Blog
Tim Ferris: Zijn psychedelische drugs de volgende medische doorbraak?
1 min

Tim Ferris: Zijn psychedelische drugs de volgende medische doorbraak?

1 min
News Research

Self-made goeroe Tim Ferris heeft de mainstream gemeenschap veel geleerd over de manier waarop ze haar leven leidt. Nu vestigt hij zijn aandacht op psychedelische medicatie en de wonderbaarlijke mogelijkheden die het wellicht bezit.

Tim Ferris staat erom bekend dat hij de mainstream gemeenschap dingen laat zien die ze anders zou negeren. Hij is een man die constant de normen uitdaagt en ons laat nadenken over de manier waarop we leven. Dit heeft ertoe geleid dat hij een soort goeroe, ondernemer en zelfs filantroop geworden is. Belangrijker is echter dat mensen luisteren naar wat hij zegt.

Het is dan ook prachtig om te ontdekken dat Ferris nu een boekje opendoet over psychedelica als medicijn. In zijn nieuwste podcast praat Ferris met Martin Polanco, oprichter van het Crossroads Treatment Center in Rosarito, Mexico en ook met Dan Engle, een psychiater en neuroloog, die vaak met ayahuasca werkt. In een extreem interessante discussie, ontdekken ze impuls beheersing, introspectie en zelfbewustzijn door het gebruik van psychedelica en de vele manieren waarop ze van nut kunnen zijn voor mensen over de hele wereld.

Het is een extreem interessante podcast en we raden aan dat je het beluistert.

WIE IS TIM FERRIS?

Dus wie is deze man die probeert het debat over psychedelica bij het grote publiek bekend te maken? Nou, rond 2007 was hij een workaholic ondernemer, die 14 uur per dag in zijn bedrijf stak. Rond die periode raakte hij ook gefrustreerd over zijn leven, waardoor hij besloot verandering door te voeren. Dit leidde tot een boek, The 4-Hour Workweek, die de absolute top bereikte in de bestseller lijsten van de New York Times, Wall Street Journal en BusinessWeek. Het was een boek waarin de ongezonde relatie werd geschetst, die de meesten van ons met werk hebben, en hoe we dit kunnen veranderen. Sindsdien hebben mensen aandacht besteed aan wat Ferris te zeggen heeft en dit openbare platform heeft hij gebruikt voor het algemeen belang. Hij benadrukt andere problemen die we in het leven hebben en hoe we ermee om kunnen gaan, waarbij hij zichzelf vaak als proefkonijn gebruikt. Voorbeelden zijn het omgaan met een gokverslaving en het leiden van een gezonder leven.

Door zijn aandacht te vestigen op psychedelica als medicijn, zal hij het debat losmaken en helpen de geesten van mensen te openen die anders niet openstaan voor het idee.

Lucas

Geschreven door: Luke
Luke is parttime schrijver en fulltime visionair. Als anonieme psychonaut, die in stropdas en kostuum deelneemt aan de samenleving, probeert hij op bewijs gebaseerde rationaliteit aan het volk over te brengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken