Blog
Soort Beoordeling: Master Kush
3 min

Soort Beoordeling: Master Kush

3 min
Products Seedshop

Humboldt Seeds besteedde 15 jaar aan het selectief terugkruisen van Master Kush, zodat een klassieke Nederlandse coffeeshop soort werd getransformeerd naar een van de meest populaire soorten in Cali's beste dispensaria. Hoog tijd voor een beoordeling!

De naam is simpel, de genen hebben zich bewezen en de kalme, pijnstillende buzz is ongeëvenaard! Master Kush van Humboldt Seeds heeft geen hyped-up label nodig: Deze Cali klassieker maakt haar reputatie waar via ontelbare succesvolle kweekprojecten en een grote horde tevreden dispensaria patiënten. Hier is alles wat je moet weten over deze High-Rise x Emerald OG kruising voor je deze dame zelf in je tuin zet:

Kweekeigenschappen

Master Kush is zalig om te roken en een puur genot om te kweken. Ze is eenvoudig te klonen, maar zelfs als je vanaf zaad begint, zal de ontwikkeling extreem snel zijn, waarbij je bijna dagelijks nieuwe bladeren en meetbare groei ziet. Je moet je echter niet door deze vroege uitbarsting van energie laten verleiden te snel over te schakelen naar een 12/12 bloeiperiode, want Master Kush zal nauwelijks stretchen tijdens de bloei, dus houd die vegetatieve groei aan tot ze haar volledige formaat bijna heeft bereikt.

Master Kush, een bijna zuivere Indica, behoudt een weelderige, gezonde, groene kleur tijdens haar levenscyclus, met uitzondering van wat rode, paarse en oranje plekjes, die op de toppen verschijnen als het oogstmoment nadert. Wij vonden dat ze niet veel stikstof vroeg, maar in alle andere opzichten erg hongerig was. Begin zoals altijd met een kleine hoeveelheid voedingsstoffen en voer de kracht iets sneller dan normaal op om zwaardere ontwikkeling van de toppen aan te moedigen.

Master Kush (Humboldt Seeds) fem.

De grote, kroonvormige toppen zullen extreem stevig en harsachtig worden tegen de tijd dat de planten zich volledig hebben ontwikkeld. De uitstraling van Master Kush, en niet te vergeten de geur, is ongelooflijk, maar aan deze dichtheid hangt een prijskaartje. Als je geen goede luchtstroom hebt, of wanneer het te vochtig wordt, kan schimmel, meeldauw of toprot snel ontwikkelen. Kijk onder het bladerdak en wees niet bang individuele toppen terug te vouwen van de steel om de grote, stevige cola's te onderzoeken.

Het trainen van jongere planten stimuleert de luchtstroom en vermindert je kansen op latere problemen met schimmels of rot. Top vroeg om het bladerdak te verspreiden en de hoeveelheid toppen te vergroten. Dit zal je eindopbrengst ten goede komen, maar het maakt ook de cola's iets kleiner, zodat de lucht makkelijker bij de centrale steel kan komen. Begin rond week vijf met het selectief trimmen van de waaierbladeren. Dit wordt niet door alle kwekers aangeraden, maar het zal de luchtstroom verbeteren, luchtvochtigheid verlagen en licht zal het bladerdak dieper penetreren, zodat ook onderaan de plant grotere toppen kunnen ontwikkelen.

Trainen en een gecontroleerde vegetatieve fase zullen het formaat van Master Kush binnen in toom houden, maar buiten kan ze echt kolossaal worden. Een indrukwekkende hoogte van 3 meter is heel gewoon, zolang het weer maar meewerkt. De planten kunnen meestal aan het begin van oktober worden geoogst, maar houd het weerbericht in de gaten voor zware regen. Hevige buien halverwege de herfst kunnen betekenen dat je vroeger moet oogsten of je planten moet afdekken.

Oogsten & Uitharden

Na het overschakelen naar de bloei, had Master Kush bij ons minimaal 9 weken nodig voordat ze kon worden geoogst. Als je houdt van die sterkere, lichamelijke buzz die hoort bij een hoger percentage amberkleurige trichomen, laat je haar nog 3 dagen tot een week staan, zodat ze de tijd hebben helemaal rijp te worden. Plan 10 dagen tot een week voor de oogst een flush in, om overtollige voedingsstoffen te verwijderen en de smaak te verbeteren.

We hadden het hierboven al even over dichtheid en deze dichtheid kan er ook voor zorgen dat vocht zich ophoopt in de toppen, zelfs als het oppervlak en de steel droog aanvoelen. Geef de toppen genoeg tijd om uit te drogen, voor je ze in potten stopt, anders kan al je harde werk eindigen in een schimmelige troep die niet meer te roken is.

Op de toppen te laten ademen, openden wij de potten ongeveer twee weken langer dan we zouden doen met een minder dichte soort. Master Kush moet minimaal vier weken worden uitgehard voor de beste kwaliteit, maar de toppen zijn absoluut rookbaar als ze droog zijn, mocht je niet kunnen wachten om alvast proef te draaien en de ietwat ruwe smaak je niet uitmaakt.

Master Kush (Humboldt Seeds) fem.

Smaak & Aroma

Dankzij de invloeden van Skunk, Afghan en OG Kush, heeft Master Kush een sterk, penetrerend aroma die onmiskenbaar krachtig is, maar je zal ook sterke vleugen brandstof proeven, geaccentueerd door verse bloemen en dennen. Als discretie een zorg is, moet je niet bezuinigen op het beheersen van de geur, anders blijft je geheim niet lang bewaard; deze soort is sterk genoeg om door de beste filtersystemen te lekken.

Master Kush (Humboldt Seeds) fem.

Bij het inhaleren, zal de rook de mond bedekken als een dikke laag zijde, die heel zacht begint maar wordt opgevolgd door de pit van zwarte peper en exotische kruiden, met lichtere hints van frisse citrus en verse aarde. De algemene smaak van Master Kush is plezierig en intens, maar gaat net niet te ver, wat een een verfrissende variatie is, vergeleken met een aantal van de overmatig zoete soorten die tegenwoordig in omloop zijn.

De Effecten

Master Kush bestaat voor 90% uit indica genen en wekt een sterke, maar zeer kalme, stone op die lichaam en geest ontspant. Mentaal zal je je lekker licht in je hoofd voelen; helemaal kalm met precies de juiste hoeveelheid chill. Wees niet verrast als je plotseling de neiging voelt te mediteren of een paar uur na te denken over de betekenis van het leven na het gebruik van deze soort. De lichamelijke effecten hebben Master Kush zo populair gemaakt binnen de medicinale cannabis gemeenschap; ze is zwaar kalmerend, met een langdurige verdovende sensatie die haar een geweldige keuze maakt om de eetlust te stimuleren, pijn te verlichten en slapeloosheid te bestrijden.

Conclusie

Master Kush van Humboldt Seeds is een solide soort voor elke kweker die zoekt naar een betrouwbare aanvulling voor zijn tuin. Zolang de vocht in toom wordt gehouden, zal ze een gulle hoeveelheid hoogwaardige toppen leveren van medicinale kwaliteit en een hoeveelheid hars die zeer geschikt is voor het maken van extracten. Als je zoekt naar een zware indica soort, is Master Kush de moeite van het proberen waard.

 

         
  Laura  

Geschreven door: Laura
Laura, die regelmatig als onze gastschrijver fungeert, woont in het wilde hart van de Amerikaanse oostkust op haar familieboerderij. Ze heeft een diep respect ontwikkeld voor cannabis en probeert voortdurend haar vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken