Blog
The Leaf: Een Volledig Geautomatiseerde Kweekkast Voor Cannabis
2 min

The Leaf: Een Volledig Geautomatiseerde Kweekkast Voor Cannabis

2 min

Heb je altijd al thuis wiet willen kweken, maar ben je een beetje afgeknapt op de intimiderende aard van de cannabis teelt? Leaf, een volledig geautomatiseerde kweekkast, probeert dit te veranderen.

Je herinnert je misschien nog het nieuws over Niwa, een futuristische en geautomatiseerde kweekkast, die het vermogen bezit de manier waarop we binnen cannabis kweken te revolutioneren. Het probleem met Niwa is dat deze gemaakt is voor algemene teelt, wat betekent dat het apparaat waarschijnlijk moet worden aangepast om aan de behoeften van de cannabis plant te voldoen. Dit is bij Corsica Innovations ook opgevallen. Dit vooruitstrevende bedrijf uit Colorado heeft dit concept van een geautomatiseerd systeem opgepakt en speciaal op maat gemaakt voor de cannabis teelt. Wat is deze nieuwe innovatie voor de thuisteelt? Ze noemen het Leaf!

LEAF: DE TOEKOMST VAN DE CANNABIS KWEEKTENT?

Leaf2

Volgens Corsica Innovations, is Leaf de ultieme "Plug N' Plant™” oplossing om in je eigen huis twee cannabis planten te kweken. Je hebt geen enkele kennis nodig, omdat het systeem zichzelf automatisch aanpast, gebaseerd op de feedback die het krijgt van de vele sensoren, waardoor optimale groei wordt verzekerd. Het enige wat je moet doen is het apparaat instellen, zaadjes toevoegen en wachten op je oogst van "tenminste 110 gram gedroogde, uitgeharde toppen per drie maanden, uit je eigen Leaf systeem met slechts 20 minuten werk per week."

Het is een brutale bewering die waarschijnlijk de interesse zal wekken van vele liefhebbers, zeker diegenen die de kennis of tijd missen hun eigen wiet te kweken, maar niet langer willen vertrouwen op de zwarte markt.

Het is nog leuker dat dit volledig geautomatiseerde systeem je voortdurend op de hoogte houdt via de wifi van je smartphone, waardoor je je teelt altijd in de gaten kan houden.

Voor zover wij het kunnen bepalen, wordt alles door het Leaf systeem opgepakt. Zelfs geur- en geluidsniveaus worden in de gaten gehouden en aangepakt.

HET NADEEL: VOLLEDIGE AUTOMATISERING IS NIET GOEDKOOP!

Het enige nadeel van de Leaf, dat we op dit moment kunnen zien, is de prijs. Geschat wordt dat de Leaf ongeveer $1299,- zal kosten. Dat is een pittige investering, maar voor volledige automatisering in een compleet pakketje, is dat het misschien wel waard? De aanschaf van alle apparatuur die je nodig hebt om binnen te kweken zal ongeveer hetzelfde kosten, zeker als je gaat voor kwaliteit en goede merken. Maar als je voor een basisopstelling kiest, kan het een stuk goedkoper. Het zal er allemaal vanaf hangen wat je uit je teelt wil halen.

En dan is er nog het punt dat we er nog geen een te pakken kunnen krijgen om zelf te testen. Corsica Innovations is op zoek naar testers, maar uitsluitend in Colorado. Totdat de Leaf op grote schaal wordt getest en geproduceerd, kunnen we niet beoordelen hoe gemakkelijk het apparaat is als het gaat om eenvoudige teelt, waar je geen kennis voor nodig hebt, en of de door Corsica Innovations beweerde resultaten wel worden behaald. We hopen van wel, maar dat is nu nog niet te zeggen. De mogelijkheden zijn natuurlijk geweldig; denk alleen maar aan toekomstige innovaties en de toegankelijkheid die het mensen kan bieden die zelf medicinale cannabis willen kweken. Het zou ervoor kunnen zorgen dat iedereen weet waar zijn of haar wiet vandaan komt en dat het veilig is gekweekt. Laten we hopen dat Leaf al haar beloftes waarmaakt!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken