Blog
Top 5 Mythes over psychedelic ontkracht
2 min

Top 5 Mythes over psychedelic ontkracht

2 min
Smartshop Top Lists

Psychedelica zijn al sinds het begin der tijden onderdeel van de menselijke cultuur en ze worden pas sinds kort gemeden. Laten we eens dieper ingaan op de mythes en aantonen waarom ze onjuist zijn.

Traditionele psychedelica, zoals magische paddestoelen, LSD en DMT, hebben allemaal de mogelijkheid de mensheid te verbeteren. Zelfs wetenschappers beginnen dit nu te erkennen en voeren onderzoeken uit in de hoop de wereld te verbeteren. Psychedelica blijven echter wereldwijd illegaal, waardoor mogelijk onderzoek wordt belemmerd en ook onze vrijheid ons bewustzijn te verruimen. Dit hebben we grotendeels te danken aan de mythes die rond het gebruik hangen, dus het is hoog tijd er een aantal te ontkrachten.

5. PSYCHEDELICA ZIJN ILLEGAAL OM EEN GOEDE REDEN

Stop_Drugs

Deze mythe overkoepelt alles, in de aanname dat er wel een goede reden moet zijn om psychedelica tot illegaal te bombarderen. Deze mythe houdt zichzelf in stand. De hierboven genoemde psychedelica staan niet als giftig bekend en er is geen wetenschappelijk bewijs dat ze gevaarlijk zijn, dus waarom zijn ze illegaal? Dit heeft alles te maken met controle. Hoewel we in een democratie leven, is het ook een gemeenschap waarin wordt overheerst, waar autoritaire macht wordt gehandhaafd in een hiërarchie dankzij angst en geweld. Zo'n gemeenschap zou niet eenvoudig te behouden zijn met psychedelica, die inspireren, laten begrijpen en ons dwingen na te denken. Als een gevolg hiervan kan de heersende partij niet toestaan dat psychedelica op grote schaal worden gebruikt. Terence McKenna heeft het al eens treffend verwoord:

"Psychedelica zijn niet illegaal omdat een liefhebbende overheid bang is dat je uit een raam op de derde verdieping springt. Psychedelica zijn illegaal omdat ze meningsstructuren en cultureel vastgestelde modellen van gedrag en informatieverwerking verdrijven. Ze openen je voor de mogelijkheid dat alles wat je weet verkeerd is."

4. PSYCHEDELICA MAKEN JE GEK

Go_Crazy

Psychedelica worden al duizenden en duizenden jaren gebruikt, toen de homo sapiens nog in grotten woonden en waarschijnlijk zelfs daarvoor al. Slechts de laatste honderd jaar is het idee omhoog gekomen dat psychedelica psychische aandoeningen kunnen veroorzaken. Er is enorm veel onderzoek gedaan waarin wordt aangetoond dat er geen verband is tussen het gebruik van psychedelica en psychische aandoeningen. Gedacht wordt zelfs dat psychedelica behoren tot de minst schadelijke drugs, voor zowel de persoon als de gemeenschap.

3. JE ZAL DE REST VAN JE LEVEN ACID FLASHBACKS HEBBEN

Flashbacks

Het idee dat je de rest van je leven overweldigende flashbacks zal hebben van een vreselijke trip is ronduit een leugen, verspreid door de DEA aan het begin van de Oorlog tegen Drugs. Het is mogelijk, voor een extreem kleine minderheid, een aanhoudende hallucinogene waarnemingsstoornis te ontwikkelen, waarin de gebruiker lichte visuele vervormingen ziet, zoals flitsende kleuren en visioenen van fractals. Maar dit is extreem zeldzaam en wetenschappers geloven dat het ook verband kan houden met onderliggende, neurologische aandoeningen.

2. PSYCHEDELISCHE DRUGS ZULLEN JE HERSENEN VERWOESTEN

Fry_Brain

Terugpakkend op een eerder punt: Niet alleen zullen angstzaaiers beweren dat psychedelica psychische aandoeningen kunnen veroorzaken, maar ook dat ze je hersenen kunnen beschadigen. Wederom is hier geen bewijs voor. De giftige dosis psilocybine, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van magische paddestoelen, wordt wetenschappelijk geschat op 2000 keer de dosis die nodig is om een psychedelische trip op te wekken. Het is geen praktische dosis om te gebruiken, waardoor het bijna onmogelijk is dat je schade oploopt. Het enige gevaar is de mogelijkheid op een foute trip.

1. PSYCHEDELICA HEBBEN GEEN MEDISCHE WAARDE

Shaman

De meest irritante mythe van allemaal en een aanfluiting die voorkomt dat wetenschappers mogelijk levensveranderende medicijnen kunnen maken. Er is veel klinisch bewijs dat suggereert dat psychedelica kunnen worden gebruikt als onderdeel van een geassisteerde therapie voor vele aandoeningen, waardoor bijna onmiddellijk een langdurige en aanzienlijke verbetering optreedt van de aandoening van de patiënt. Dit varieert van aandoeningen als depressie en PTSS, relatietherapie, rust vinden bij een terminale aandoening en zelfs het mogelijk voorkomen van hersenbeschadiging tijdens een klinische dood. Maar desondanks classificeren overheden over de hele wereld psychedelische drugs in de zwaarste categorie illegale stoffen, zonder medische waarde. Het is een fiasco van monumentaal niveau en bewijst dat het welzijn van de burgers niet de belangrijkste zorg is. De wereld waar we in leven, waar gevaarlijke stoffen als tabak en alcohol legaal zijn, maar levensveranderende psychedelica worden geclassificeerd als het uitschot op aarde, is een hele vreemde. En dan zeggen ze dat psychonauten krankzinnig zijn...


Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken