Blog
Russell Brand over de Oorlog tegen Drugs
2 min

Russell Brand over de Oorlog tegen Drugs

2 min
Celebrities News
Ondanks zijn oorsprong als komiek, maakt Russell Brand de afgelopen jaren naam voor zichzelf als politiek activist. Een belangrijk twistpunt is de Oorlog tegen Drugs.

Russell Brand heeft altijd aan de rand van de maatschappij gestaan, vanwaar hij dieper ingaat op de zwakkere en meer absurde aspecten ervan. Dus het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat Brand een behoorlijk uitgesproken mening heeft als het gaat om de Oorlog tegen Drugs en dat hij actief actievoert voor het einde ervan.

We durven in feite wel te beweren dat het beëindigen van de Oorlog tegen Drugs een onderwerp is die hem aan het hart gaat. Brand heeft een persoonlijke geschiedenis met drugsverslaving en kan dus beide kanten van het verhaal bekijken. Hierdoor leidt hij politiek gemotiveerde campagnes, educatieve seminars en inzichtelijke videoblogs waarin hij de waarheid boven tafel probeert te halen en de nadruk legt op het feit dat het huidige paradigma van het drugsbeleid de maatschappij meer beschadigt dan helpt.

Wat Brands kijk zo interessant maakt, ondanks de aanvallen in de media, is dat hij extreem intelligente, goed doordachte, relevante punten maakt, ondanks het feit dat hij te gecompliceerde woorden gebruikt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de media aanvallen uit de rechtse hoek (met name Fox News) getuigen van zijn argumenten. Brand legt graag de nadruk op de hypocrisie van de maatschappij en dan met name de hypocrisie die kan worden gezien in de manier waarop de media het portretteert. Het lijkt erop dat hij vaak op de zenuwen werkt.

Geweldige voorbeelden van zijn werk kunnen worden gevonden op zijn YouTube kanaal, The Trews. The Trews is de voornaamste uitlaatklep van Brands observaties, kritieken en nieuws. De naam van het kanaal betekent "True News" en werd opgericht als gevolg van de onvrede over de manier waarop de mainstream media de waarheid verdraait om te scoren. Hoewel The Trews een breed scala aan onderwerpen verslaat, duiken hervormingen van het drugsbeleid en cannabis regelmatig op.

Naast The Trews, is Brand ook betrokken bij een Britse petitie, waarin wordt opgeroepen de huidige drugswetgeving opnieuw in het parlement te bespreken. Er zijn al meer dan de benodigde 100.000 handtekeningen opgehaald om de discussie af te dwingen. Het is slechts een van de vele manieren waarop hij probeert de maatschappij ten goede te veranderen.

Brand heeft ook een speciale documentaire gemaakt, getiteld 'Russell Brand: End the Drug War'. Hierin onderzoekt hij hoe andere landen omgaan met de problemen van drugsmisbruik, wat de effecten zijn op de maatschappij, en hoe het huidige kader van strafbaarstelling in het Verenigd Koninkrijk meer kwaad dan goed doet. Zoals de meeste van zijn argumenten, is ook hier de onderliggende boodschap goed uitgedacht. Hij maakt goed geïnformeerde punten en wordt door bewijs ondersteund.

De rechtse media popelt om Russell Brand verwerpen, en hem te labelen als een dwaas in een poging hem in diskrediet te brengen, waardoor mensen het niet langer eens zijn met zijn standpunten. Als dit al iets doet, zal het hem alleen maar versterken in de ogen van een ieder die niet overtuigd conservatief is. De media heeft een grote fout gemaakt door te denken dat het volk stom is en niet zelf kan denken. Maar als mensen de video's van Brand bekijken, zien ze zelf ook dat hij bondige en intelligente argumenten heeft. De mensen in het Verenigd Koninkrijk lijken Brand te haten of van hem te houden (om diverse redenen) maar, wat de persoonlijke meningen ook zijn, de meerderheid kan niet ontkennen dat zijn redeneringen logisch zijn. Dat is op zichzelf al een hele prestatie. Hij markeert wat er fout is aan onze maatschappij en dit zal in ieder geval debat stimuleren.


Read more about
Celebrities News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken