Blog
Rode Ogen Cannabis
2 min

Rode Ogen: Waarom Cannabis Dit Veroorzaakt En Wat Je Ertegen Kan Doen

2 min
Effects News

Je kan het niet vermijden: Cannabis veroorzaakt vaak rode ogen. Laten we eens dieper ingaan op de oorzaak en wat je ertegen kan doen.

De gehate rode oogjes: Het is een teken van marihuana gebruik en veel cannabis gebruikers zijn zich er enorm bewust van, zeker in landen waar het gebruik van een beetje cannabis ten strengste verboden is. Er is niet slechts een oorzaak, hoewel sommige factoren zwaarder meewegen dan anderen. Het goede nieuws is dat er maatregelen zijn die je kan treffen om de impact te voorkomen of te minimaliseren.

Probeer Open Your Eyes om van je rode ogen af te komen! 

De Drie Oorzaken Van Rode Ogen

Oorzaken Van Rode Ogen

De primaire oorzaak van het rood worden van de ogen is een daling in de bloeddruk. De cannabinoïden in cannabis, ongeacht of deze gerookt of gegeten worden, staan erom bekend de bloeddruk te verlagen en bloedvaten te verwijden. De bloedvaten in je ogen zijn hier geen uitzondering op. Zodra ze verwijden, worden ze zichtbaar tegen het wit van je ogen. Dit is ook precies de reden dat marihuana een effectieve behandeling is tegen glaucoom, omdat de verwijde bloedvaten de toenemende druk op het oog verminderen, waardoor glaucoom gerelateerde schade aan de retinale zenuw wordt voorkomen.

Gerelateerd artikel

Tips En Trucs Om Je High Te Verbergen

De tweede factor die een rol speelt bij rode ogen is rook. Soms raken de ogen geïrriteerd door de blootstelling aan rook en, als de ogen worden gesloten in een niet geventileerde ruimte waar wiet wordt gerookt, is het onvermijdelijk dat de ogen pijnlijk en rood worden.

De derde factor is hydratatie. Je kunt je wellicht voorstellen dat je ogen ook uitdrogen als jijzelf uitgedroogd bent. Dit veroorzaakt irritatie, waardoor je ogen rood worden. Water wordt door het lichaam gebruikt om stoffen als THC uit de bloedbaan te verwijderen. Hoewel niet wordt geloofd dat je daadwerkelijk uitgedroogd raakt van cannabis, kan het zeker een bijwerking zijn van het gebruik.

Het Behandelen Van Je Bloeddoorlopen Ogen

Behandelen Van Je Bloeddoorlopen Ogen

Vocht
Omdat uitdroging je ogen geïrriteerd en droog kan maken, is het belangrijk veel water te drinken. Niet alleen zal dit helpen met je ogen, het zal ook de effecten van een droge mond en trek minder uitgesproken maken. Het beste is om minimaal 5 glazen water extra te drinken om het probleem te minimaliseren.

Gebruik oogdruppels
Oogdruppels bieden een snelle manier om je ogen van vocht te voorzien en vrij van irritatie te houden. Ze kunnen werken als natuurlijke barrière tegen rook en de impact van bloeddoorlopen ogen minimaliseren. Gebruik echter niet teveel (niet meer dan 3 druppels per oog), omdat overmatig gebruik van oogdruppels je ogen ook roder kan maken.

Draag een zonnebril
In een noodgeval, kan je ook een zonnebril opzetten. Het kan er natuurlijk wel vreemd uitzien, als je in je woonkamer zit met je zonnebril op. Maar als je overdag buiten bent, is het een snelle en handige manier om je ogen te bedekken.

Helaas is er geen ultieme manier om rode ogen te voorkomen als het gaat om marihuana, omdat er meerdere, gevarieerde oorzaken zijn. Het beste wat je kan doen is de hulpmiddelen inschakelen die je bij de hand hebt en er het beste van hopen. Dus zorg dat je gehydrateerd blijft en bewapen jezelf met een flesje oogdruppels!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Effects News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken