Blog
Rusland blokkeert Reddit vanwege forum over magische paddestoelen
1 min

Rusland blokkeert Reddit vanwege forum over magische paddestoelen

1 min
Rusland staat bekend om haar door de staat beheerde media en censuur. Het laatste slachtoffer? Reddit: Een van de grootste community websites ter wereld.

Reddit is een fascinerende website. Het is een uitgestrekte jungle van kennis, waar ook nog eens diverse en interessante discussies plaatsvinden. De kans is groot dat je, ongeacht je interesses, iets leuks/leerzaams op Reddit zal vinden. Het lijkt er echter op dat Rusland er niet zo over denkt, want ze hebben het gebruik geblokkeerd vanwege een artikel van twee jaar oud, waarin wordt uitgelegd hoe je magische paddestoelen moet kweken. Blijkbaar hebben de Russische autoriteiten Reddit gevraagd het artikel offline te halen. Toen ze dit niet deden, zijn er drastische maatregelen genomen.

Het draadje in kwestie kon niet worden geblokkeerd, omdat Reddit https gebruikt en vele Russische IPS's de technologie niet hebben om individuele pagina's met deze versleuteling te blokkeren. Daarom hebben ze de hele site op de blacklist gezet, waarmee verzekerd is dat de hele lading gedekt is. Dit is een actie die alleen maar als overkill kan worden beschreven. De Reddit website is het laatste slachtoffer van de Russische censuur.

De Roskomnadzor, het verantwoordelijke overheidsorgaan, is de overkoepelende waakhond die alle Russische media behandelt. Als het gaat om het internet, moet de Roskomnadzor de burgers beschermen tegen extremisme, misbruik en andere gevaren. Blijkbaar valt hier ook alles onder wat de overheid niet zint, want op de blacklist staan ook de website van Jehova's getuigen, de Internet Wayback Machine en zelfs de persoonlijke website van een overheidscriticus.

Het is eigenlijk belachelijk dat zoveel informatie kan worden geblokkeerd. Gelukkig wordt de teelt van paddestoelen niet uitsluitend op de website van Reddit besproken en kunnen Russische psychonauten nog steeds op andere plaatsen terecht om de techniek te leren.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken