Blog
Soort beoordeling: Sensi Skunk
3 min

Soort beoordeling: Sensi Skunk

3 min
Products Seedshop
Al meer dan 25 jaar is Sensi Skunk van Sensi Seeds de eerste keuze geweest voor kwekers van alle niveaus, die zoeken naar een betrouwbare plant die consistent vette, kleverige toppen produceert en genoeg kracht bezit. Laten we eens kijken of die reputatie waar is.

Als je zoekt naar een solide soort, kan Sensi Skunk van Sensi Seeds wel eens het antwoord zijn. Sinds het uitbrengen in 1991, heeft ze indruk gemaakt op ontelbare kwekers met haar betrouwbare resultaten. Genetisch is ze sindsdien geen steek veranderd. In een tijdperk waar regular seeds steeds zeldzamer worden, is Sensi Skunk in feite nog steeds verkrijgbaar in een geheel natuurlijke, non-feminized vorm. Dat is een mooie bonus als je het kweken van cannabis planten overweegt. Laten we Sensi Skunk eens onderzoeken, zodat jij zelf kan beoordelen of ze een plekje in je tuin verdient.

KWEEKEIGENSCHAPPEN

Sensi Skunk komt snel op gang en kan vroeg worden geoogst en is de droom van elke binnenkweker. Deze soort ontkiemt snel en jonge zaailingen schieten als kogels uit de grond, zodra het wortelsysteem op gang gekomen is, waarna bijna dagelijks nieuwe, donkergroene bladeren verschijnen. Zodra de jonge plantjes vier tot vijf setjes met bladeren hebben ontwikkeld, topten wij ze af om het aantal toppen locaties te verhogen en de hersteltijd was aanzienlijk korter dan de gemiddelde soort.

Stampers verschenen na ongeveer 10 dagen in de bloeiperiode. Omdat wij kweekten met regular zaden, was dit een mooi moment om de mannetjes te verwijderen die we niet eerder herkenden. Onze Sensi Skunk planten stretchten redelijk wat tijdens het eerste deel van de bloeiperiode en eindigden op een hoogte van ongeveer 70cm met een redelijk gelijkmatig bladerdak. Vanaf de vierde week op 12/12 waren de toppen zichtbaar gevuld en werden ze met de dag vetter.

Rond het einde van de zevende week, zagen we een duidelijke vervaging, waarbij de waaierbladeren vergeelden en de bloemkelken molliger werden en de stampers absorbeerden. Zelfs zonder vergrootglas was duidelijk dat het oogstmoment snel naderde. Gedroogd leverde Sensi Skunk bijna 60 gram lichtgroene toppen per plant, maar een andere trainingsmethode had die hoeveelheid wellicht nog verder kunnen verhogen. De hars was niet zo dik als we graag hadden gewild, maar dat leek alleen het uiterlijk te beïnvloeden want de kracht was meer dan acceptabel.

Kaskwekers zullen ongeveer dezelfde resultaten zien en buitenkweken wordt niet aangeraden in noordelijke klimaten. Sensi Skunk is een betrouwbare, vergevingsgezinde soort, maar ze is dol op licht en warmte. Tenzij je onder de breedtegraad van 42 woont, zal zelfs een succesvol buitenproject slechts een kleine hoeveelheid pluizige toppen opleveren.

Sensi Skunk (Sensi Seeds) reg.

SMAAK EN AROMA

Het zal lastig zijn Sensi Skunk te onderscheiden van Skunk #1, tot het om de smaak gaat. Om Skunk liefhebbers een frisse blik op deze populaire soort te bieden, heeft Sensi Seeds selectief de ouders van Sensi Skunk gekruist en terug gekruist tot ze de prikkelende geur bijna helemaal hadden verwijderd, waardoor deze nieuwe soort een zoeter, citrusachtig karakter heeft. De zachte rook kleeft nog steeds zwaar aan het verhemelte en laat, nog lang nadat je je pijp hebt weggelegd, een zijdeachtige laag achter in je mond, maar de verfijnde eigenschappen maken de algehele ervaring veel prettiger en beter afgerond.

Lang voor dat Sensi Skunk kan worden geknipt, zal ze een intens, doordringend aroma uitstralen die met haar zoete, bouquet van citrusvruchten goed bij de smaak past. Filters worden sterk aangeraden vanaf de derde of vierde week van de bloeiperiode tot de gedroogde bloemen veilig zijn opgeborgen in hun potten om uit te harden. Gerookt heeft het aroma meer diepte en elegantie dan de meeste andere Skunks, maar ze is nog steeds erg sterk. Je zal niet in staat zijn haar anders in te delen dan cannabis van de beste kwaliteit; parfum voor de neus van een roker, maar zeer verdacht voor anderen.

DE EFFECTEN

Deze soort is een mix van 80% Indica en 20% Sativa, maar de high is veel meer gebalanceerd dan je zou denken bij het zien van deze percentages. Je voelt dat de rook eerst in je hoofd terechtkomt, waar je humeur wordt verbeterd en je lichaam geniet van een prettige, vrolijke high, voor de effecten verschuiven naar je lichaam. De lichamelijke sensaties beginnen als een milde tinteling en versterken dan tot een ietwat verdovend, ontspannen gevoel die je helemaal overneemt, waardoor je absoluut chill bent maar niet lamgeslagen. Onderschat echter de kracht van Sensi Skunk niet! Dit is een oudere soort en de kracht is bijzonder.

CONCLUSIE

Sensi Skunk is een van de snelste en meest betrouwbare soorten op de huidige markt. Als je zoekt naar een klassieke Skunk met een zoete, minder prikkelende smaak die nog steeds betrouwbaar grote oogsten levert van hoogwaardige bloemen zonder constant aandacht te eisen, is dit een geweldige keus. In onze ogen is dit een van de beste varianten van old-school cannabis zaden die je kan kopen.

 

         
  Laura  

Geschreven door: Laura
Laura, die regelmatig als onze gastschrijver fungeert, woont in het wilde hart van de Amerikaanse oostkust op haar familieboerderij. Ze heeft een diep respect ontwikkeld voor cannabis en probeert voortdurend haar vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken