Top 10 Marihuanamythen en –feiten

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogTop lijsjtes
Laatst bewerkt :

Top 10 Marihuanamythen en –feiten


Marihuana is een drug die vaak verkeerd begrepen wordt. Er gaat veel verkeerde informatie over deze drug in de rondte, evenals veel op onjuiste informatie gebaseerde aannamen.

Marihuana is een drug die vaak verkeerd begrepen wordt. Er gaat veel verkeerde informatie over deze drug in de rondte, evenals veel op onjuiste informatie gebaseerde aannamen. Er is genoeg onderzoek uit betrouwbare bronnen om de onwetendheid met betrekking tot het onderwerp marihuana en hoe het ons lichaam beïnvloedt te bestrijden. Hier zijn tien fascinerende feiten en mythen over marihuana.

1. Feit: Marihuana is een van de meest gebruikte drugs ter wereld. Het komt op de tweede plaats na alcohol. Miljoenen mensen gebruiken de drug dagelijks en zelfs nog meer mensen doen het minstens één keer in hun leven. Men schat dat iedere dag ongeveer 6.000 Amerikanen voor het eerst marihuana gebruiken.

2. Mythe: De Gateway Theorie: De Gateway Theorie ging er vanuit dat het gebruik van marihuana vaak leidt tot het gebruik van andere drugs. Er is geen bewijs om deze theorie te ondersteunen.

3. Mythe: Veel mensen denken dat marihuana net zo schadelijk is voor het lichaam als alcohol. Dit is een mythe. Mensen die marihuana gebruiken lopen veel minder kans om hersenschade op te lopen dan mensen die alcohol consumeren. Het is ook een mythe dat het roken van grote hoeveelheden marihuana longkanker kan veroorzaken, want onderzoeken naar dit onderwerp hebben resultaten opgeleverd die deze stelling niet ondersteunen.

4. Feit: Marihuana kent vele nuttige, medicinale toepassingen. Mensen met kanker, AIDS, glaucoom en neurologische stoornissen kunnen om verschillende redenen allemaal profiteren. Sommige redenen hebben betrekking tot het vermogen om de eetlust te stimuleren, misselijkheid te verminderen en de zenuwen te ontspannen.

5. Mythe: Marihuana is een gevaarlijke drug. Marihuana is waarschijnlijk de minst gevaarlijke drug van allemaal. Als je het vergelijkt met legale drugs zoals tabak en alcohol, is het eigenlijk erg veilig. Denk eens aan het feit dat zich nog nooit een marihuana-overdosis heeft voorgedaan. Je kunt echt niet doodgaan aan marihuana, want je zou meer dan 800 joints moeten roken om dat voor elkaar te krijgen; en zelfs dan sterf je nog niet aan de marihuana maar aan een koolmonoxidevergiftiging.

6. Mythe: De meeste wietrokers zijn zware gebruikers. Het feit is dat een groot deel van de mensen die wiet hebben gerookt (40-50%) dit ofwel sporadisch doen ofwel het alleen maar in het verleden hebben gedaan. Heel veel mensen maken er geen gewoonte van om wiet te roken, maar dit brengt ons bij ons volgende feit …

7. Feit: Marihuana heeft een aantal ongunstige bijwerkingen. Één van deze is dat het mogelijk is om eraan verslaafd te raken. Het percentage mensen dat verslaafd raakt is echter heel klein en dit komt meestal voor in de groep van zware gebruikers. Andere nadelige effecten zijn dat marihuana je rijvermogen vermindert en dat zwangere vrouwen een grotere kans hebben om een baby met afwijkingen te krijgen als ze tijdens de zwangerschap marihuana roken.

8. Feit: Het gebruik van de hennepplant voor meer dan alleen de marihuana kan erg voordelig zijn voor omgeving én mensen. Van hennep kun je ook heel goed papier en touw maken. Het kan ook uitstekend worden gebruikt in kleding, bouwmaterialen, zeep, luiers, brandstof en veel andere dingen die mensen vaak gebruiken. Het is veel duurzamer dan de huidige middelen die we gebruiken om al deze dingen te maken. De zaadjes kunnen zelfs als voedsel dienen. Het kweken van hennep zou banen creëren, de wereldhonger bestrijden, pijnverlichting verschaffen en zelfs de uitlaat van broeikasgassen verminderen.

9. Feit: Meer dan 800.000 mensen worden ieder jaar gearresteerd voor misdaden die verband houden met marihuana. Iets meer dan de helft van de drugsgerelateerde arrestaties zijn vanwege marihuana. Sommige van deze arrestaties leiden zelfs tot gevangenisstraf, wat een onnodige last voor het gevangenissysteem betekent.

10: Feit: Een onderzoek van CBS News heeft aangetoond dat bijna de helft van alle Amerikanen vóór legalisatie van cannabis is. Veel Amerikaanse staten worden beschouwd als medicinale wiet-staten. In deze staten is het toegestaan om met doktersrecept marihuana te gebruiken. Er zijn ook meerdere staten die nu ofwel de verkoop en het gebruik van marihuana gelegaliseerd hebben ofwel er nog aan werken. Men denkt dat veel staten dit voorbeeld zullen volgen.