Blog
Cannabisverhalen
5 min

Verhalen van de cannabisclub 1: Een ontmoeting met Margriet

5 min

Ontspan, ga lekker zitten, en steek een spliff op met je favoriete wiet. Blijf je even hangen voor een paar verhalen van de cannabisclub? De kweker van de bovenste plank vertelt je de meest bijzondere stonerverhalen van een Spaanse cannabisclub.

DE BESTE KLEINE CANNABISCLUB IN SPANJE

Ergens in het zuiden van Spanje, tussen de besneeuwde toppen van het Sierra Nevada gebergte en de Tabernas woestijn, ligt de beste kleine cannabisclub in Spanje.

Slechts op vijf minuten lopen van mijn eigen berghut, ben ik lid geworden - een soort stamgast - en heb ik de plek, het menu en ook de mensen echt leren kennen.

De kweker van de bovenste plank is zeker geen "joiner", en met uitzondering van basketbal, veracht ik teamwork en alle soorten clubs en gemeenschappen in het algemeen. Het zomaar volgen van de menigte kan gemakkelijk veranderen in een marcherende Nazi parade.

Als het echter aankomt op recreatief cannabisgebruik, ben ik helemaal voor een groep rooksessie. Goede toppen en ongewone gesprekken zijn mijn manier van entertainment.

Natuurlijk blijf ik een stadsjongen uit Dublin die bekend is met goede koffieshops; de Starbucks naast het hoofdkantoor van de Centrale Bank in het stadscentrum was ooit in feite mijn gezellige tweede kantoor.

De decoratie in de Spaanse cannabisclub in het zuiden is daarentegen minimalistisch en niet ontworpen met ergonomie in gedachten. In zekere zin staat het dichter bij te coffeeshops in Amsterdam dan de marihuana apotheken in Colorado.

DOOR HET SLEUTELGAT VAN EEN SPAANSE CANNABISCLUB

Door Het Sleutelgat Van Een Spaanse Cannabis Club

De buitenkant van de club is beveiligd door hoge buitenmuren en een metalen beveiligde deur. Niets van de buitenkant wijst erop dat er een magisch rookhuisje achter de muren verscholen ligt, maar beoordeel iets nooit om zijn uiterlijk - ook een cannabisclub niet.

Helaas hebben overstromingen de muren grotendeels omvergeworpen, maar de deur en het frame hebben het overleefd. Bovendien heeft iemand de deurkruk ontvreemd en als je het geduld niet hebt om te worstelen met een gejatte deurkruk kun je het beste over het puin van de muur springen en jezelf meteen toegang verschaffen.

Het interieur bestaat grotendeels uit hout: vloeren, krukken, banken en zelfs de bar, een zeer stevig object. Mijn voorstelling van vlam vertragende fauteuils gemaakt van hetzelfde brandwerende materiaal als dat van autostoelen verdween bij het zien van deze extravagante waanzin.

De sfeer van Moe's Tavern houdt klaarblijkelijk stand en om eerlijk te zijn, het werkt. Wat de plek mist aan comfortabele leren banken, maakt het karakter veel goed.

Kilner potten met verschillende soorten sieren de muren achter de bar, met tenminste 8 verschillende soorten wiet en een aantal hasjsoorten variërend in prijs van max. €4-7.

Aan het plafond en rondom de bar zorgen vele kleurrijke LED's voor een chille atmosfeer, en de AC/DC muziek (eh, op mijn verzoek) maakt de club een toffe hasj bar om stoned te worden.

Bovendien is het wiethuis goed uitgerust met verschillende pijpen, vaporizers en dabbing rigs die gratis kunnen worden gebruikt door leden, vaak zelfs met een gratis hijs van het nieuwste concentraat van het huis.

Als schrijver ben ik het gewend om alleen te zijn en leef ik meestal in mijn eigen wereld, maar soms houd ik ervan om erop uit te trekken en te socialiseren op een andere plek dan in de sportschool.

Drankliefhebbers hebben veel keuze qua plekken; terwijl stoners voor een sessie vaak op huis aangewezen zijn of op het huis van een vriend.

Een geweldige cannabisclub voor de plaatselijke bewoner maakt het verschil, en wietrokers hebben echt de interessantste gesprekken. Met kerst had ik genoeg tijd om kennis te maken met mijn lokale cannabisclub.

Ik heb een paar van de gekste, grappigste en meestal waargebeurde verhalen verzameld tot de volgende verhalen van de cannabisclub.

BISCUITFAMILIE EN EEN OVERVLOED AAN SPLIFFS

Biscuitfamilie En Een Overvloed Aan Spliffs

Op een middag met veel joints met lekkere Flo van Dutch Passion, had ik een fascinerend gesprek met Margriet. Als ik me het goed herinner, was het op dinsdag in de week van kerst, ongeveer om 16:20 uur, toen ik de club in kwam scharrelen met de intentie om een voor gerolde joint te roken met de Chanel die ik had meegebracht.

Mijn missie was simpel: een vette kerst stash maken en meteen daarna terug naar mijn appartement om aan een paar verhalen te werken en een aantal rookberichtvideo's voor mijn YouTube kanaal te maken. Terwijl Freddy de budtender mijn stash afwoog en het spul gedwee voor me inpakte, ging ik even zitten en stak ik mijn voor gerolde spliff op.

Ik keek naar links en zag een oudere dame die zelf de laatste hand legde aan een dikke spliff met Chanel. We raakten aan de praat, en ik had net 10 gram Flo voor slechts €40 gekocht, dus ik besloot om te blijven om een joint met Flo te proeven en koffie met haar te drinken.

Margriet komt uit Nederland en is een relatief nieuw lid, maar aangezien ze voorheen in Amsterdam heeft gewoond, is ze een oudgediende van de Nederlandse coffeeshop scene en kan ze goed omgaan met haar dope. Het was nogal koud buiten, en de Flo was zowel lekker als krachtig.

Toen Freddy eenmaal een brandend vuurtje had gemaakt en alle deuren en ramen had gesloten, was de bar getransformeerd tot een aangename wiet hot-box die vrijwel onmogelijk was om te verlaten. "Light my Fire" van de Doors klonk door de speakers, en het was duidelijk, ik was onder de pannen voor de rest van de dag.

Ik voelde een goed verhaal opkomen toen ik meer in gesprek raakte met Margriet en toen ze vertelde dat ze een echte levende bloedverwant was van de favoriete biscuitfamilie van iedere Nederlandse stoner, "Verkade". Ik besefte dat ik het op moest schrijven.

Normaal gesproken heb ik overal waar ik naartoe ga een notitieblok en een pen bij me, maar ik was eerder van plan geweest om uren geleden al terug te gaan naar mijn appartement en nu was ik erg high, waardoor ik me slecht uitgerust voelde om notities te maken terwijl we met elkaar spraken.

EEN VERHAAL OVER DE KRACHT VAN MEDICINALE CANNABIS

Een Verhaal Over De Kracht Van Medicinale Cannabis

Gelukkig was Freddy in de buurt om me een pen en een paar notitieblaadjes te lenen, en in dit stadium leunde hij over de bar en hing hij net als ik aan Margriet haar lippen om elk woord op te vangen.

Ik krabbelde fanatiek mee toen ze ons het verhaal vertelde over hoe haar vader in het verleden betrokken raakte bij medicinaal cannabisonderzoek, ergens rond 1975/6.

Zo goed als ik mijn handschrift nog kan lezen, begon de vader van Margriet als een conventionele, getalenteerde, westerse medisch professional in de jaren '50. Hij werkte veelal internationaal als chirurg tot in de vroege jaren '70.

Tegen het midden van de jaren '70, ergens rond 1975/6, was haar vader een diagnostisch specialist en werkte hij met revalidatiepatiënten. De kans was groot dat als je één van zijn patiënten was, je eerder door andere doktoren al was afgeschreven als een verloren zaak, aangezien zijn meeste patiënten leden aan kanker & MS en niet goed reageerden op conventionele behandelingen met medicijnen.

Zijn vertrouwen in de westerse medicatie stond op losse schroeven, en hij ging op zoek naar alternatieve medicijnen. Oosterse geneeskundepraktijken waren eerst een onderzoeksproject, maar dit groeide uit tot een serieuze studie, waarna hij uiteindelijk behandelwijzen overnam, zoals acupunctuur, bij zijn behandeling van patiënten.

Het Eureka moment vond ergens in deze periode plaats. Tijdens een thuisconsult met een MS patiënt die hem daarvoor 2-3 weken leek te willen vermijden, stond hij versteld van de kracht van cannabis zonder zelfs maar iets gerookt te hebben.

Deze specifieke MS patiënt was steeds een bron van grote zorg geweest voor Margriet haar vader, aangezien hij alleen contact met haar had gehad via de telefoon. Hij was bang dat haar condities waren verslechterd en dat ze dit wellicht voor hem probeerde te verbergen.

Hij besloot haar thuis op te zoeken voordat de zaken erger werden. Op de ochtend van het onafwendbare bezoek deed de MS patiënt, een vrouw van begin dertig maar met de gezondheid van een tachtigjarige, de deur zonder hulp open en verwelkomde ze de dokter in haar huis om een kop koffie te drinken.

Haar vader stond opnieuw versteld in de keuken toen de vrouw een koffiepot optilde met één enkele handbeweging en hem moeiteloos een kop inschonk. Het leek alsof de vrouw nieuw leven was ingeblazen, en hij kon niet geloven wat hij zag.

Hij had gevreesd voor het ergste en stond nu perplex om de plotselinge verbetering van de patiënt. De vrouw was ook bang geweest voor de aandacht van een gevestigde autoriteitsfiguur, vergeet niet dat het de jaren '70 betrof en dat de coffeeshops kleine Hippieplekken waren, zeer weinig medische professionals overwogen medicinale cannabis zelfs maar.

De vrouw bekende dat ze iedere dokter had vermeden sinds ze was begonnen met het roken van marihuana. Ze had er onlangs mee kennisgemaakt middels vrienden die recreatief rookten en ze ontdekte al snel dat het roken van een paar joints ervoor zorgde dat haar handen stopten met trillen, haar pijn werd verlicht en dat het haar leven over het algemeen een stuk draaglijker maakte.

Deze gebeurtenis was een belangrijk moment in het leven van Margriet's vader en moedigde hem aan om medicinale cannabisbehandelingen te onderzoeken, waarvan ik later zal proberen om de details samen te vatten - in de volgende editie van verhalen van de cannabisclub. Het volstaat te zeggen dat er onderzoek is gedaan! Natuurlijk zijn de verhalen van de cannabisclub niet geverifieerd, en uitspraken kunnen niet helemaal worden bevestigd.

Namen zijn gefingeerd om mensen te beschermen. Maar genoeg clubbezoekers kunnen waarschijnlijk wel raden waar de gekke Ierse schrijver het over heeft. Alle verhalen zijn ontstaan en geschreven onder invloed. Binnenkort meer verhalen van de cannabisclub.

 

         
  Top Shelf Grower  

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken