Top 5 Redenen om te stoppen met tabak en over te stappen op e-sigaretten

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogTechToplijsten
Laatst bewerkt :

Top 5 Redenen om te stoppen met tabak en over te stappen op e-sigaretten


E-sigaretten schieten omhoog in populariteit en de kans is groot dat je ze nu wel ergens gezien hebt. Hier is onze top 5 van redenen waarom het tijd is de overstap te maken.

E-sigaretten schieten omhoog in populariteit en de kans is groot dat je ze nu wel ergens gezien hebt. Hier is onze top 5 van redenen waarom het tijd is de overstap te maken.

"Veni, vidi, vici, Ik kwam, ik zag, ik overwon." Dit was niet alleen de strijdkreet van Julius Ceasar, maar deze slogan prijkt ook op elk pakje Philip Morris Marlboro sigaretten. En inderdaad, de tabaksindustrie veroverde veel, maar nu lijkt het erop dat ze zelf veroverd worden. E-sigaretten kwamen, zagen en zijn op dit moment druk bezig met het veroveren van de longen van ex-tabak fans.

Elektronische sigaretten zijn een redelijk nieuw fenomeen en krijgen pas sinds een paar jaar een beetje grip, maar nu is hun schare gebruikers in een rap tempo aan het groeien. En met reden! E-sigaretten zijn op elk niveau een slimme keus. Hier is onze top 5 redenen waarom het tijd is om over te stappen naar e-sigaretten en te stoppen met tabak:

1. Geen teer, koolmonoxide en andere giftige stoffen meer

Tabaksrook bevat meer dan 4000 chemische stoffen die in de bloedbaan worden opgenomen wanneer je rookt. Dat is met e-sigaretten niet het geval. E-sigaretten verdampen een vloeistof die gemaakt is van nicotine, smaakstoffen en een trage vloeistof drager. Dit betekent dat er absoluut geen giftige stoffen aanwezig zijn die wel in tabak worden gevonden.

Het verschil zit in de damp; het proces van het verbranden van tabak creëert rook die een overvloed schadelijke stoffen bevat. Omdat de e-vloeistoffen in een e-sigaret verdampen en niet verbranden, komen de schadelijke stoffen niet vrij.

Tobacco Toxins

2. Bespaar geld

Save MoneyBuiten de voor de hand liggende gezondheidsvoordelen, laten e-sigaretten hun waarde ook zien als het om geld gaat. Omdat de prijs van sigaretten steeds toeneemt, zijn e-sigaretten een betaalbar alternatief. In een korte tijd, afhankelijk van hoeveel je gewend bent te roken, kunnen duizenden euro's worden bespaard.

De aanschaf van een e-sigaret kan een grote investering zijn, maar vergeleken bij de terugkerende kosten van gewone sigaretten, slaat de meter duidelijk in het voordeel uit van de e-sigaret.

Hier is een kort overzicht van de kosten, gebaseerd op iemand die stopt met tabak en dit in zijn geheel vervangt voor een e-sigaret, terwijl hij het equivalent rookt van een pakje per dag.

Gemiddeld zijn mensen van mening dat 3 ml e-vloeistof gelijk staat aan een pakje sigaretten en zullen dit er ook in een dag doorheen blazen. Een 10 ml flesje e-vloeistof kost tussen 3 en 10 euro. Laten we zeggen dat we de beste kwaliteit gebruiken, verkrijgbaar voor 10 euro per flesje. De gemiddelde prijs van een pakje sigaretten hier in Nederland is 6 euro (verschilt van land tot land).

Dus als je een pakje sigaretten per dag rookt kost dit je 2190 euro per jaar. Het verdampen van 3 ml per dag, via flesjes van 10 ml kost 1100 euro per jaar, plus de kosten van het kopen van een e-sigaret en kit, dus we hebben het over 1150 euro.
Trek die 1150 af van de 2190 euro die je normaal had uitgegeven aan sigaretten en het eerste jaar heb je dus 1040 euro bespaard!

3. Geen vervelende geurtjes of as meer

AshtrayOmdat e-sigaretten damp creëren, produceren ze geen langdurige, aanhoudende geur, of afvalproduct. Dit betekent dat kleding, persoonlijke bezittingen en kamers niet langer naar rook ruiken. Niet-rokers merken deze geur direct op en het gebrek eraan zal enorm gewaardeerd worden door niet-rokende familie en vrienden.

De reden waarom tabaksrook zo stinkt en lang blijft hangen heeft te maken met het feit dat teer verbrand wordt bij het verbrandingsproces en diens chemische eigenschappen zorgen dat het aan kleding en wanden kleeft. Omdat er geen teer in damp zit, zal deze damp, geproduceerd door e-sigaretten binnen seconden oplossen en alleen diegenen die zeer zichtbij je staan zullen het kort ruiken. En als ze het al ruiken, dan ruikt de damp absoluut niet naar tabaksrook.

4. Vermijd rookverboden

In vele landen in Europa is het illegaal om binnen, of op openbare plekken, te roken vanwege gevaar voor meeroken en de geur. Omdat e-sigaretten geen van beide produceren (vanwege de chemische samenstelling en het snelle oplossen van de damp) kunnen ze gebruikt worden waar tabak niet mag. Dit betekent dat ze in de meeste landen legaal gebruikt mogen worden op de werkplek, in restaurants, in winkelcentra en zowat op elke andere plek waar tabak niet gebruikt mag worden.

5. Controle over de sterkte van de nicotine

E-vloeistoffen komen in diverse sterktes. Dit betekent dat er een gepast niveau is voor iedereen; voor degenen die graag van een zware rook genieten met een volle smaak, maar ook voor personen die graag wat lichter roken. Een goed voorbeeld is 6 mg voor een lichtere rook, 12 mg voor standaard en 18 mg voor een zware rook.

Deze mate van controle zorgt voor de juiste nicotine kick voor elke situatie. Het biedt ook mogelijkheden voor personen die willen stoppen met roken, door het langzaam verminderen van de sterkte die ze verdampen, tot het punt waar het mogelijk is om nicotinevrije vloeistoffen te gebruiken en uitsluitend het genieten van de ervaring overblijft.

Dit zijn de top 5 redenen waarom mensen overstappen op e-sigaretten; maar er zijn veel meer geldige en uitmuntende redenen waarom het tijd is voor verandering. Het is een snel groeiende industrie en de populariteit van e-sigaretten stijgt enorm en we snappen waarom!

Zorg ervoor dat je een van de meest geavanceerde e-sigaretten die op dit moment verkrijgbaar zijn checkt - de net uitgebrachte Stigx. Uitgerust met de nieuwste technologie en een elegant uiterlijk, de Stigx is nu beschikbaar op www.stigx.nl - en binnenkort verkrijgbaar bij Zamnesia.

Stigx