Blog
Spannabis Zamnesia
2 min

Zamnesia op de Spannabis 2017

2 min
Nieuws Zamnesia

Spannabis werd dit jaar begin Maart in Barcelona gevierd, met pret en vermaak voor iedereen. Er waren over elk belangrijk onderwerp gastsprekers, 200 exposanten, muziek en eten, het is echt een canna-feest aan het worden waar je geweest moet zijn.

Spannabis is razendsnel een van de belangrijkste cannafests van Europa geworden. Dit jaar werd het van 10-12 maart gevierd. Het werd gehouden in Barcelona en het fest blijft groeien.

Dat is niet zonder reden; er komt hier een hervorming aan. Spanje maakt nog steeds deel uit van Europa maar er is legalisering voorgesteld, zo niet ingevoerd. Op dit moment is er een hoop onduidelijkheid. Gewone Spanjaarden helpen de normen voor een nieuwe samenleving vorm te geven. De Social Clubs hier boren een vreemde hybride ruimte aan tussen recreatief en medicinaal. De wat oudere plaatselijke bevolking kan nu hun favoriete club bezoeken.

De dekking van de gezondheidszorg is nog ver te zoeken. Maar de Spanjaarden kunnen best leven met deze huidige combinatie.

Desondanks is het duidelijk dat de bestaande "industrie" een steuntje in de rug krijgt van de rest van Europa.

Met name Duitsland. De prijs van de totale "legitieme" markt zou nu kleiner kunnen worden. Maar er is geen Spanjaard die in de rij gaat staan voor 28 gram per maand voor 10 euro.

HOE ZAG DIT JAAR ERUIT

Sinds de Spannabis van dit jaar zijn er meer dan 200 Cannabis Social Clubs in Spanje. De wetten veranderen hier ook om ze beter te kunnen reguleren, en veel Amerikaanse bezoekers gaven commentaar op een déjà-vu gevoel. Dit jaar leek op een paar staten waar al in een vroeg stadium gereguleerd werd voordat de legalisatie doorgevoerd werd. Met inbegrip van de "verblijfsvoorwaarden" om lid van een club te kunnen worden.

Niemand in Spanje maakt publiekelijk reclame voor cannabis of zelfs medisch toerisme ... nog niet.

Omdat het hier om Spanje gaat zit er altijd wel een gaatje in de wet. Spannabis is bedacht om het toerisme te vergroten door hier voordeel mee te behalen.

Wat houdt dit in? Buitenlandse Spannabis-bezoekers hebben eenvoudig toegang tot legale waar. Anders dan in zowel de V.S. als Nederland kunnen de goederen door de exposanten gratis uitgedeeld worden.

Zamnesia Spannabis

EEN ECHTE CANNABIS GEBEURTENIS

De conferentie trok dit jaar ongeveer 30.000 enthousiaste bezoekers. Er waren ook 200 exposanten. Een gevarieerde reeks sprekers hield lezingen over onderwerpen variërend van handel tot esoterie. Onderwerpen reikten van updates over de legale status van cannabis in Spanje tot hoe de drug het menselijk bewustzijn veranderd. Ze werden allen goed bezocht. Het globale aantal zitplaatsen voor de conferentie in de Fira de Cornella bedroeg 800.

In de expositieruimte was van alles te beleven; muziek en gadgets aangevuld met hightech cannaware. Dat begon vanzelfsprekend met de nieuwste technische snufjes om high te worden en alles wat daarop volgde.

Natuurlijk waren er ook serieuzere en droevige gebeurtenissen. Op vrijdagavond was er een eerbetoon aan de diep betreurde, en veel te jong overleden, fantastische strain-hunter Franco Loja.

Vervolgens was er, vanzelfsprekend, het eten. Heel anders dan bij normale conferenties of evenementen kenmerkt Spannabis zich altijd met een keur aan smakelijke hapjes voor ieders smaak. Voeg daar de cannabis-infused kraampjes aan toe, en het evenement wordt een zeldzame gelegenheid voor een momentopname van de hervormde wereld van vandaag. De gelegenheid om een kijkje te nemen in het cannabis-paradijs waar de regels voor normaal sociaal gebruik die elders gelden overboord zijn gegooid.

Met dit soort aankondigingen en canna-entertainment mag het geen verrassing heten dat Spannabis dit jaar een doorslaand succes was. Het wordt ongetwijfeld een nog groter drukbezocht regelmatig evenement - en niet uitsluitend in Europa maar ook verder van huis.

Zamnesia Crew Spannabis

EN DE WINNAAR IS ...

Spannabis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de uitslagen van de Champions Cup competitie. Onder de winnaars waren enkele van de het hele jaar verkrijgbare favorieten van Zamnesia

OG Kush van Dinafem is een krachtige strain met het aroma van limoen en diesel. Ze won de Cup in de categorie beste CBD-strain. 

In de categorie "Indica" waren ook twee prijswinnaars: Crystal Candy van Sweet Seeds stond op het erepodium met de beste indica. De strain verkreeg haar naam vanwege het zoete snoepjes-aroma.

Bombon echter, het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Madre Naturaleza Growshop en Medical Marijuana Genetics sleepte ook een prijs in de wacht. Medical Marijuana Genetics heeft al vele malen eerder prijzen gewonnen.

In de categorie prijswinnende producten viel ook de DaVinci IQ Vaporizer in de prijzen. Deze vaporizer is klein, licht en eenvoudig te bedienen. Hij viel ook bij de juryleden in de smaak.

 

         
  Marguerite Arnold  

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Zamnesia
Zoeken in categorieën
of
Zoeken