Top 5 Sativa soorten

Gepubliceerd op:
Categorieën : Beoordelingen van soortenBlogCannabisCannabis KwekenTop lijsjtes
Laatst bewerkt :

Top 5 Sativa soorten


Of je dit seizoen nu buiten of binnen aan de slag gaat: Sativa's zijn de beste keus als je zoekt naar een opwekkende en mentale high. Hier volgt een selectie van de allerbeste, met THC beladen, Sativa's.

Zie ook onze nieuwe top 5 Sativa soorten van 2016!

In tegenstelling tot de zware Indica's, worden Sativa's gekenmerkt door een opwekkende, verkwikkende en soms bijna psychedelische high. Veel hoogwaardige Sativa's zijn gekweekt om astronomische THC-niveaus te behalen en sommigen leveren maar liefst 22% THC. Grenzend aan psychedelische sferen, kunnen personen, die niet gewend zijn aan haar kracht, overweldigd worden door een sterke Sativa. Een Sativa high is helder en daarom ideaal voor gebruik overdag, hoewel ze al snel aan de sterke kant zijn, maar ze zal je niet de rest van de middag aan de bank kluisteren.

Zowel binnen als buiten heeft een Sativa een paar weken langer nodig dan een Indica soort. Haar bloeitijd van ongeveer 12 weken, maakt haar het best geschikt voor een klimaat met veel zon en een milde herfst. Een vroege en natte herfst kan een oogst al snel verknallen door schimmels, hoewel veel Sativa's daar goed tegen bestand zijn. Landen in het zuiden, zoals Spanje, Portugal, Italië, maar ook Zuid-Frankrijk, zijn perfect voor lang bloeiende Sativa's. In goed voorbereide aarde kunnen Sativa's groot worden, tot wel 1,5m en onder ideale omstandigheden zelfs nog hoger. Als de hoogte een probleem voor je wordt, is het vrij eenvoudig ze kleiner te houden door te trimmen. Maar je moet je nog steeds voorbereiden op een grotere plant.

Hetzelfde geldt voor een kweekruimte binnen of een tent. Sativa's zijn perfecte kandidaten voor de binnenteelt, maar ze hebben wel wat hulp nodig omdat ze de neiging hebben de hoogtelimiet te overschrijden. Het is echter mogelijk dit goed onder controle te houden. Terwijl Indica's over het algemeen in omvang verdubbelen zodra ze gaan bloeien, hebben Sativa's de neiging te verdriedubbelen in omvang. Maar als je ze overschakelt naar een 12/12 lichtcyclus wanneer ze slechts 20-30cm hoog zijn, is het waarschijnlijk dat ze een beheersbare hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Met aanvullende stappen, zoals trimmen en Low Stress Training (LST) kan de plant nog efficiënter worden beheerd.

Hier zijn onze eersteklas Sativa soorten:

1. Amnesia Haze

Amnesia Haze

Het is onmogelijk dat deze soort niet op de eerste plaats belandt. Amnesia Haze is een absolute favoriet in de Amsterdamse coffeeshops en werd al snel een van de meest erkende Sativa soorten aller tijden. Ze won haar eerste High Times Cannabis Cup in 2004 en is sindsdien alleen maar sterker geworden. De naam Amnesia is niet willekeurig gekozen: Onder haar invloed zal je het wellicht moeilijk hebben om je gedachtes onder controle te houden. Ze is enorm inspirerend en creatief stimulerend, maar het is ook een van die soorten waarmee je je het ultieme doel van het leven ineens realiseert, om het vervolgens te vergeten…

Amnesia Haze is een monster van een plant (zoals je van een eersteklas Sativa kan verwachten) en ze kan een tuin echt domineren. Onder de juiste omstandigheden kan ze meer dan 2 meter hoog worden en per plant 600-650 gram eersteklas toppen produceren. Over het algemeen kan ze begin oktober worden geoogst. Ze heeft een unieke geur, die gemakkelijk te onthouden is: Zoet en citroen-achtig, met gebalanceerde, aardse ondertonen. Met een gemiddeld THC-gehalte van 22% kan Amnesia Haze je in vervoering brengen, ze is een krachtige minnares.

Verkrijgbaar via:

Amnesia Haze (Royal Queen Seeds) Fem. Amnesia Haze (Soma Seeds) Fem. Dutch Amnesia Haze (Zambeza Seeds) Fem.

2. Kali Mist

Kali Mist

Kali Mist is een hele bekende, bijna pure Sativa (90%), afkomstig van de meester kwekers van Serious Seeds. Als je de naam Serious Seeds waardig bent, dan moet er rekening met je worden gehouden, omdat dit een aantal van de beste Nederlandse kwekers zijn. Kali Mist is hierin geen uitzondering. Ze heeft meer dan 10 onderscheidingen gewonnen sinds haar geboorte en vaak sleepte ze de eerste prijs in de wacht. Ze levert een zeer sterke, opwekkende en heldere high, eentje waar met name vrouwen van genieten.

Zoals je van een bijna pure Sativa kan verwachten, wordt Kali Mist torenhoog als je haar buiten kweekt. Ze kan ook hoge opbrengsten produceren, wel meer dan 500g per plant. Ze is een laatbloeier en klaar voor de oogst aan het eind van november. Ze heeft een zoete, nootachtige smaak, die een zeer krachtige high opwekt. Het THC-gehalte van Kali Mist ligt rond 22%, dus je weet dat ze een krachtige dame is.

Verkrijgbaar via:

Serious Seeds

3. Sour Diesel #2

Sour Diesel 2

Sour Diesel #2 is een van de originele Sour soorten en een van de weinige Sativa dominante varianten afkomstig van de kwekers van Humboldt Seeds, in het zonnige Californië. Sour Diesel zit achter het succes van de Sour soorten die recentelijk zo populair zijn geworden. Deze geurige powerplant is de ouder van vele hybriden, dus als je van Sour houdt, is dit de oppermoeder.

Zoals alle Sativa's, zal ook Sour Diesel opgroeien tot een gigantische koningin van wel 2,5 meter, onder de juiste omstandigheden. Met haar korte bloeiperiode van slechts 9 weken is ze wel snel, wat haar ideaal maakt als je in een klimaat woont met kortere zomers. Omdat ze vroeg bloeit, is ze gewoonlijk eind september/begin oktober klaar voor de oogst. Sour Diesel levert een genereuze opbrengst, variërend van 500-800 gram per plant in een optimale buitenomgeving. Je kan rekenen op een zeer aardse, zure en vliegtuigbrandstof-achtige smaak, met een prettige ondertoon van dennenbomen. Hoewel haar THC-gehalte van 16% wat lager is dan de andere kandidaten, slaat ze nog steeds in als een bom. De high blijft lang hangen, is sterk en gecentraliseerd rond de geest, zonder lichamelijke effecten.

Verkrijgbaar via:

Sour Diesel 2 (Humboldt Seeds) Fem.

4. Trainwreck

Zoals de naam al suggereert is dit geen lieverdje. Met bijna 90% Sativa genen, wekt ze een intense, mentale high op die maar langzaam vervaagt. Wat Trainwreck echter speciaal maakt is haar Indica effect op het lichaam. Samen met de mentale stimulatie, zal ze je zeker weten op de bank krijgen en je ledematen laten tintelen. Deze behoorlijk unieke combinatie is de reden waarom ze zo populair is bij medicinaal gebruikers; het is een complete high met mentale rush en lichamelijke ontspanning.

Wanneer je haar buiten kweekt, kan ze je hele tuintje overnemen en wel drie meter hoog worden. Trainwreck produceert een overvloedige en royale oogst die buiten de 500g gemakkelijk overschrijdt. Meestal is zij halverwege oktober klaar voor de oogst. De toppen hebben een aardse dennensmaak met ondertonen van pittige citroen. Met een THC-gehalte van 18%, is Trainwreck een respectabele Sativa die je niet teleur zal stellen.

Verkrijgbaar via:

Sour Diesel 2 (Humboldt Seeds) Fem.

5. Jack Herer

Jack Herer

Hoewel de hierboven genoemde soorten allemaal vrij recente creaties zijn, ongeveer van het laatste decennium, is Jack Herer een old school Sativa dominante soort die de geschiedenis is ingegaan als de meest bekroonde en beroemde soort aller tijden. Ze is vernoemd naar de activist en cannabis toonbeeld Jack Herer en er is geen andere soort meer passend als je op zoek bent naar een eersteklas old school wiet. Met 55% Sativa genen, is Jack Herer niet zo puur als de eerder genoemde soorten, maar toch wekt ze een uitmuntende, heldere en vrolijke mentale high op.

Wanneer je haar buiten kweekt, kan Jack Herer een redelijke hoogte behalen. Dit doet ze samen met een gigantische opbrengst. Onder optimale omstandigheden kan Jack Herer tot wel 1200g per plant opleveren! Dit is een zeer, maar dan ook zeer goede oogst. Deze rijkelijke oogst kan je meestal binnenhalen aan het eind van september, waarmee ze ook een vroege bloeier is. De toppen zelf hebben voornamelijk een dennensmaak, met sterke houten en aardse ondertonen. Ze produceert een zeer krachtige high die de beste Sativa en Indica effecten samenvoegt. Je kan een sterke, heldere mentale high verwachten, waarvan je vrolijk en opgebeurd raakt, terwijl de indica effecten je lichaam subtiel en voorzichtig richting geluk brengen. Het THC-gehalte van Jack Herer ligt tussen de 20-24%, dus als je op zoek bent naar kracht is deze soort voor jou. Als je kiest voor Jack Herer, weet je zeker dat je een stukje cannabis geschiedenis in je handen hebt.

Verkrijgbaar via:

Jack Herer (Greenhouse Seeds) Fem.

Gerelateerde Producten