Blog
Soort Review: Agent Orange
2 min

Soort Review: Agent Orange

2 min
Products Seedshop
Agent Orange heeft vanwege haar unieke smaak een speciaal plekje in de harten van vele kenners. Maar laat de naam je niet misleiden, want hoewel ze sterk is, heeft deze schoonheid niet de bedoeling...

... om je schade toe te brengen.

Agent Orange heeft niets te maken met het chemische wapen dat tijdens de Vietnamoorlog gebruikt werd. Ze is eerder nog het tegendeel. Agent Orange is een zeer gewilde en geliefde soort uit de jaren 90, die bij haar introductie bij het High Times Harvest Festival in de spotlichten kwam te staan.

Een mix van Jack The Ripper en Orange Velvet

Men zegt dat de originele Agent Orange een handig staaltje kweekwerk van Subcool is, een beroemde cannabiskenner die de TGA zaadbank heeft opgericht. Volgens de legende werd deze soort gecreëerd door Subcool in een poging de soort 7Up van Juan Moore na te maken. Hij deed dat door een van zijn beroemde Jack’s Cleaner klonen te vermengen met een Orange Skunk soort die bekend stond als Orange Velvet. Later werd ze verder ontwikkeld tot een mix van Jack The Ripper en Orange Velvet, waarbij Jack The Ripper een mix was van Jack’s Cleaner en Space Queen.

De Ervaring

De hybride die hieruit voortkwam, Agent Orange, produceert toppen van de bovenste plank. Als je de ervaring in één woord zou moeten beschrijven, zou dat het woord ‘vrolijk’ zijn; maar voor veteranen en kenners is het grote voordeel van Agent Orange haar unieke smaak – er is niet wat er op lijkt. Er zijn weinig soorten die ermee kunnen pronken dat ze in een blinde smaaktest zo makkelijk te identificeren zijn, maar de onmiskenbare smaak van een goed gekweekte Agent Orange is een van de uitzonderingen. Ze heeft een sterke, zoete citrussmaak, die, zoals de naam al suggereert, een pittige sinaasappelsmaak heeft.

Zoals al vermeld is de door deze Indica-/Sativamix veroorzaakte high onmiskenbaar euforisch. De rook komt hard aan en veroorzaakt een levendige, cerebrale roes, die uren aanhoudt. Ze is perfect om overdag te roken en om met vrienden te delen – haar uitstekende opmonterende kwaliteiten zullen je de hele dag doen giechelen en praten, terwijl je kijkt hoe de wereld aan je voorbij trekt. We moeten wel zeggen dat de rake klappen die Agent Orange uitdeelt, overweldigend kunnen zijn voor de onervaren rokers, en beginnende rokers zouden haar voorzichtig moeten benaderen.

Agent Orange - TGA Subcool Seeds

Agent Orange in de kweekruimte

Agent Orange gedijt zowel in een kweekruimte als buiten – maar ze kan wel tot enorme hoogten opgroeien, en hierdoor kan ze iets te groot worden voor beperkte kweekruimtes. Als je haar buiten kweekt, is ze het meest geschikt voor warmere klimaten, zoals in Spanje, Italië of Californië. In die omstandigheden kan Agent Orange wel 3 meter hoog worden! Ze produceert dan een opbrengst die recht doet aan haar enorme omvang. Als je haar binnen kweekt, krijg je de beste resultaten als je haar in de vegetatieve fase topt en trimt, zo haal je het beste uit haar. Voor wat betreft bloeitijd: Agent Orange heeft een bloeitijd van ongeveer 60 dagen; buiten is ze in oktober klaar voor de oogst. De kracht van Agent Orange ligt tussen de 15 en 20% THC en ongeveer 0,3% CBD. Als je haar vaardig kweekt, zal een gemiddelde oogst tussen de 600 en 800 g/m² liggen – dat is een opbrengst van epische proporties!

Deze soort verdient dus alle lof. Voor beginners is ze misschien niet de makkelijkste soort om te kweken, maar de sterke en onvergetelijke ervaring die Agent Orange te bieden heeft mag je niet missen.

Heb je zelf wel eens geproefd van de verleidelijke smaak van Agent Orange? Wat denk jij ervan? Laat je commentaar hieronder achter en vertel het ons!


Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken