Blog
Strain Hunters
5 min

Strain Hunters: Zadenbank Van De Maand September 2019

5 min

Strain Hunters is veel meer dan een zadenbank. Zo heeft ze ons baanbrekende cannabisgenetica gebracht middels het jagen op en veredelen van diverse landrassen.

Zamnesia presenteert met trots Strain Hunters als zadenbank van de maand voor september 2019! Het gaat hier om een van de vele gezichten van Green House Brands, het meest bekroonde cannabismerk van nu. Zustermerken zijn onder andere Green House Seed Co., Green House Feeding en Green House Coffeeshops.

Lees verder en ontdek hoe Strain Hunters gedreven door passie en expertise de meest unieke en exotische cultivars heeft geleverd. Terwijl het buitenkweekseizoen in volle gang is, blijkt geen andere zadencatalogus zo inspirerend als die van deze zadenbank.

ZADENBANK VAN DE MAAND: STRAIN HUNTERS

Strain Hunters

De meeste mensen zijn wel bekend met Strain Hunters, omdat ze de gelijknamige documentairereeks hebben bekeken. Daarin volgt de kijker Arjan Roskam en Franco Loja tijdens hun reizen naar afgelegen locaties. Daar zoeken en verzamelen ze genetica van de zeldzaamste landrassen ter wereld.

Zoals hierboven gesteld, is het een understatement om Strain Hunters alleen een zadenbank te noemen. Het team achter deze projecten heeft in het westen namelijk de cannabiswereld voorgoed veranderd. Zo heeft het merk genen aan de man gebracht die geleid hebben tot de creatie van de meest gewilde soorten.

Green House Seed Co. is het resultaat van de veredeling van deze legendarische landrassen tot cultivars voor commercieel gebruik. Wat deze kant van het bedrijf heeft gedaan, is onvoorstelbaar, met talloze prijzen die zijn binnengesleept. Het is echter vooral de moeite die gestoken is in Strain Hunters wat dit succes mogelijk heeft gemaakt.

Gerelateerd artikel

Greenhouse: Zadenbank Van De Maand Augustus 2017

STRAIN HUNTERS: DE MISSIE

Arjan Roskam

Strain Hunters is gebaseerd op de veronderstelling dat cannabis, als soort, in groot gevaar verkeert. Natuurlijk staan er kweekruimtes overal ter wereld vol met deze plant. Deze stammen echter allemaal af van een voorraad landras-genetica, die geleidelijk aan kleiner wordt. Bij landrassen vindt er in de natuur generaties lang inteelt plaats in kleine, geïsoleerde gebieden.

Dit resulteert in ongelofelijk stabiele genetica, met unieke eigenschappen en betrouwbare fenotypes. Deze exemplaren leveren hoogwaardige genen voor veredelingsprogramma’s. Ze bevatten daarbij allemaal unieke cannabinoïdeprofielen, die extreem interessant zijn voor de cannabisindustrie.

Strain Hunters volgt oprichter Arjan Roskam en mede-ontdekker Franco Loja en anderen rond de wereld op hun tochten over landsgrenzen, door bergen en op zandpaden op zoek naar dit genetische goud. Het biedt een uitzonderlijk inkijkje in de locatie van deze soorten en de gemeenschappen die ze gebruiken.

Strain Hunters draait echter niet alleen om het verbeteren van cannabisgenetica. De oprichters waren enorm verontrust door een initiatief van de Verenigde Naties om alle cannabisplanten van de aardbodem te laten verdwijnen en daarmee het voortbestaan van de plant te stoppen. Zo’n dom en kwaadaardig plan zou desastreus uitpakken voor de biodiversiteit, geneeskunde en wetenschap.

Strain Hunters besloot daarom in te grijpen en af te reizen naar afgelegen gebieden, op zoek naar landrasgenen die met uitsterven bedreigd worden door het verlies van hun natuurlijke habitat en gecontroleerde uitroeiing.

Het “strain hunten” werd een manier van leven voor de crew. Het team stak daarbij veel tijd en moeite in het plannen van dergelijke extreme trips naar de wildernis. De beloning maakte het echter meer dan waard. Men wist namelijk een grote databank van genetica veilig te stellen.

Te midden van het succes, werd de zadenbank helaas getroffen door een drama. Franco Loja overleed plotseling op 42-jarige leeftijd, terwijl hij de voordelen van CBD voor malariapatiënten onderzocht. Loja was een van de steunpilaren van Strain Hunters. Mensen die de serie hebben gezien, herinneren zich vast hoe hij taalbarrières doorbrak, onmiddellijk een connectie met de lokale bevolking maakte en genoot wanneer hij velden met uitmuntende cannabisgenetica vond.

Franco Loja liep malaria op in de Democratische Republiek Congo, terwijl hij hielp een manier te vinden de ziekte te behandelen met cannabinoïden. Hoewel zijn overlijden tragisch en te vroeg is, heeft zijn nalatenschap de cannabiswereld voor altijd veranderd. De soorten die hij heeft helpen creëren, hebben zich overal ter wereld verspreid. En de cannabinoïden daarin verlichten zonder twijfel dagelijks diverse aandoeningen.

BIJZONDERE PRESTATIES

Franco Loja

De documentairereeks Strain Hunters is op zichzelf al een geweldige prestatie. We moeten echter ook lof geven aan de ongelofelijke genetische variëteiten die hieruit zijn ontstaan. Het merk Green House mag zichzelf het succesvolste cannabisbedrijf ter wereld noemen.

De zorgvuldig samengestelde soorten hebben 40 High Times Cannabis Cups, 17 Highlife Cups en vele andere internationale awards gewonnen. Na 25 jaar “jagen”, biedt het bedrijf inmiddels meer dan 20 hoogwaardige strains aan.

Gerelateerd artikel

High Times Cannabis Cup: Een Kijkje Bij De Prominente Cannabisbeurs

TOEKOMSTPLANNEN

Het bedrijf is echter niet alleen verantwoordelijk voor genen die de wereld veroverd hebben. Een andere enorme prestatie is namelijk de Strain Hunters Foundation, een non-profit organisatie die in 2007 is opgericht. Deze stichting heeft als doel om gemeenschappen te ondersteunen in de armste regio’s ter wereld.

Momenteel helpt ze kinderen naar school te gaan, onderwijst ze mensen over geneesmiddelen op basis van cannabinoïden, zamelt ze geld in voor gaarkeukens en landbouwontwikkelingen en bouwt ze huizen en wegen. Je kunt bijdragen aan de missie door vrijwilligerswerk te doen of hier te doneren.

Vrienden en familie van Loja hebben ook de Franco Loja Foundation opgericht, ter nagedachtenis aan de cannabislegende. Donaties aan deze stichting helpen de financiële toekomst van zijn familie veilig te stellen.

GAVE SAMENWERKINGEN

Arjan, de King of Cannabis, heeft recent samengewerkt met Vice om Kings of Cannabis te maken, een uitgebreide documentaire. De film volgt hem en zijn crew in Colombia, terwijl ze zwaar terrein, militaire controleposten en schitterende omgevingen trotseren om een nieuwe generatie cannabisgenetica te zoeken.

Het team van Vice maakte een docu van de Congo-expeditie in de vorm van een Vice Special, die is uitgezonden op HBO. Ook voor het komende jaar zijn plannen. Daarbij worden al voorbereidingen getroffen om fans in 2020 van een nieuwe aflevering te voorzien.

DE BESTE CANNABISSOORTEN VAN STRAIN HUNTERS

Aangezien het bedrijf zoveel prijzen heeft gewonnen, is het lastig om de beste soorten te kiezen. Toch springen er absoluut een paar uit die iets unieks hebben. De onderstaande lijst is onze poging tot een selectie van de beste genetica verkrijgbaar bij Strain Hunters.

1. MONEY MAKER

Money Maker (Strain Hunters)

Money Maker is een indica-dominante koningin die 70% indica- en 30% sativa-genetica bevat. Ze komt voort uit de oudersoorten Original Master Kush, Hindu Kush en Skunk. Rook je een pijp of blunt met deze toppen, dan voel je direct een high die meditatief en verdovend is, waardoor je benen zwaar voelen. Haar effecten helpen ook bij slapeloosheid, pijn en een gebrek aan eetlust. Money Maker wordt niet hoog, maar is toch productief en bij buitenteelt in staat 1kg/plant op te leveren.

2. DAMNESIA

Damnesia (Strain Hunters)

Damnesia is een evenwichtige soort die 60% sativa-genetica en 40% indicagenen bevat. Deze schitterende dame stamt af van de oudersoorten A.M.S. en Amnesia Haze. Ze heeft daarbij lange en dikke toppen die rijk zijn aan hars. De high treedt geleidelijk op en biedt een cerebrale, sociale en plezierige ervaring wanneer deze zijn piek bereikt.

Medicinale gebruikers vinden vaak dat Damnesia goed werkt tegen pijn en een verminderde eetlust. De grote toppen bieden een terpenen-profiel dat zich kenmerkt door vleugjes fruit, sandelhout en zwarte peper.

Damnesia behoudt tijdens de kweekcyclus een gemiddelde hoogte en heeft een bloeitijd van ongeveer 9 weken. Binnenplanten brengen tot 900g/m² op en buitenplanten kunnen 1kg/plant opleveren.

3. WHITE LEMON

White Lemon (Strain Hunters)

White Lemon is een perfect gebalanceerde soort met 50% sativa- en 50% indica-genetica en biedt het beste van beide werelden. De high begint daarbij cerebraal en gaat geleidelijk over in een kalmerende lichamelijke high.

Ze is ontstaan uit een combinatie van El Nino en Super Lemon Haze en brengt de beste kenmerken van elke ouder duidelijk naar voren. Van El Nino heeft ze de dichte toppen geërfd en van Super Lemon Haze het ongelofelijke terpenen-profiel. Deze toppen verspreiden een sterke geur van noten, kruiden, citrus en ceder.

White Lemon heeft een bloeitijd van ongeveer 9 weken en groeit uit tot gemiddelde hoogte. Zowel binnen als buiten leveren de planten forse opbrengsten op.

4. WHITE STRAWBERRY SKUNK

White Strawberry Skunk (Strain Hunters)

Zoals de naam al doet vermoeden, is White Strawberry Skunk gekruist met een focus op smaak. Deze cultivar heeft een grote hoofdtop, omringd door talloze kleinere. Haar toppen zijn ongelofelijk compact en verspreiden geuren van vruchten, zoetheid en room.

Overheerlijke smaken van aardbei en aarde maken dit een onweerstaanbare traktatie. De high zet langzaam in, met effecten die zich gelijktijdig op het lichaam en de geest richten, de stemming verhogen en lichte euforie opwekken.

White Strawberry Skunk wordt middelhoog en heeft een gemiddelde bloeitijd van 9 weken. Binnenplanten leveren ongeveer 800g/m² op.

5. AFGOOEY

Afgooey (Strain Hunters)

Afgooey is een indica-dominante soort die afstamt van de oudersoorten Afghan en Maui Haze. Deze korte plant biedt een kalmte die de spieren verslapt, stress laat verdwijnen en de eetlust bevordert. Haar fruitige smaak en aroma zijn geweldig voor edibles die je een langdurige en intense ervaring bezorgen. Heb je last van een slecht humeur of lusteloosheid? Afgooey lost het wel op.

Afgooey wordt niet hoog en is daarom een goede kandidaat voor discrete kweek. Ze heeft een prima bloeitijd van 8 weken en levert een grote oogst op.

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Zadenbank v/d Maand
Zoeken in categorieën
of
Zoeken