Blog
Northern Lights Cannabis
1 min

Soort Review: Northern Lights

1 min
Products Seedshop

Iedere stoner heeft wel eens gehoord van de legendarische soort die bekend staat als Norhtern Lights, een van de puurste Indica’s die verkrijgbaar is. Het is de beroemdste marihuanasoort aller tijden.

De originele Northern Lights is gekweekt door een man genaamd ‘De Indiaan’, op een eiland in de buurt van Seattle, Washington. In 1985 kwam Northern Lights in het bezit van Neville Schoenmaker, de eigenaar van ‘The Seed Bank’. Hij ontving een soort in de vorm van elf vrouwelijke klonen met de labels Northern Lights #1 tot en met Northern Lights #11. Van Northern Lights #5 zei men dat het de beste soort in de verzameling was.

De originele Northern Lights planten werden omschreven als pure Afghaanplanten met onderscheidende Indicakenmerken – donkergroen van kleur en zeer stabiel, met een hoge bloem-bladratio, een aardse dennenappelgeur en paarse vlekken tijdens de bloeiperiode. Ze stonden ook bekend als zeer harsig en pronkend met een THC-gehalte van 15% of hoger. Het duurde niet lang voordat verschillende Northern Lights soorten in de catalogus van The Seeds Bank kwamen te staan. Hoe deze nieuwe variëteiten precies werden gecreëerd is niet duidelijk, maar Neville gebruikte blijkbaar de planten die hij van ‘De Indiaan’ had gekregen om nieuw hybriden te kweken, namelijk door ze verder te kruisen met een paar mannelijke, Afghaanse planten. Waarschijnlijk creëerde Neville deze nieuwe variëteiten door verdere inteelt en hybridisatie van de planten uit de oude voorraad van De Indiaan.

Northern Lights

De vandaag verkrijgbare versie van Northern Lights die het dichtst bij het origineel in de buurt komt

De feminized Northern Lights van Sensi Seeds is nu al drie decennia lang een mijlpaal in de cannabiskweek en ze heeft nog steeds een sterke invloed op kwekers en stoners. Het is een 90% Indica die cup na cup heeft gewonnen en nieuwe standaarden heeft bepaald. Sensi Seeds selecteerde het gezondste en krachtigste exemplaar van de drie originele Northern Lights variëteiten en besteedde vele jaren aan het heen en weer kruisen ervan, totdat een plant gecreëerd was met het perfecte Afghaanse genotype. Het is een snelgroeiende, gedrongen, compacte plant met harsige toppen en een delicate geur van muskus en honing, afgemaakt met een aardse ondertoon en een snufje jeneverbes.

NL5 x Afghan is gebaseerd op de beroemde Northern Lights #5 en een Afghaanse soort die gecreëerd is door Neville en Shantibaba. Dit is een compact plant met een relatief korte bloeiperiode van 7 tot 9 weken, sterke smaken en een eindproduct met een sterke Indica-inslag. Door alleen gebruik te maken van Afghaanse landsoorten kwamen de jongens van Mr. Nice heel dicht in de buurt van de originele Northern Lights – deze plant vertoont een ongelooflijke hybridekracht, produceert hoge opbrengsten en heel veel hars, heeft een uitstekende bloem-bladratio en pronkt met een eersteklas product. Ze is zeer gewild onder medicinale gebruikers, want haar effecten zijn erg lichamelijk en pijnverlichtend.

Verkrijgbaar via:

Northern Light (Royal Queen Seeds) Fem. Northern Lights (Sensi Seeds) Fem.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken