Blog
Sumo Seeds
4 min

Sumo Seeds: Zadenbank Van De Maand, Januari 2019

4 min

Zamnesia presenteert vol trots onze zadenbank van de maand januari 2019. Sumo Seeds heeft tal van cups veroverd en is een bijzonder gedreven meesterveredelaar van hoogwaardige cannabiszaden die uitblinken met kracht, smaken en aroma's.

ZADENBANK VAN DE MAAND

Wij van Zamnesia delen graag onze hartstocht voor cannabis en alles wat daarbij komt kijken met onze trouwe fans en klanten. We scheppen er plezier in de beste wiet genetica op te sporen. Die zetten we daarbij graag in de vorm van Zadenbank van de Maand in het zonnetje. Sumo Seeds is een relatieve nieuwkomer onder de veredelaars. Toch hebben ze al een onuitwisbare indruk achtergelaten op kwekers en juryleden van cannabis cups. De hoogwaardige kwaliteit van hun genetica getuigt van een mateloze passie voor, en grondige kennis van de cannabisplant. Daarbij weten ze heel goed wat de hedendaagse klant wenst.

SUMO SEEDS: ZADENBANK VAN DE MAAND JANUARI 2019

Sumo Seeds is een Europese zadenbank, oorspronkelijk uit Maastricht, maar vandaag de dag is het bedrijf gevestigd in Barcelona. Ze zijn trots op de genetische diversiteit onder hun cannabiszaden. Daar hebben ze dan ook jaren van reizen, ervaring en onderzoek in geïnvesteerd. Waar hun ruime selectie zaden uit bestaat? Onder meer uit zelf veredelde variëteiten, cupwinnaars en moeilijk te vinden, zeldzame strains.

Momenteel verkopen ze 42 strains, van regular en feminized zaden tot autoflowering variëteiten en zelf veredelde kruisingen. Sumo Seeds vindt dat je moet krijgen wat je nodig hebt. En niet alleen wat er op een plaatje goed uitziet. Hierdoor is Sumo Seeds op het illustere idee gekomen cartoons te gebruiken om de strains te identificeren. Zo zie je wat de eigenschappen van een soort zijn en weet je zeker dat je de juiste kiest. Alle geselecteerde foto's op de site zijn afbeeldingen die trotse kwekers zelf aangeleverd hebben.

Sumo betekent kracht, stabiliteit en grootheid. En dat is goed terug te zien in het assortiment met exceptionele cannabis genetica.

DE PRIJZEN SPREKEN VOOR ZICH

DE PRIJZEN SPREKEN VOOR ZICH

Sinds 2015 heeft Sumo Seeds bewezen wat ze allemaal in huis hebben. Ze hebben door heel Europa de ene na de andere cannabis cup in de wacht gesleept. Zelfs met competitie van zadenbanken die al langer bestaan, is hun aandacht voor kwaliteit en genetische superioriteit duidelijk tot uiting gekomen.

Vanaf het eerste begin trokken ze de aandacht van de jury met hun OG Kush die de Best In Show Award won tijdens de Amsterdam Highlife Cup van 2015. De daaropvolgende jaren was hun Amnesia Ganja Haze regelmatig eerste in diverse categorieën op andere goed aangeschreven Europese cannabisevenementen. Wist Sumo Seeds de eerste prijs niet te veroveren, dan stonden ze wel in de top 3 met strains als Thunderstruck, Berries & Cheese en Green Mango.

Dankzij de aanhoudende toewijding voor het veredelen van hoogwaardige cannabiszaden kan het niet anders dat Sumo Seeds grote indruk gaat maken in de mondiale cannabiscultuur. Het bedrijf rust zeker niet op zijn lauweren en gaat door met onderzoeken en reizen om de beste nieuwe strains te veredelen en te testen voor de snel uitbreidende klantenkring.

Met zo'n levendige verzameling buitengewone cannabis waar het water je van in de mond loopt, is het een uitdaging voor nieuwkomers de geschikte soort te selecteren. Het is de passie van Zamnesia om te ontdekken wat de absolute toppers zijn in de wereld van veredeling. Daarom hier onze 5 favoriete feminized variëteiten uit het assortiment van Sumo Seeds.

Top Sumo Seeds Strains

BERRIES & CHEESE

BERRIES & CHEESE

Berries & Cheese verenigt twee fameuze strains in een smaakvolle aanvaring van koninklijke cannabis. Het unieke en intense aroma van de Cheese soort is verrijkt met de fruitige frisheid van een geliefde Blueberry van Sumo Seeds zelf. Berries & Cheese is een indica, dus ze heeft weinig ruimte tussen de nodes. Ze produceert een lange, compacte centrale cola, met een dicht jurkje van zijtakken die vol met toppen zitten. Deze soort veroorzaakt een fysiek krachtige, tevens euforische high. Dit maakt haar bijzonder geschikt voor het verlichten van pijn.

Binnen stelt het intense aroma van Berries & Cheese je reukzin zwaar op de proef. Ze is klaar voor de oogst na een bloeiperiode van 8-9 weken. Haar toppen vertonen daarbij karakteristieke blauwe tinten. Buiten op een zonnig plekje doet ze het ook geweldig en oogst je haar begin oktober. De opbrengsten zijn altijd bijzonder indrukwekkend voor zo'n lage en struikachtige plant.

THUNDERSTRUCK

THUNDERSTRUCK

Na het roken van deze soort ontdek je dat je door de bliksem getroffen bent. Indica genen domineren deze kruising die profijtelijke oogsten genereert. Haar klassieke afkomst is verantwoordelijk voor het blauw verkleuren van de bladeren en toppen als ze rijpt. Oranje stampers en royale lagen harskristallen vallen extra op door de geprononceerde tinten van het gebladerte. Een kruising van Thunderberry en Old Afghani bezorgt Thunderstruck haar aangenaam florale aroma met een nasmaak van menthol en een vleugje druif. De Afghani invloed geeft de oogst een boost, waarbij Thunderstruck een lang aanhoudende euforische high induceert waar je de hele dag vrolijk door bent.

Binnen, buiten of in een kas, op hydro, aarde of kokos, Thunderstruck groeit er weelderig op los. Dankzij haar indica genetica groeit ze net zo breed als hoog. Al haar takken zuchten onder het gewicht van haar vuistdikke toppen. 60-100cm binnen en 100-140cm buiten zijn typerend en tijdens de bloei intensiveren haar florale aroma's. Binnenshuis bedraagt haar bloeiperiode 7-8 weken, buiten begin je eind september met de oogst.

AMNESIA GANJA HAZE

AMNESIA GANJA HAZE

Amnesia Haze behoort tot de meest gekoesterde cannabisvariëteiten van Europa. Haar complexe genetische lijn bevat misschien wel de meest krachtige landrassen van de wereld. Door het kruisen van Amnesia Haze met de door Sumo Seeds zelf veredelde Silver Buddha Haze is een buitengewone sativa ontstaan met een wrange smaak van citroen, fruit, Haze en specerijen. Amnesia Ganja Haze heeft een van de hoogste THC-gehaltes op de markt. Ze staat garant voor een intense, cerebrale high en lichte, fysieke effecten. De plant induceert creativiteit en conversaties en is ideaal voor het verminderen van stress of migraine.

Amnesia Ganja Haze groeit voortvarend op elk substraat en leent zich goed voor een ScrOG opstelling. Als je haar niet traint, wordt ze een behoorlijk grote plant van wel 190cm hoog, met een imposante omvang. Omdat ze sativa dominant is, duurt het 11-12 bloeiweken voordat ze oogstrijp is. Buiten groeien deze kenmerkende sativa's uit tot wel 3m hoog. In warmere klimaten zijn de lange, compacte clusters van harsrijke toppen al na 8-9 weken klaar voor de oogst. Dit is een klassieke sativa krachtpatser die je geduld zeker waard is.

AK FULL AUTO

AK FULL AUTO

AK Full Auto is de autoflowering variëteit van de Ultimate AK. Aan deze AK-47 variëteit is Big Bud toegevoegd om de opbrengst te verhogen. Vervolgens is ze verder gekruist met een ruderalis voor een makkelijk te kweken, royaal opbrengende autoflower. Bestendig tegen lage en hoge temperaturen, voegt deze soort een nieuwe dimensie toe aan de kwalificatie "makkelijk te kweken". Ze heeft weinig verzorging nodig en geen grote behoefte aan voedingsstoffen. De prima gebalanceerde indica/sativa mix produceert een zure, pikante en zoete smaak, een aangenaam fysieke high en een intense sativa-achtige head buzz. Ze is all-round bestendig en dankzij haar kweekgemak zijn beginnelingen zomaar professionals en professionals supersterren.

Zowel binnenshuis als daarbuiten groeit en bloeit AK Full Auto gezwind. Deze gedrongen, maar hoogproductieve soort wordt binnen 40-70cm hoog en is na het ontkiemen klaar in een weekje of 9-10. Voor de beste resultaten bevelen we het 20/4 lichtregime aan. Buiten in een flinke pot (minimaal 11 liter) en op een warm zonnig stekkie, groeit ze uit tot 100cm hoog en is ze 3 maanden na de ontkieming klaar voor de oogst. Ze maakt weinig zijtakken aan en de meeste groeikracht gaat uit naar de centrale cola.

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Zadenbank v/d Maand
Zoeken in categorieën
of
Zoeken