Blog
Verhalen van de Cannabis Club
5 min

Verhalen van de Cannabis Club 2: Mafia De La Zampa

5 min
Lifestyle Nieuws

In deze editie van Verhalen van de Cannabis Club, duiken we in drie bizarre en fascinerende verhalen over slacht, brandstichting, en gewapende overvallen. Een echte komediethriller!

Welkom terug voor meer vreemde, korte verhalen van mijn favoriete kleine cannabis club in het zuiden van Spanje. De verhalen van de Mafia de la Zampa gaan niet over een geheime misdaadorganisatie, maar over een lokale stoner bende van buitenbeentjes, boefjes, en gewone fatsoenlijke wietrokers die regelmatig mijn lokale cannabis club bezoeken. Steek een joint op en geniet van een paar gekke stoner verhalen.

LA DIA DE LA MANTANZA & FREDDY DE VARKENSSLACHTER

LA DIA DE LA MANTANZA & FREDDY DE VARKENSSLACHTER

"De dag van de slachting" klinkt sinister, maar is een lokale traditie in dit deel van Spanje en met bloed doordrenkt plezier voor de hele familie. Net als de echte Siciliaanse maffia, moeten nieuwe leden ingewijd worden met bloed. Voor de Mafia De La Zampa is dit hun toegangsritueel.

De jaarlijkse slacht van varkens in de bergdorpen en steden in zuidelijk Spanje vindt ergens plaats in de late zomer of vroege herfst. Freddy de Budtender en ik waren lekker onder invloed na het roken van wat Garlic O.G. Kush, toen hij me het verhaal over de Varkens Slacht Dag vertelde.

Freddy en zijn familie, net als vele anderen in de stad, komen oorspronkelijk uit Groot-Brittannië en zijn meer dan een decennium geleden naar Spanje geëmigreerd. Hij is slechts 19 jaar oud en werkt in een legale Spaanse cannabis club, dus hij heeft veel kennis voor zijn leeftijd en een auto waar iedere tiener van droomt.

Opgroeiend in Spanje, heeft hij de meest lokale gebruiken omarmd, en natuurlijk spreekt hij vloeiend Spaans, maar aan de dag van de slacht moest hij in eerste instantie iets meer wennen. Het waren de "vreselijke kreten, het vreselijke piepen" die de aandacht trokken van de negenjarige Freddy, toen hij fijn aan het spelen was in zijn nieuwe Spaanse achtertuin. Achter het tuinhek werd iets of iemand vermoord.

Het kostte hem een paar minuten om genoeg moed te verzamelen, maar uiteindelijk kreeg zijn nieuwsgierigheid de overhand toen het geluid tot een abrupt einde kwam. Hij haalde een stoel op om op te staan zodat hij over het hek de verschrikkingen kon aanschouwen.

Tot zijn verrassing zag hij een lachende Spaanse Moeder, Vader met een groot mes in zijn hand waar het bloed nog vanaf droop, en twee jongens van rond zijn leeftijd die rond een vers geslacht varken stonden, opgehangen en klaar om te worden afgeslacht.

Later die avond, zoals Freddy vertelt, "kwam de Spaanse familie met een bord vol worst, karbonade, en balkenbrij als een geschenk bij ons langs; we lachten een beetje bedrukt en namen het aan". Tegenwoordig is Freddy goed voorbereid op een Mad Max post-apocalyptische levensstijl, aangezien hij nu een doorgewinterde varkens slachter is. In de loop der jaren is hij veranderd van een ingetogen jongen tot een bloed drinkende kannibaal. Freddy is een echte Mafia De La Zampa krijger geworden.

YURI DABBER ZET WEL HEEL BIJZONDER EEN AUTO IN BRAND

YURI DABBER ZET WEL HEEL BIJZONDER EEN AUTO IN BRAND

Yuri de Dabber is lid van de Mafia De La Zampa en net zoals ik een regelmatige club bezoeker. Yuri is eveneens een jonge Britse expat van in de twintig met een voorliefde voor concentraten. Meestal, als ik joints kettingrook en Freddy stoor om een pen en wat papier te lenen, is Yuri druk in de weer met een vlam en een dabbing rig.

Mijn onhandigheid verhindert mij om dabbing helemaal te kunnen omarmen. Het is niet het concept dat een probleem is voor mij, maar het zijn de rode hete torch aanstekers en dabber tools die me vroeg of laat op de spoedeisende hulp laten belanden.

"Nou doc, je ziet dat ik wat amateuristisch aan het lassen ben geweest in mijn berg hol, en per ongeluk mijn linkerduim gebarbecued heb" is niet wat ik wil prevelen terwijl ik naar whisky en wiet ruik, volgestopt ben met pijnstillers, in een Spaans ziekenhuis of dierenziekenhuis lig richting de kebab winkel op zaterdagnacht.

Yuri is echter een buitengewone dabber met een vaste hand en een fenomenale longcapaciteit. Hij heeft een enorm effectieve dabbing techniek aangeleerd na veel te hebben geoefend en hij kan reusachtige hijsen nemen, zoals niemand anders dat kan, met zeer veel gemak en zonder één enkel hoestje.

Tussen de hijsen wax door, vertelde Yuri me het verhaal over zijn recentelijke gevaarlijke tochtje naar het postkantoor die hem zijn geliefde vape-pen en hem bijna zijn leven kostte. Terwijl Yuri een draak van witte rook uitademde na het nemen van een enorme hijs en ik een blunt met Banana Haze opstak, legde hij me de gevaren uit van vaping onderweg.

Yuri reed op een middag naar het lokale postkantoor en terwijl hij in het dashboardkastje graaide op zoek naar een spliff, vond hij de vape-pen die hij met de kerst had gekregen. Toen hij aankwam bij het postkantoor vond hij een losse top in zijn broekzak. Hij leek er helemaal klaar voor te zijn, en bedacht snel een plan om onderweg te vapen.

Zijn idee was simpel; "de top in de vape-pen doen, deze op de middenconsole in de auto leggen zodat de top kan opwarmen terwijl ik in de rij sta in het postkantoor, waarna ik bij terugkomst in de auto meteen, bingo, kan vapen!"

Terwijl Yuri in de rij stond in het postkantoor voelde hij ineens een spliff in zijn binnenzak op het moment dat hij zijn portemonnee pakte om voor zijn post te betalen. Eenmaal weer buiten, stak hij hem meteen op en reed hij naar huis.

Toerend over de toeristische route om eventuele politie te vermijden, ontdekte Yuri dat het nogal warm werd in de auto. Nadat hij zijn joint op had gerookt en zijn huis naderde, was de auto zo beneveld vanbinnen, dat het lastig was om nog iets door de voorruit te zien.

Uiteindelijk stopt Yuri een paar honderd meter voor zijn huis en springt hij paniekerig uit de auto. De middenconsole staat in brand en in het midden van het gesmolten plastic brandt de vaporizer nog steeds. Halsoverkop grijpt Yuri een doek uit de kofferbak om de vlammen te doven en de vape-pen uit te krijgen, terwijl rook uit de brandende auto opstijgt richting de bergen.

De vape-pen is Yuri's blijvende verbrande fallussymboolherinnering om nooit meer onderweg te vapen, gezien deze nu versmolten is met het interieur van de auto, en iedere keer naar hem staart als hij gaat rijden. Ga nooit stoned achter het stuur zitten.

HEINRIK DE VIKING EN VEGANISTISCHE TERRORIST

HEINRIK THE VIKIHEINRIK DE VIKING EN VEGANISTISCHE TERRORISTNG AND VEGAN GUNMAN

Heinrik is van Scandinavische afkomstig en wat Donnie Brasco een "aangesloten kerel" van de Mafia De La Zampa zou noemen. Zowel Heinrik als zijn vriendin Liz, ook Scandinavisch, zijn clubleden, maar spelen ook een belangrijke organisatorische rol waarin ze veel tijd en energie steken om alles goed te laten verlopen voor andere leden.

Het stel van in de dertig is veganistisch en dierenliefhebber. Ze zijn in feite de vriendelijkste stoners die er maar zijn. Heinrik is echter een kweker en reist regelmatig heen en weer met een auto gevuld met kweekmateriaal.

Hij heeft ook de gewoonte om een gecamoufleerde jas in soldatenstijl te dragen, een lange baard en hij wordt vaak vergezeld door een buldog die eruit ziet als een moordenaar, maar eigenlijk een teddybeer is. Voor de lokale ordehandhavers in deze stad voldoet dit karakter aan teveel eisen van het eenzame schuttersprofiel, waardoor hij door hen bijna niet met rust wordt gelaten.

Op een dag, nog niet zo lang geleden, trof de lange arm der wet de Viking. Na een paar Northern Lights joints kwam de nachtmerrie van Heinrik, om met de wet in aanraking te komen, uit. Bij een controlepost van de politie aan de rand van de stad werd Heinrik's auto omsingeld door de federale politie. Hij nam natuurlijk aan dat ze naar wiet zochten en hij verzekerde ze ervan dat hij die niet bij zich had, wat klopte.

Ahh, maar ze waren helemaal niet geïnteresseerd in die hippie onzin, noch waren ze gewone lokale agenten. Deze ernstige, serieuze mannen zagen eruit alsof ze klaar waren om Polen in te vallen op zoek naar een terrorist die vuurwapens en explosieven bij zich droeg.

Heinrik maakte zich zorgen, aangezien hij zich op een afgezonderde weg bevond midden in de woestijn, en misschien zouden deze agenten geen risico nemen bij hun zoektocht naar de terrorist. Wellicht zouden ze hem executeren en snel zijn lichaam begraven op een plek waar niemand het ooit nog zou kunnen terugvinden.

Zouden ze de flessen voedingsmiddelen aanzien voor vloeibare explosieven? Christus, alle elektrische kabels en draden zien eruit alsof de auto een bom is, dacht hij. Binden ze me straks vast in de kofferbak van de politie auto en gaan ze me met kabelbinders slaan? Heinrik dacht dat hij in een levensechte aflevering van COPS zat.

Na een grondige inspectie van zijn voertuig van ongeveer een half uur en veel commotie, was hij aangedaan, maar vrij om te gaan. Misschien was het een valse tip of gewoon botte pech, maar de Viking was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats en had geluk dat hij rustig was gebleven. Als hij opgefokt de controlepost zou zijn overgegaan, dan was hij er zeker van geweest dat deze dudes hem harder zouden hebben behandeld, net zoals bij wegversperringen in de omgeving van Bagdad.

Dat is alles weer voor deze keer. De kweker van de bovenste plank is de weg kwijt. Maar geen zorgen, ik zal op mijn reis nog veel meer cannabis clubs bezoeken. Binnenkort meer stoner verhalen.


Read more about
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken