeerd met huidkanker. Op dat moment dacht hij aan het nieuws van 30 jaar geleden, waarin verteld werd dat THC tumoren kon krimpen. Hij deed wat van zijn olie op de knobbels op zijn huid en bedekte deze met een pleister. Vier dagen later waren ze weg! Nog verrassender was het feit dat niemand naar het bewijs wilde kijken. Uiteindelijk startte hij zijn kruistocht voor het gebruik van cannabis olie als medicijn. Rick gaf doseringen aan patiënten met inwendige en serieuze kanker, met verbazingwekkende resultaten.


Cannabis & Patenten, een financiële zaak

Recentelijk is er een documentaire gemaakt, "Run from the Cure", waarin Ricks ontdekkingen uit de doeken werden gedaan, evenals getuigenissen van degenen die hij heeft behandeld. Het wordt nog steeds niet medisch erkend, met grote spelers die zijn bevindingen proberen te weerleggen. Een medische revolutie is op handen, nu meer en meer mensen de mogelijkheden van cannabis zelf beseffen.

Maar wat is nu de reden dat niemand er aandacht aan schenkt? Omdat het de complete farmaceutische industrie bedreigt. Je kunt geen plant patenteren. Erger nog, iedereen kan het in de tuin kweken, bijna gratis. Als de kennis over cannabis olie uitbreidt en als wiet wordt gelegaliseerd, zal een groot deel van deze bedrijven geen nut meer hebben. Eerlijk is eerlijk, sommige landen staan cannabisteelt op kleine schaal toe op medische indicatie, dus diegenen die het geluk hebben in deze landen te wonen, hebben iets meer opties.

De Rick Simpson Olie - RSO

De werkelijke olie wordt aangeduid als RSO, kort voor Rick Simpson Olie. Door Rick wordt het vaak hennepolie genoemd, vanwege zijn Canadese invloeden, waar hennep THC-bevattende cannabis kan betekenen. Het is niet echt olie gemaakt van industriële vezel hennep, of de zaden van hennep die je in reformhuizen kunt vinden. De olie die Rick produceert is daadwerkelijk marihuana olie. Een olie met een hoge concentratie THC, gemaakt van de beste toppen van cannabisplanten. Het THC-gehalte van hennep, hoewel dit wel deel uitmaakt van de cannabis familie, is bijna nihil.

Om de olie te produceren, worden grote hoeveelheden toppen, tot wel een halve kilo, in een grote emmer gedaan en gemixt met een oplosmiddel, zoals ethanol. Het oplosmiddel verzadigt met de actieve stoffen in de plant. Daarna wordt het gefilterd en ingekookt tot al het oplosmiddel verdampt is. Uiteindelijk blijft slechts de cannabis olie over.

De olie wordt vaak ingenomen bij de behandeling van ernstige kanker. Volgens Rick heeft de gemiddelde persoon 90 dagen nodig om een volledige 60-grams behandeling in te nemen. Dit zou genoeg moeten zijn voor de meeste personen, mits zij geen chemotherapie of bestraling hebben ondergaan (in dit geval is meer nodig, gedurende een langere periode). Omdat de meeste personen geen behoefte hebben om daadwerkelijk high te worden, bestaat de aangeraden dosering uit de helft van een rijstkorrel, drie maal per dag. De dosering wordt geleidelijk opgebouwd, naarmate de gebruiker een hogere tolerantie opbouwt.

Dit is echter niet noodzakelijk. Rick heeft zelf aangegeven dat je de beste kansen op genezing hebt, naar mate je de olie sneller inneemt. Hij volgt deze methode omdat hij mensen niet uit hun comfort zone wil halen. Cannabis heeft nog steeds een enorm stempel en mensen kunnen terughoudend zijn om de medicatie te gebruiken, als ze denken er high van te worden.

De lange weg naar acceptatie

Cannabis is een van de meest bestudeerde psychoactieve planten die we kennen. Er zijn duizenden onderzoeken beschikbaar, en inderdaad, velen ondersteunen de beweringen van Rick Simpson. Meerdere onderzoeken tonen aan dat cannabis tumoren kan krimpen. Maar voorzover wij weten, zijn al deze onderzoeken gebaseerd op in-vitro omgevingen. Er zijn geweldige verhalen van mensen die effectief RSO gebruiken om kanker en andere serieuze aandoeningen te genezen. Maar totdat verder onderzoek is gedaan, blijven dit slechts gebruikers ervaringen. Maar er staan dingen te gebeuren: Eerder dit jaar (2013), had Dr. William Courtney een interview met de Huffington Post, waarin hij vertelde hoe cannabis olie is gebruikt om een baby te genezen van inoperabele hersenkanker. Hopelijk, als de ijzeren vuist van slechte politici en farmaceutische bedrijven wordt geopend door vrije wetenschap, zullen meer en meer mensen de revolutionaire mogelijkheden die cannabis biedt leren kennen en omarmen.