Verbazende foto's van drugs, weergegeven onder

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogKunst & Cultuur

Verbazende foto's van drugs, weergegeven onder


De Duitse kunstenares Sarah Schoenfeld laat via het medium fotografische kunst zien hoe prachtig drugs kunnen zijn.

Een aantal van de meest verbluffende, bestaande kunstwerken zijn te danken, of kunnen worden toegeschreven, aan drugs. Dit mag een gedurfde en brutale stelling zijn, maar toch is het waar. De Duitse kunstenares Sarah Schoenveld (net als haar artistieke voorgangers) draagt haar steentje bij aan deze door drugs veroorzaakte, kunstzinnige rots en met succes! Haar laatste werk (een fotografische serie), slaagt er blijkbaar in om de fysiologische en psychologische onbalans van stoffen in het lichaam opnieuw visueel te definiëren.

Vastgelegd op de meest denkbare, directe manier, nam Schoenfeld vloeibare versies van drugs (zowel legale als illegale) en plaatste ze op een onbelichte, negatieve film. Elke drug reageerde anders op de film, bijna net zoals het chemische effect, die sommige van deze stoffen hebben op mensen. Ze herhaalde het proces meerdere keren, voor de tientallen drugs die zij tot haar beschikking had. De resulterende vormen en kleuren lieten de unieke eigenschappen en complexiteiten zien van elke drug. Vervolgens onthulde elk van hen hun levendige en inhoudelijke ingewanden, als complete, enkelvoudige universums.

Sarahs betoverend mooie kunstcollectie, met de naam "All You Can Feel", schetst een kleurrijk mengsel van drugs, waaronder Valium, MDMA, Crystal Meth en LSD (een behoorlijk beeldend feestje). Om de verbazingwekkend prachtige resultaten te bereiken, stond ze wel tijd toe, zodat de chemische reactie tussen de film en de drug kon plaatsvinden. Vervolgens plaatste zij deze chemische reacties onder een microscoop, vergrootte het en fotografeerde de resultaten.

Tegen het online magazine "Vice", onthulde Sarah de methode achter deze prachtige, fotografische waanzin. Lees het interview hier.

 

MDMA

MDMA

 

Ketamine

Ketamine

 

LSD

LSD

 

Speed & Mephedrone

Speed & Mephedrone

 

Caffeine

Caffeine

 

Speed

Speed

 

Valium

Valium

 

Dopamine

Dopamine