Blog
THC Kan Mogelijk De Hersenen Beschermen Tegen Fysiek Trauma
1 min

THC Kan Mogelijk De Hersenen Beschermen Tegen Fysiek Trauma

1 min

Nieuw onderzoek suggereert dat THC, de belangrijkste psychoactieve stof van cannabis, de hersenen kan helpen beschermen tegen lichamelijk trauma, waarmee de kans op overlijden aanzienlijk worden verminderd.

Recent hebben we laten zien hoe cannabis mogelijk de hersenen kan beschermen tegen door alcohol veroorzaakte schade, maar ook degeneratieve ziekten. Nou, het blijkt nu dat het ook nog eens de hersenen kan beschermen tegen fysiek trauma! Dit verzin je toch niet!

Volgens nieuw onderzoek, uitgevoerd door de Los Angeles Biomedical Research Institute, is de overlevingskans van mensen, die een ongeluk krijgen waarbij zij traumatisch hoofdletsel oplopen, terwijl zij THC in hun systeem hebben, aanzienlijk groter.

Aanzienlijk verlaagd sterftecijfer

De auteurs van het onderzoek beoordeelden de medische dossiers van 446 patiënten, die traumatisch hoofdletsel opliepen en tussen 2010 en 2012 werden opgenomen in Harbor-UCLA ICU. Ontdekt werd dat 82 patiënten positief testten op THC in hun systemen. Hun sterftecijfer lag op 2,4%. Ter vergelijking: De rest van de patiënten had geen THC in hun systemen en hun sterftecijfer lag op 11,5%.

Natuurlijk wordt hiermee niet gezegd dat deze mensen actief stoned waren, maar dat ze recentelijk THC hadden geconsumeerd.

Het toont wederom aan hoe onderbenut cannabis is. Natuurlijk moet er meer onderzoek worden gedaan naar de zaak en het moet ook worden herhaald om de uitkomst te ondersteunen. Maar het legt de nadruk op de noodzaak om dit te doen en manieren te ontwikkelen om cannabis in ons voordeel te kunnen benutten.

Dit is het eerste onderzoek op mensen over dit onderwerp, maar testen op ratten hebben al soortgelijke resultaten laten zien. Laten we hopen dat de onderzoekers achter dit onderzoek hun werk vervolgen en meer licht schijnen op het ware vermogen van cannabis.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken