Blog
Cannabis Lachkick
3 min

Top 5 Cannabissoorten Die De Slappe Lach Veroorzaken

3 min
Seedshop Top Lists

De slappe lach is een van de leukste effecten van het high worden. We hebben de 5 beste cannabissoorten voor je verzameld die gegarandeerd je stemming verbeteren, met een serieuze aanval van de slappe lach als gevolg.

De slappe lach is ongetwijfeld een van de beste dingen die je kunt krijgen van het consumeren van hoogwaardige toppen. Heb je weleens met een stel vrienden rondgehangen terwijl de joints en bongs vrolijk rondgingen totdat iemand een mop vertelde waardoor iedereen minutenlang onbedaarlijk moest lachen? Dat gevoel is erg aanstekelijk. Een uitbarsting van de slappe lach heeft tot gevolg dat alle medestoners in de kamer hun buik moeten vasthouden en door al het geschater van de bank afrollen van de pret.

Maar waarom veroorzaakt cannabis nu precies dat effect? Er blijken meerdere factoren te zijn die dit fenomeen beïnvloeden. Om te beginnen, is van cannabis bekend dat het de bloedstroom naar bepaalde gebieden in de hersenen versterkt. Hieronder vallen de kleine hersenen, de rechter frontale kwab en de linker temporale kwab. De rechter frontale kwab wordt in verband gebracht met gevoel voor humor. Zou dat dan de relatie kunnen zijn tussen cannabis consumptie en de slappe lach?

DE OORZAAK VAN DE SLAPPE LACH

Gebieden In De Hersenen Voor Het Lachen

Een andere reden waarom cannabis een lachkick zou kunnen veroorzaken, is te wijten aan het vrijkomen van neurotransmitters. Iedere cannabisgebruiker weet dat cannabis in staat is je stemming te verbeteren, door de aanmaak van endorfine en dopamine. Deze neurotransmitters brengt men in verband met geluksgevoelens, stemmingsverbetering, beloning en tevredenheid. Als je dit in overweging neemt, is het niet zo verwonderlijk dat cannabis deze uitbarstingen van gelach kan veroorzaken.

Cannabis wordt tevens in verband gebracht met het verminderen van stress en angst. Mogelijk veroorzaakt dit ontspannende en kalmerende effect een vrolijke bui, waardoor de perceptie van humor wordt versterkt.

Ben jij iemand die graag rookt om stoom af te blazen en om lekker te lachen? Bekijk dan onderstaande soorten die ongetwijfeld de slappe lach zullen veroorzaken.

PINEAPPLE EXPRESS

Pineapple Express (Zambeza Seeds)

Deze sterke indica-dominante soort zou je moeten helpen ontspannen, je stoned laten voelen en voor veel positieve vibes en lachaanvallen moeten zorgen. De toppen van Pineapple Express hebben een THC-gehalte van 19%; dat zorgt ervoor dat je snel melig wordt. Als je deze soort in een bong, pijp of joint doet, veroorzaakt dat een langdurende high met een energieke buzz. Dit houdt je hoofd lekker bezig en laat je overal de humor van inzien.

De belangrijkste effecten na het roken van deze soort bestaan uit vrolijke, opwekkende en euforische gevoelens. Je krijgt van deze plant niet alleen de slappe lach. Ze levert ook zoete, fruitige en tropische smaken, zodat het allemaal nog genoeglijker wordt.

LAUGHING BUDDHA

Laughing Buddha (Barney's Farm)

Zoals de naam al enigszins verklapt, is Laughing Buddha een goede soort om rokers te helpen ontspannen en in een stemming te brengen waarin de slappe lach bijna altijd optreedt. Deze soort is een sativa-dominante kruising die 20% indica- en 80% sativa-genetica bevat. De aanwezigheid van sativa in Laughing Buddha maakt haar een goede keuze als je de slappe lach wilt krijgen. Ze veroorzaakt een prettige cerebrale high en een flinke portie alertheid. Deze soort is een Cannabis Cup-winnaar vanwege de potentie en doeltreffendheid.

Vanwege de aardachtige, kruidige en salie-aroma's veroorzaakt Laughing Buddha bij rokers een ontspannen en tevreden gevoel. De aanwezigheid van sativa mondt uit in geluksgevoelens, creativiteit en gevoel voor humor. Door de positieve energie die je voelt als je deze soort rookt, kom je in de stemming voor het voeren van grappige gesprekken en het oprakelen van opwindende en hilarische verhalen.

BLUE DIESEL

Blue Diesel (Advanced Seeds)

Blue Diesel is het resultaat van het kruisen van ruderalis-, sativa- en indica-genetica. Deze combinatie heeft gezorgd voor krachtige toppen die een THC-gehalte hebben van om en nabij de 16%. Dat is meer dan voldoende om zowat om alles in lachen uit te barsten. Blue Diesel is lichtelijk sativa-dominant; ze ontspant de gebruiker en veroorzaakt tegelijkertijd een warme fysieke high.

Deze ontspannen toestand is bijzonder geschikt voor het kijken naar een grappige voorstelling en voor het moppen tappen met een stel vrienden. De vrolijke en euforische high die Blue Diesel veroorzaakt, zorgt ervoor dat je binnen no-time over de grond rolt van het lachen. Heerlijk tonen van bessen en diesel blijven in je mond hangen als je haar rookt.

LIBERTY HAZE

Liberty Haze (Barney's Farm)

Liberty Haze biedt een evenwichtige hybride high die je slechte bui zomaar doet verdwijnen, waardoor je ontspant en weer kunt lachen. De toppen van deze soort produceren een reusachtig THC-gehalte van 25% en bevatten tevens 1,8% CBD. Deze soort is een Cannabis Cup High Times-winnaar. Dat wil zeggen dat ze effectieve, complexe en krachtige effecten veroorzaakt.

De high van Liberty Haze komt snel opzetten en houdt lang aan. Rokers worden er energiek en positief door en krijgen hoogstwaarschijnlijk de slappe lach. Het imposante THC-gehalte van deze plant, gecombineerd met de indica-genetica, ontspannen het lichaam en stimuleren de geest. Als je Liberty Haze rookt, moet je niet vreemd opkijken als je in een lichte psychedelische, euforische staat geraakt - dat hoort er allemaal bij!

MAPLE LEAF

Maple Leaf (Sensi Seeds)

Maple Leaf is een zuivere indica-soort, verkregen uit Afghani-genetica. De hoge THC- en CBD-gehaltes, gegenereerd door de enorme hoeveelheid trichomen van deze soort, zijn de sleutel naar een giechelige high. De fysieke high van Maple Leaf is extreem krachtig en houdt lang aan, uitmondend in een kalme relaxte geestestoestand.

De zoete vanille-aroma's die deze plant verspreidt, gaan hand in hand met de sterke en slaperige high. Dit is beslist een van de beste soorten als het tijd is voor een vrolijke avond met veel gelach.

Luke Sumpter

Geschreven door: Luke Sumpter
Luke Sumpter is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken