Blog
Top Rabbijn verklaart cannabis kosjer voor Joodse feestdag
1 min

Top Rabbijn verklaart cannabis kosjer voor Joodse feestdag

1 min
Nieuws Wetgeving

Cannabis heeft altijd al een gecompliceerde relatie gehad met religie. Gelukkig wordt het iets gemakkelijker, nu een toonaangevende Joodse Rabbijn cannabis kosjer heeft verklaard.

Een tijdje terug plaatsten we een artikel waarin stond dat een Joodse raad van mening was dat cannabis kosjer was en dus prima kon worden geconsumeerd. Nou, het lijkt erop dat een van de meest toonaangevende Rabbijnen van Israël het hiermee eens is, omdat hij cannabis kosjer heeft verklaard voor mensen van het Joodse geloof, zolang het maar voor medische doeleinden is.

Meer specifiek: Cannabis is kosjer verklaard voor gebruik tijdens Pesach, een Joods religieus festival waar bepaalde voedingsmiddelen verboden zijn. Cannabis zou door velen worden beschouwd als "kitniyot", een groep van granen en peulvruchten, zoals rijst en linzen, die tijdens deze viering niet mogen worden geconsumeerd.

Chaim Kanievsky, een Rabbijn die door velen beschouwd als de toonaangevende autoriteit in de ultra-orthodoxe tak van het geloof, heeft echter zijn zegen gegeven voor het gebruik van cannabis tijdens de feestdag. Nadat hij een aantal bladeren van de cannabis plant gepresenteerd kreeg, verklaarde hij dat ze een "genezende geur" hadden en gaf zijn zegen voor de geurige bladeren.

Mocht je dit geloof aanhangen, word dan niet al te enthousiast. Het werd benadrukt dat het voor medicinale doelen moest zijn, wat werd beschouwd als het uitvoeren van een "mitzvah" of positieve actie in de ogen van God. Het gebruik van cannabis om "te ontsnappen aan de wereld" is nog steeds verboden tijdens deze heilige periode.

WAT IS KOSJER?

Kosjer volgt in feite het principe "je bent wat je eet." Dit is misschien wat simpel gezegd, maar het zou je een idee moeten geven. Bepaalde dingen kunnen binnen het geloof niet worden geconsumeerd omdat ze niet "zuiver" zijn of ongepast voor de situatie.

POSITIEVE ACTIE

Ongeacht welk geloof je aanhangt, of wat je mening over religie mag zijn, is het nooit een slechte zaak als een toonaangevende autoriteit zijn zegen geeft voor het gebruik van cannabis. Voor de acceptatie van cannabis, moet het goedkeuring krijgen uit alle aspecten van de maatschappij en met elke goedkeuring, zal het argument voor legalisatie zwaarder gaan wegen. Hoewel deze uitspraak specifiek is bedoeld voor een religieuze feestdag, imiteert het de mening van vele anderen binnen de religie, die allemaal gezegd hebben dat cannabis kosjer kan worden gebruikt. Het geeft ineens een hele nieuwe draai aan de Kosher Kush soort!

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken