Blog
Zamnesia's Spotify Playlist
5 min

Top 25 Cannabis Songs: Zamnesia's Spotify Playlist

5 min
Blog Kunst & Cultuur Toplijsten

De ultieme Spotify playlist van Zamnesia is zojuist bekend gemaakt. Klik hier en bekijk alle nummers. Luister naar onze favoriete meesterwerken. Vrede zij met u!

We willen graag de muziek met jullie delen waar wij bij Zamnesia met plezier naar luisteren. De volgende Spotify playlist is ontstaan na een zorgvuldige selectie van alle achtergrondmuziek die ons draaiende houdt. De nummers zijn niet specifiek gerangschikt, we vinden ze allemaal even belangrijk! Laat het aftellen beginnen. Klik op "Play" in de Spotify audio player en je hebt geschikte muziek voor je volgende rooksessie.

Heb je een verzoekje? Voeg je favoriete cannabis deuntje to aan onze "Unofficial Zamnesia Playlist"!

ZAMNESIA'S SPOTIFY PLAYLIST - 25 FANTASTISCHE NUMMERS OM HIGH VAN TE GENIETEN

Voor wat visuele prikkels kun je deze videoreeks bekijken waarin alle nummers langskomen die toegevoegd zijn aan onze playlist.

1. Chris Brown & Tyga - Bitches N Marijuana

Deze lofzang op de R&B met rapper Schoolboy Q gaat over de twee favoriete onderwerpen van Chris Brown en Tyga: chicks en cannabis. Als je daar ook geld aan zou toevoegen, krijg je de drie belangrijkste zaken van de West Coast hiphop, maar laten we niet inhalig worden. Als je naar dit nummer luistert, kom je vanzelf in zonnige LA sferen. Rondrijdend langs het strand van Venice Beach met het dak naar beneden en de achterbank vol met ganja babes in veel te kleine bikini's. Dat is pas dagdromen met een joint tussen je lippen.

2. MGMT - Electric Feel

Als de leden van de komedie The Mighty Boosh een rave in het bos zouden organiseren met bizarre special effects zou dat perfecte overeenkomsten vertonen met de Electric Feel muziekvideo van MGMT. Disco verdwaalt in het bos en wordt daar aangetroffen door boommensen. Zij ontwikkelen het verder tot iets spectaculairs en spacey. Een mollige teddybeer die op een basgitaar speelt, is ook in de mix opgenomen.

3. 311 - Too Much To Think

Dwalende hippies raken verdwaald in de woestijn, voorzien van psychedelische substanties, reiki healing kristallen en muziekinstrumenten. Een goed te pruimen nummer, aanbevolen voor chille, coole lui. De leden van 311 willen high worden en dat graag zo houden; ze hebben te veel om over te piekeren. Dit nummer zorgt voor zoete, feelgood vibraties.

4. Pink Guy - STFU

Pink Guy struint de wereld af in zijn roze pak en beledigt haar met zijn bestaan. Deze gitaar/trap tune is humor op z'n best. Het is zo beledigend dat het ook weer leuk is. De tekst bestaat uit een verzameling gemene grapjes van een stel brugklassers, maar dan poëtisch gereciteerd door een mafketel in een gek pak. Luister naar de muziek, kijk naar de video en STFU.

5. N'to - The Bosnian

De volgende op de Spotify playlist van Zamnesia is The Bosnian. Dit nummer van N'to mixt Balkan vibes, chille techno en sobere instrumentale melodietjes. Het lied is uitermate geschikt om werkend de dag door te komen. Je kunt lekker doorwerken en de sfeer wordt een stuk levendiger.

6. Angus en Julia Stone - Paper Aeroplane

Paper Aeroplane is een liefdesverhaal met diepe gevoelens. Het papieren vliegtuigje is in dit geval een liefdesboodschap van de schrijver, maar is nooit over de zeven zeeën gevlogen om de geliefde te bereiken. De luchtpost werd namelijk onderschept door een vuilnisman die er diep door geroerd was. Een nummer met inhoud dus.

7. Warren G & Nate Dogg - Regulate

Dan is het nu tijd voor een potje old-school G-funk. Warren G geeft ons een levendige beschrijving van het straatleven in de Eastside van de jaren '90. Bij dit nummer was Nate Dogg betrokken, die in 2011 overleed. R.I.P. Regulate gaat over het reguleren van het straatleven om de status quo te behouden. Dit G-nummer verdient een plaatsje op elke te gekke playlist.

8. Damian Marley - Welcome to Jamrock

De jongste zoon van de legendarische Bob Marley, Damian Marley, is op z'n eigen houtje ook legendarisch geworden. Jamrock gaat over het echte leven in Jamaica. Over het gangsterleven, het leven als Rasta, politiek geweld en smerissen die verwoestend huishouden. Je leven is niet compleet als je dit nummer niet tot je laat doordringen.

9. Black Sabbath - Sweet Leaf

Met Black Sabbath werd het heavy metal tijdperk ingeluid. Ozzy Osborne en Tommy Iommi veroverden de harten van hardcore fans met hun duistere krachten en alles waar het bij rock-'n'-roll om draait. Sweet Leaf is een nummer over marihuana. Ook is het een parodie op het "Reefer Madness" tijdperk. Paranoia, seksfeesten en door ganja veroorzaakt onbetamelijk gedrag. Daar gaat het in deze klassieker over.

10. Gramatik - Muy Tranquilo

Rechtstreeks uit New York levert Gramatik funky new-school beats, waar alle professioneel chillende bankhangers zo verzot op zijn. Muy Tranquilo is waanzinnig ontspannend. De opgebouwde stress van de afgelopen jaren valt van je af. Ga er maar even rustig voor zitten. Je ontspant vanzelf terwijl je tevreden meedeinend van dit lekkere instrumentale hiphop nummer geniet.

11. Dr. Dre, Snoop Dogg & Akon - Kush

"Hold up, wait a minute, let me put some Kush up in it." Dat klinkt ons als muziek in de oren. Dr. Dre, Snoop Dogg en Akon roken al rappend vette blunts die volgepropt zitten met deze indica Kush-variëteit. Dit G-trio komt met de beste Kush die er maar is. De kwaliteit is in feite zo goed, dat als je naar dit nummer luistert je er zo high as f*** van wordt.

12. Ice Cube - It Was A Good Day

Ice Cube, uit N.W.A., laat wel even zien hoe je een goede dag organiseert. Dit chille nummer toont ons de zonnige zijde van het duistere ganjaleven. Bij Zamnesia draaien we dit nummer graag en laten we ons inspireren. Zo hebben we zelf ook een fijne dag. Luister maar.

13. Paolo Nutini - Iron Sky

Een echte tearjerker en krachtig nummer. Je komt jezelf keihard tegen. Vrijheid sterft nooit! De toespraak van Charlie Chaplin uit de film "The Great Dictator" komt ook voorbij. Het hoofdthema van Iron Sky is vrijheid en hoop; iets waar we allemaal wel iets bij voelen. Als je van bandjes houdt zoals the Kings of Leon, is dit zalig voor je oren.

14. Vitas - 7th Element

Je kunt niet anders dan lachen als je naar Vitas luistert. Bij deze Russische zanger draait alles om maffe geluidjes en funky beats. Dit post-Disco "melodieuze festivalachtige" nummer brengt ons allemaal in de gelukkige stemming, waar het ons vaak aan ontbeert. Er zijn mensen die Vitas een vreemde snuiter vinden. Wij vinden hem een genie in een bizar kostuum dat ons meeneemt naar een jofele toekomst.

15. Tupac - Changes

Tupac produceerde deze song in de ijdele hoop op een betere wereld. De beat, samenvloeiend met hoopgevend pianospel, draagt bij aan zijn boodschap. Changes stond in de jaren '90 op alle hitlijsten bovenaan. Rechtstreeks uit de hood werd Tupac een legende. Hij stuurde een hoop vibraties uit het gangsterleven de wereld in. "That’s just the way it is."

16. Rupert Holmes - Escape

Escape, alias "The Piña Colada Song", van Rupert Holmes, neemt ons mee naar het paradijs met heerlijk tropische, Hawaïaanse soft rock vibes. Dit cheesy nummer is zeer geliefd bij mensen die van cheesy nummers houden. Daar horen wij van Zamnesia ook bij. Piña colada erbij en onderuitzakken maar.

17 Cypress Hill - Hits From The Bong

Een flinke hijs van een bong kun je alleen nemen als je Hits From The Bong uit de speakers hoort dreunen. Cypress Hill legt haarfijn uit hoe je geraffineerd aan een waterpijp kunt hijsen. Wij van Zamnesia kunnen ons wel vinden in de boodschap. Vlammetje bij de pijp en laat die blunts maar even voor wat ze zijn.

18. Bob Marley - Three Little Birds

"Don’t worry about a thing, because every little thing is gonna be alright." Bob Marley stuurde een hoop positieve vibes de wereld in met de Reggae muziek die hij de wereld schonk. "Three Little Birds" op de stoep van Zamnesia brengen een boodschap van vrede en liefde.

19. Goldfinger - Superman

Goldfinger laat een eerbetoon aan Superman horen met dit ritmische punk nummer. De boodschap van het lied is "I'm pretending to be Superman", hoewel ik elke dag ouder en zwakker wordt. Als je even snel een oppepper van Superman nodig hebt, heeft Goldfinger daar een passende tekst bij die je superkrachten geeft.

20. Beatles - Come Together

John Lennon is een absolute legende. Come Together is een nummer dat de aard van een stel karakters uitdrukt. Het lied is zeer bekend omdat Coca Cola het in reclames gebruikt heeft. Dit klassieke rocknummer vindt grote waardering in de wereld en bij de hipste medewerkers van Zamnesia.

21. Outkast - Roses

Outkast veranderde de wereld met hun new-school karakter. Roses gaat over rozen die naar poep ruiken. De boodschap van dit nummer is erg diepzinnig. Andre 3000 en Big Boi hebben het namelijk over hun "liefde" voor een meisje, Caroline. Toen dit nummer uitkwam, werden mensen gek. Wij vinden het ook te gek, luister zelf maar eens.

22. Afroman - Because I Got High

Afroman werd zo high dat hij alles wat hij die dag moest doen, vergat. Dit legendarische nummer, waar iedere stoner op onze aarde mee wegloopt, legt uit wat het is om een echte ganja liefhebber te zijn. Luister ernaar op Spotify, tenzij je high bent en het totaal vergeet.

23. Big Shaq - Man's Not Hot

Skrrrrrrrrrrrrrrra, pop pop kah kah kah. Een ware OG komt om de hoek piepen met een maffe songtekst en een maf jasje. Hij doet hem nooit uit; "man’s not hot". Big Shaq, een wiskundige in hart en nieren, verduidelijkt zijn werkelijkheid door middel van gangsterrap. Bij Zamnesia kunnen we nooit genoeg van hem krijgen.

24. Santana - Black Magic Woman

Santana veroverde de harten van alle hippies op het legendarische Woodstock festival, waar zijn carrière goed op gang kwam. Volledig aan het trippen op LSD waren rock liefhebbers over de hele wereld diep ontroerd door de Latijns-Amerikaanse ritmes en mystieke gitaar riffs. Black Magic Woman is het zachtste nummer waar je naar kunt luisteren. Als je het nog nooit gehoord hebt, luister dan snel naar dit sensuele meesterwerk.

25. Green Day - Longview

We sluiten af met Green Day en hun klassieke nummer Longview dat barstensvol energie en anarchie zit. Dit punkachtige lied gaat over de verveling van tieners. Je hoort energiek drumwerk en vervormde gitaren. Het is echt een nummer dat herinneringen oproept aan de dagen op de middelbare school. Luister zelf maar - dit was Zamnesia. Groet!

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Blog Kunst & Cultuur Toplijsten
Search in categories
or