Blog
Top 5 THC-Rijke Strains
5 min

Top 5 Sterkste En Meest Potentiële Cannabis Soorten

5 min
Seedshop Top Lists

Wij hebben voor jou de sterkste en krachtigste cannabis strains met de hoogste THC-waarden. Ben jij klaar voor de soorten op deze lijst die de meest vurige genetica bezitten? We gaan het ontdekken!

Ga direct naar de lijst met de Top 5 Sterkste Cannabis Strains

Elk jaar komen er weer nieuwe en opwindende strains op de markt. Het is daarom de moeite waard een lijst te maken waarin de beste exemplaren worden uitgelicht. Het kan immers zo gebeuren dat je verdwaald raakt in de vele honderden, zo niet duizenden verkrijgbare strains. Kracht is absoluut niet de enige aanwijzing voor de kwaliteit van een soort. Cultivars met veel THC behoren echter vaak wel tot de beste cannabis die er is.

Wanneer kun je zeggen dat een soort een "hoge THC-waarde" heeft? Waar ligt de drempel? Tegenwoordig zijn er eersteklas wietsoorten die THC-waarden hebben van tussen de 20–30+%. Over het algemeen geldt dat 17% THC de standaard is voor een THC-rijke soort. Strains die meer dan 25% THC bevatten, noemen we ultra krachtig.

Iedereen reageert anders op THC. En als de waarden boven de 20% uitkomen, kan dat effect verder worden versterkt.

Gerelateerd verhaal

Inzicht In Het Belang Van Verschillende Verhoudingen CBD:THC

DE EFFECTEN VAN THC

Als je wiet gebruikt met een hoge THC-waarde, zorgt dat voor bevredigende effecten. Er zijn echter ook minder prettige bijwerkingen. Voor beginners is het raadzaam eerst een soort te gebruiken met een THC-gehalte van 15% of minder. Vanaf dat punt kun je langzaam opbouwen en strains met hogere waarden proberen.

Een van de meest voorkomende effecten van THC is euforie. Dit is het typische "high" gevoel waar iedereen aan denkt bij het roken van marihuana. Wiet helpt erg goed je stemming te verbeteren en zorgt voor een geluksgevoel. Daarbij houd je echter wel alles onder controle. Bij andere soorten drugs is dat soms wel anders. Het helpt je ook om de stress en zorgen van het leven even te vergeten. THC-rijke strains kunnen daarnaast leiden tot een veranderd tijdsbesef, waardoor een kwartier aanvoelt als een half uur.

Bovendien werkt THC kalmerend en helpt het je om beter in slaap te vallen. Dat is eigenlijk een best gunstig aspect. Een diepere en langere slaap is over het algemeen namelijk goed voor je algehele gezondheid. De cannabinoïde is ook een krachtige pijnstiller. Daarbij is het een verdovend middel. Daardoor helpt het zelfs patiënten die chemotherapie ondergaan beter om te gaan met pijn.

De negatieve kant van THC is echter dat het ervoor kan zorgen dat je korte termijn geheugen verloren gaat. Dat wordt ook meestal gelinkt aan het stereotype van een stoner. Gelukkig duurt dit maar zo lang als je high bent en is het geen blijvende aandoening. THC is zelfs een veelbelovend middel voor het verbeteren van het geheugen bij oudere mensen.

De meeste rokers die voor het eerst een THC-rijke soort gebruiken, krijgen last van angstgevoelens of paranoia. Ook deze emoties zijn echter niet blijvend. Bovendien zijn de omstandigheden en omgeving van grote invloed. We hebben het al eerder gezegd, je moet altijd voorzichtig beginnen. Gebruik eerst strains met minder THC en meer CBD, totdat je wat tolerantie hebt opgebouwd. THC kan trouwens zorgen voor een verhoogde hartslag. Daarom moeten mensen met een hoge bloeddruk of met een hartziekte erg voorzichtig zijn als ze marihuana gebruiken.

Iedereen krijgt rode, bloeddoorlopen ogen, vooral in het begin. Daarom is een zonnebril de beste vriend van een stoner. Er zijn natuurlijk mensen die dat vervelend vinden, maar personen met staar of oogdruk hebben er baat bij. Ook duizeligheid is een van de nadelen van het gebruik van grote hoeveelheden THC.

Daarbij moeten we wel vermelden dat niet alle stoners deze bijwerkingen als negatief ervaren. Bovendien heeft niet iedereen er last van. Het hangt helemaal af van jouw lijf en je omgeving. Ook is de kwaliteit en samenstelling van de wiet die je rookt van invloed. Voor de meeste rokers wegen de voordelen vele malen zwaarder dan de nadelen.

Top 5 THC-Rijke Cannabis Soorten

Je weet nu iets meer over de kenmerken van THC. Dan is het nu tijd voor de beste 5 THC-rijke strains!

#5 BRUCE BANNER #3 VAN GROWER’S CHOICE: 27% THC

Bruce Banner 3 (Grower’s Choice)

Bruce Banner #3 van Grower’s Choice is misschien wel de meest krachtige soort die de wereld rijk is. Een aantal fenotypes van deze kruising tussen OG Kush en Strawberry Diesel bevat maar liefst 27% THC. Ze is zo krachtig dat zelfs ervaren rokers overmeesterd kunnen worden. Doe het dus rustig aan met deze variant!

De soort is ongelooflijk krachtig en het effect slaat binnen no-time in als een bom. De meesten van jullie weten al dat Bruce Banner het alter ego is van de Ongelooflijke Hulk. Kun je echter ook deze kracht aan? Alleen de meest ervaren gebruikers worden niet gevloerd als ze deze soort roken.

Even serieus, ondanks haar kracht is haar effect zeer gebalanceerd. Je kunt rekenen op een vrolijke euforie en door de ontspannende werking kom je helemaal tot rust. Bruce Banner #3 helpt je creatief te worden of om te chillen en te ontspannen. De smaak en het aroma zijn daarbij rijk en smaakvol. Denk aan de aardachtige tinten van Kush in combinatie met de diesel en zoete bessen van Strawberry Diesel. Kortom, de allerbeste keus voor iedere cannabis kenner!

#4 ROYAL GORILLA VAN ROYAL QUEEN SEEDS: 27%

Royal Gorilla (Royal Queen Seeds)

Ook dit is een zeer krachtige soort! Royal Gorilla van Royal Queen Seeds kan eveneens de 27% THC aantikken. Dat zorgt voor een spectaculaire high waardoor je je net zo sterk voelt als King Kong. Evenals Bruce Banner #3 komt Royal Gorilla van oorsprong uit de VS. Royal Queen Seeds heeft er echter voor gezorgd dat deze bijzondere traktatie nu ook beschikbaar is voor Europese kwekers.

Royal Gorilla stamt af van Sour Dubb, Chem Sis en Chocolate Diesel genetica. Haar effect is perfect om te chillen en te ontstressen. Deze ontspannende sensaties worden echter in balans gebracht met een stimulerende en vrolijke high. Dankzij haar kracht is Royal Gorilla ook een goede soort voor medicinale gebruikers.

Zo geeft ze verlichting bij klachten als chronische pijn, slapeloosheid en nog veel meer. Haar smaak doet daarbij denken aan aarde, dennen, citrus en zoete tonen. Royal Gorilla is een fantastische soort waardoor je super high wordt. Dankzij de euforie houd je echter toch alles onder controle!

Gerelateerd verhaal

De Oorsprong Van Gorilla Glue Cannabis En De Top 3 Gorilla Glue Variëteiten

#3 BANANA VAN ZAMNESIA SEEDS: 23–30%

C. Banana (Zamnesia Seeds)

Met Banana van Zamnesia Seeds haal je iets in huis wat helemaal anders is. De smaak van bananen kom je bij strains namelijk niet zo vaak tegen. Deze dame heeft echter een zoete bananensmaak die je het water in de mond doet lopen. Je proeft ook wat citroen en peper in deze aromatische en heerlijke traktatie.

Deze kruising van OG Kush en Banana komt eveneens van oorsprong uit de VS (ja, ze hebben de smaak daar goed te pakken!) De opvallende dame biedt daarbij THC-waarden die kunnen oplopen tot een waanzinnige 30%!

Laat je dus niet voor de gek houden door haar zoete kant. Als je niet oppast, kan ze je echt overweldigen. Maar die smaak! Die heeft zoveel verrassende elementen! Zo wordt de onmiskenbare tropische zoetheid van bananen gecombineerd met noten van citrus en een vleugje kruiden. Je smaakpapillen krijgen heel wat te verduren als ze deze zoete en fruitige tropische explosie verwerken.

Maar dan wel op een goede manier. Als je Banana gaat roken of vapen, is dat een ongelooflijk prettige en onvergetelijke ervaring. Het begint met een sativa-effect in je hoofd, waardoor je gemotiveerd en geïnspireerd raakt. Dat effect wordt gebalanceerd door haar indica-kant. En dat zorgt voor een heerlijke, ontspannende werking. Deze fenomenale hybride is dan ook geschikt voor diverse gelegenheden.

#2 KING'S BANNER VAN DARK HORSE GENETICS: 25–30%

King's Banner (Dark Horse Genetics)

De waanzinnig krachtige King's Banner van Dark Horse Genetics heeft een THC-waarde die kan oplopen tot een verbazingwekkende 30%. De soort is een kruising tussen de beroemde Bruce Banner #3 en twee van de beste Kushes die er zijn: King Louie XIII en Joseph OG. Deze kruising resulteert in ultieme kush—met recht een krachtpatser! Het is dan ook geen wonder dat deze soort, die is gebaseerd op een van de sterkste strains ter wereld, nu op de troon zit. Ze is nog geweldiger dan haar voorouder.

Wees voorbereid op een stevige couch-lock. Zorg er ook voor dat je zoete snacks bij de hand hebt voor tegen de munchies. Van King's Banner word je namelijk zo stoned als wat. Deze dame verbreekt daarbij alle records!

Maak maar geen plannen voor de volgende dag. Deze indica zorgt namelijk voor een langdurige en diepe ontspanning, die haar gelijke niet kent. En dat is niet het enige! De geweldige King's Banner is ook fantastisch voor patiënten. Ze biedt namelijk verlichting bij chronische pijn, spierspanningen, slaapproblemen en andere aandoeningen.

#1 GORILLA GLUE #4 VAN BSB GENETICS: 26–31%

Gorilla Glue 4 (BSB Genetics)

Als je een kruising twee keer op dezelfde lijst ziet, dan weet je zeker dat er iets bijzonders en unieks aan de hand is. Dit is een andere versie van Gorilla, dit keer van BSB Genetics. En ze is absoluut de koningin van deze ranglijst. Haar THC-waarden kunnen namelijk pieken tot een uitzonderlijke 31%. Ja, dat lees je goed. De beste kwekers die er zijn, lukt het om dat te bereiken. En daar zijn wij echt super enthousiast over!

Deze wiet bezorgt je ook een super couch-lock. Dus zet maar een lange film aan, het liefst een met inspirerende beelden, of speel je favoriete game. Gorilla Glue #4 past precies bij dat soort activiteiten. Of misschien een activiteit waarbij alleen je hersenen actief zijn en je lichaam in een pudding verandert? De keus is aan jou. Deze krachtige indica kan er natuurlijk ook voor zorgen dat je meteen in een diepe slaap valt.

De high is zeer intens en sterk en een ding is zeker: Gorilla Glue #4 lijmt een glimlach op je gezicht. En wat nog beter is, je hoeft slechts een paar hijsjes te nemen om super high te worden van deze plakkerige, harsrijke toppen. Deze fantastische, moderne legende heeft het allemaal in huis en moet je dus absoluut proberen. Wees echter voorbereid op het effect dat ze heeft—niet voor beginners!

Electric Wombat

Geschreven door: Grant Robinson
Kunstenaar en Schrijver, Grant Robinson is een hovenier met een grote voorliefde voor buiten. Als hij niet bezig is met kweken is hij geneigd kunst te scheppen, met zijn hond van de natuur te genieten of zelf zijn eigen kleding te maken!

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken