Blog
Verslaving doorbreken: Brazilië legaliseert therapeutisch gebruik van ibogaïne
1 min

Verslaving doorbreken: Brazilië legaliseert therapeutisch gebruik van ibogaïne

1 min
Nieuws Wetgeving
Brazilië begint met onderzoeken die het begin van het einde van serieuze verslavingen kunnen betekenen.

Verslaving kan vreselijk zijn. Onbehandeld kunnen levens worden verwoest, families verscheurd en het kan zelfs leiden tot de dood. Als er dus een mogelijke manier wordt ontdekt om verslaving te bestrijden, ontstaat er altijd opwinding binnen de gemeenschap. Het laatste nieuws in het gevecht tegen verslaving komt uit Brazilië, waar ibogaïne is goedgekeurd voor medisch gebruik.

WAT IS IBOGAÏNE?

Vergeleken met andere psychoactieve stoffen, krijgt ibogaïne nauwelijks aandacht van de media en het wordt ook veel minder vaak gebruikt. Desalniettemin is het een stof die zo'n beetje wereldwijd verboden is. Het is eigenlijk een psychoactieve alkaloïde, verkregen uit de wortelbast van de Tabernanthe iboga, een Afrikaanse plant. In Afrika wordt de bast gekauwd vanwege de stimulerende eigenschappen, maar het wordt ook in grotere doseringen gebruikt om een droomachtige toestand op te wekken voor spirituele praktijken en ceremonies.

In eerste klinische onderzoeken is ontdekt dat deze droomachtige toestand in staat is een verslaving te stoppen, waarbij de symptomen van het afkicken en de hunkering naar drugs een tijdlang verdwijnen na slechts een enkele dosis. De droomachtige toestand, die door hogere doses wordt opgewekt, veroorzaakt ook introspectieve gedachten en het is ontdekt dat het verslaafden helpt hun gedrag te begrijpen, waarna ze actief kunnen werken dit te doorbreken.

De kracht van ibogaïne, om de greep van verslaving te doorbreken, trekt inmiddels de aandacht van overheden over de hele wereld.

BRAZILIË ZET DE EERSTE STAPPEN

Brazilië is het eerste land die de kracht van ibogaïne gaat onderzoeken, want de President van de National Association of the Study of Drug Policy (CONED-SP) heeft akkoord gegeven voor het gebruik van ibogaïne in ziekenhuizen. Natuurlijk is dit nog steeds een testfase en het zal worden gebruikt in een strikte en gecontroleerde medische omgeving. Hieronder valt ook een uitgebreide klinische en psychologische evaluatie van patiënten, zowel voor als na gebruik. In aanvulling hierop, heeft de president van CONED-SP gevraagd om uitgebreider wetenschappelijk onderzoek van psychoactieve stoffen en hoe ze in ons voordeel kunnen worden benut.

Het gevolg is dat, als alles goed gaat in Brazilië, het gebruik van van Ibogaïne op veel grotere schaal in het land zal worden uitgerold. Als successen toenemen, zal ook de wetenschappelijke gemeenschap hier veel meer aandacht aan besteden, waardoor na een tijdje andere overheden zullen volgen. Dankzij Brazilië is het zaadje nu geplant. Hopelijk zal het gebruik van ibogaïne succes boeken, worden geaccepteerd en helpen verslaving voor eens en voor altijd te bestrijden.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken