Blog
Soort Beoordeling: Guerilla's Gusto
3 min

Soort Beoordeling: Guerilla's Gusto

3 min

Maak het meeste van de korte, koude zomers in Noord-Europa met Guerilla's Gusto van Sensi Seeds. Je kan deze schimmel-bestendige soort het hele seizoen met rust laten en nog steeds een grote oogst ophalen in september.

Van de achtertuin tot de outback, Guerrilla’s Gusto maakt het buitenkweken van cannabis extreem eenvoudig en ontzettend lonend. Zolang deze planten een betrouwbare waterbron hebben en jij wat voorbereidingen treft, ontwikkelen ze zich moeiteloos van zaad tot oogst, zodat jij in de vroege herfst geniet van een geweldige opbrengst. Als je een guerrillaproject plant voor het komende seizoen, vind je hier alles wat je moet weten over deze taaie soort:

KWEEKEIGENSCHAPPEN

Buiten kweken in het noorden van Europa is een enorme uitdaging. De zomers zijn kort, de regen lijkt oneindig en schimmel kan een enorm probleem zijn voor cannabis kwekers. Guerilla's Gusto heeft de kracht en de energie en kan zo vroeg worden geoogst dat ze de omstandigheden niet alleen kan weerstaan, maar verslaan. Hoewel we nooit aanraden het noodlot uit te dagen, hebben sommigen aangegeven deze soort succesvol te hebben gekweekt in moerassen en zelfs zaailingen hebben een late vorst doorstaan.

Voor de beste resultaten, begin je eind maart met het binnen planten van je zaden, zodat je zaailingen hebt tegen het einde van april, wanneer het weer iets beter wordt. Als je in het wild kweekt, moet je nu op zoek naar een goede plek, zodat je tijd hebt de bodem goed voor te bereiden. Dit betekent dat je op pad kan, je zaailingen kan planten en snel weer weg kan als je je activiteiten geheim moet houden, maar je geeft ook de voedingsstoffen de tijd af te breken en de kwaliteit van de aarde op peil te brengen.

Zoek naar een open plek in een bebost gebied, die breed genoeg is om ja planten te voorzien van flink wat zon; de toppen zullen wellicht pluizig worden tenzij ze tenminste zes uur zon per dag ontvangen. De omringende bomen zullen helpen bij het verbergen van jonge planten, maar Guerilla's Gusto kan uiteindelijk wel drie meter hoog worden. Kies een afgelegen en stil plekje om je kansen op ontdekking te verkleinen.

Zodra je een plekje gekozen hebt, graaf je per zaailing een flink gat. Maak de aarde los, verwijder de meeste grote stenen en andere rommel en mix er wat tuinkalk en wat biologisch materiaal, zoals wormen- of andere mest, doorheen. Vul elk gat weer op. Als je geen tijd hebt dit vooraf te doen, voeg dan voedingsstoffen naast je zaailingen toe tijdens het planten om de jonge wortels te beschermen tegen verbranding door voedingsstoffen.

Wanneer je terugkomt met je zaailingen, zal de bodem wat steviger zijn, maar nog steeds los genoeg om het planten simpel te maken. Maak een kooi rondom je jonge planten met kippengaas of iets soortgelijks om ze te beschermen tegen wilde dieren tot je zaailingen wat steviger zijn. Vanaf dit punt kan je de natuur haar gang laten gaan tot de vroege herfst valt. Met licht, voedingsstoffen, voldoende water en een flinke hoeveelheid zon, zal Guerilla's Gusto geen hulp van jou vragen om haar ware potenties te bereiken.

Guerilla's Gusto groeit snel, met veel lange, verticale stelen, bedekt met gezonde, donkergroene bladeren. Halverwege de zomer zullen haarachtige stampers ontwikkelen aan de nodes voordat de toppen vetter worden en zich spiraalsgewijs rond de takken werken om dichte, groen-witte cola's te maken. Tegen het einde van september zullen deze cola's worden opgevuld met een solide massa toppen, wat ze een lange, speer-vormige vorm geeft. Als je eindigt met een paar bomen van drie meter, kan je gemakkelijk een pond per plant behalen.

Guerrilla's Gusto (Sensi Seeds) Regular

Vergeet niet dat je al die toppen moet knippen en drogen als je klaar bent. Als je niet thuis kan kweken door ruimtegebrek, of omdat je anderen niet wil laten weten wat je uitspookt, kan thuiskomen met een paar kilo natte cannabis een nog groter probleem opleveren. Net zoals je de aarde hebt bewerkt voor het planten van je kwetsbare zaailingen, moet je ook nu vooruit plannen.

SMAAK EN AROMA

Met solide genen, waaronder Skunk, landras soorten uit zowel het noorden als het zuiden van India en diverse andere populaire klassiekers, heeft Guerilla's Gusto een smaak die het beste beschreven kan worden als old-school met genoeg pit, een beetje hasj en precies de juiste hoeveelheid zoetigheid. Deze zware rook zal je mond voorzien met een fluweelachtige laag die nog lang blijft hangen, terwijl de geur doet denken aan de klassieke cannabis uit de jaren '70 en '80: Zoet en dik met een karakteristieke, scherpe smaak die alleen maar past bij eersteklas cannabis.

EFFECTEN

Als je geniet van een sterke Indica stone, die je met rode oogjes en een comfortabele verdoving tegen de bank plakt, dan kan je niet zonder een voorraad Guerilla's Gusto. Dit is een 90% Indica met hard inslaande lichamelijke effecten, die je volledig zullen ontspannen en alle pijntjes wegnemen. Niet doorgewinterde rokers kunnen wellicht een zwaar couch-lock effect ervaren, maar zelfs de doorgewinterde rokers kunnen rekenen op een heftige stone. Omdat er maar weinig cerebrale actie is, zal je geen angst of paranoia merken bij deze soort.

CONCLUSIE

Als je je planten constant aandacht geeft en elk uur even bij ze komt kijken, is Guerilla's Gusto niets voor jou, maar als je een drukke buitenkweker bent, zou ze je eerste keus moeten zijn. Op zoek naar een zorgeloos project voor je achtertuin, die niet afsterft als je een paar weken op vakantie gaat? Dan moet je deze hebben!

 

         
  Laura  

Geschreven door: Laura
Laura, die regelmatig als onze gastschrijver fungeert, woont in het wilde hart van de Amerikaanse oostkust op haar familieboerderij. Ze heeft een diep respect ontwikkeld voor cannabis en probeert voortdurend haar vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken