Vind de juiste vaporizer voor jou

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisTech
Laatst bewerkt :

Vind de juiste vaporizer voor jou


Interesse in een vaporizer maar weet je niet waar te beginnen? We hebben een handige gids samengesteld die je hopelijk zal vertellen wat je moet weten.

Dit is de 2015 editie, klik hier voor de 2017 editie

Het vaporiseren van je wiet kan een meer bevredigende en prettige ervaring zijn dan het opsteken van een joint, zeker voor personen die niet van rook houden. Er zijn echter ontelbare vaporizers op de markt en het selecteren van een die bij je past kan lastig zijn. Het is in feite een van de belangrijkste redenen dat mensen zich er niet aan wagen, omdat het allemaal te ingewikkeld en gecompliceerd klinkt.

Het is echter zo dat er een vaporizer is voor iedereen. Je hebt slechts een beetje kennis over het onderwerp nodig om deze blijkbaar gesloten deur te openen. En vertrouw ons, zodra de deur open is, zal je je afvragen waarom je altijd je wiet gerookt hebt.

Natuurlijk zullen de personen die dol zijn op het gevoel van een joint tussen hun vingers het daar niet mee eens zijn, maar voor de meeste personen is het vaporizen een meer pure, hoogwaardige en plezierige ervaring.

WAAROM VAPORIZEN?

Waar is alle drukte dan over? Wat maakt vaporizen zo geweldig? Nou, het heeft te maken met verbranding (voornamelijk). Wanneer je cannabis rookt, zal het verbrandingsproces veel van de cannabinoïden (zoals THC en CBD) vernietigen, terwijl er ook nog eens duizenden gifstoffen worden geproduceerd. Vaporizen zorgt ervoor dat cannabis niet verbrandt, maar verhit het tot het punt waar de cannabinoïden, flavonoïden en andere bestanddelen verdampen. De damp die vrijkomt bevat geen gifstoffen, carcinogenen of teer die wel vrijkomen bij het verbranden van wiet.

Zoals je je kan voorstellen is dit veel gezonder dan het roken omdat het voorkomt dat schadelijke stoffen in je lichaam komen, maar het behoudt ook een veel hogere concentratie cannabinoïden. Onderzoek suggereert zelfs dat het vaporizen van je cannabis zelfs de ademhalingsproblemen omkeert, die veroorzaakt zijn door het roken van wiet.

Andere voordelen zijn het gebrek aan geurtjes, een rijkere smaak, een meer soepele ervaring en meer waar voor je geld.

Het feit dat vaporizers geld kunnen besparen ontgaat veel mensen, omdat de aanschafkosten behoorlijk kunnen zijn. Maar omdat de damp veel zuiverder is, heb je minder wiet nodig om high te worden. Sommige vaporizers kunnen wel 33% efficiënter zijn dan roken, waardoor je minder wiet nodig hebt en dus ook minder hoeft te kopen. Zware gebruikers verdienen hun vaporizer binnen een jaar terug.

HOE WERKEN ZE?

Er zijn twee types vaporizers, namelijk conductie en convectie. Conductie vaporizers verhitten de cannabis direct, meestal via een metalen plaat, terwijl convectie vaporizers de lucht verwarmen, die vervolgens door de cannabis passeert, zonder dat het verwarmingselement en de cannabis in contact komen met elkaar. Over het algemeen worden convectie vaporizers gezien als meer efficiënt, omdat ze een betere dekking hebben over de cannabis, het minder waarschijnlijk verbranden en een betere damp produceren. Omdat convectie vaporizers meestal duurder zijn dan hun conductie broertjes, zijn ze voor sommigen minder aantrekkelijk.

HET KIEZEN VAN DE JUISTE VAPORIZER VOOR JOU

Dus welke vaporizer past bij jou? We hebben een paar categorieën voor je.

DRAAGBAAR, STRAK EN HIGH TECH

Als je op zoek bent naar de crème de la crème onder draagbaar vaporizen, bekijk dan de opties hieronder.

Davinci Ascent

DaVinci Ascent
De Davinci bevindt zich aan de top van de markt en werd tot recent gezien als de ultieme, draagbare convectie vaporizer. Het is gemaakt van extreem hoogwaardig materiaal, kan kruiden, olie en wassen vaporiseren en gaat na het opladen wel drie uur mee. De temperatuur controle is zeer exact, het bevat een helder OLED scherm, een zuiver glas systeem wordt gebruikt om besmetting te voorkomen en het apparaat ziet er fantastisch uit. Niet slecht voor iets dat in je zak past!

Firefly Vaporizer

FireFly

Waarom beweerden we zojuist dat de Davinci Ascent tot recent de ultieme vaporizer WAS? Omdat er nu een beetje concurrentie is van deze jongen. We beweren niet dat de een beter is dan de ander, maar ze komen behoorlijk dicht in de buurt van elkaar.

De Firefly vaporizer wordt aangekondigd als een grote stap voorwaarts in de handheld vaporizing technologie. Er worden nieuwe, snel ladende, lithium-ion batterijen gebruikt en instant convectie hitte, waardoor het vaporizen in theorie sneller en simpeler dan ooit is. Combineer dit met het hoogwaardige ontwerp, het prachtige uiterlijk en de fantastische damp en dan snap je al snel waarom mensen zo enthousiast zijn over de Firefly.

HET BETROUWBARE WERKPAARD: GEEN GEDOE, DUURZAAM ONTWERP

Als je op zoek bent naar een fatsoenlijke, redelijke, draagbare vaporizer, die een tijdje meegaat, raden we het volgende aan.

Arizer Solo

Arizer Solo
De Arizer Solo is een van de meest populaire en toegankelijke convectie vaporizers op de markt. Waarom? Omdat het precies doet wat het belooft. Als je een all-round, fatsoenlijke en betrouwbare vaporizer wil hebben, dan is deze voor jou. Het apparaat zit goed in elkaar, is strak en produceert hoogwaardige damp. Hoewel hij niet zo snel opwarmt als andere vaporizers (dit duurt ongeveer drie minuten), heeft de vaporizer het vermogen hoogwaardige damp te creëren zonder gedoe. Dit maakt dit apparaat ideaal voor iedereen die op zoek is naar een vaporizer zonder fratsen, die jaren meegaat.

BUDGET VRIENDELIJK

Als je wil vaporzien, maar niet het geld wil uitgeven aan een luxueus model, kan je niet de fout in met de modellen hieronder.

Magic Flight Launch Box

Magic Flight Launch Box
De Magic Flight Launch Box vaporizer is een van de kleinste en snelste, draagbare conductie vaporizers op de markt. Het apparaat werd in 2010 ontworpen, maar is nog steeds een favoriet die je zal blijven plezieren met het simpele, maar toch hoogwaardige ontwerp. Je plaatst je wiet in de groef in het solide, houten doosje, drukt op de knop, wacht op het lampje en inhaleer. Pure eenvoud.

VAPING CONCENTRATEN

Als je liever concentraten vaporiseert dan gedroogde kruiden, dan is de volgende, draagbare vaporizer het bekijken waard.

Sutra Pen

Sutra Pen

De Sutra Pen is strak en discreet en ziet eruit als een hoogwaardige e-sigaret, die vaak in het openbaar kan worden gebruikt zonder dat iemand het doorheeft. De Sutra Pen is ontworpen voor het verdampen van geconcentreerde olie en maakt het verdampen van cannabis concentraten heel eenvoudig. De Sutra Pen wordt geleverd met een snelle lithium-ion batterij en is eenvoudig en moeiteloos in te stellen.

VOOR THUIS

Als je niet geïnteresseerd bent in draagbare vaporizers, maar liever de nadruk legt op de eigenschappen, is het onderstaande misschien wat voor jou.

Volcano

Volcano
De Volcano Vaporizer van Storz & Bickel staat aan de top van moderne convectie vaporizers en is een prachtig voorbeeld van de beste Duitse techniek. Deze vaporizer heeft het allemaal: Een prachtig uiterlijk, onovertroffen ontwerp, precisie temperatuur controle, eenvoudig te gebruiken en de kwaliteit van de damp zal indruk maken. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan deze kwaliteit, maar als je het beste wil voor thuis, dan wil je deze hebben.

ALS JE STEEDS VERGEET OP TE LADEN:

Vergeet je steeds je elektronische vaporizers vol te houden? Misschien moet je het volgende proberen.

WISPR 2

WISPR
In tegenstelling tot alle andere vaporizers die we eerder hebben genoemd, werkt de WISPR 2 niet op elektriciteit. In plaats daarvan werkt deze convectie vaporizer op butaangas, waardoor je nooit een lege vaporizer hebt, zolang je een navulfles bij de hand hebt. Niet alleen werkt deze handige, kleine vaporizer op butaan, maar hij ziet er ook nog eens behoorlijk cool uit. Zorg er alleen voor dat je butaan gebruikt van hoge kwaliteit.

HELEMAAL BLUT EN TOCH VAPEN

Geen cent te makken en toch willen vapen? Geen zorgen, er is nog steeds iets beschikbaar voor je.

Vapo 2

Vapo2
Met de Vapo 2 ga je terug naar de basis, maar er hangt ook een heel aardig prijskaartje aan. Deze conductie vaporizer met glazen bol vertrouwt op een butaan aansteker en een beetje handigheid (dus een beetje oefenen) om het goed te doen. Maar zodra je het door hebt, zal je je afvragen hoe je ooit zonder kon.

Van de vele vaporizers op de markt, raden we je met liefde elke van de hierboven genoemde aan, afhankelijk van je behoeften. Natuurlijk zijn er vele anderen om uit te kiezen, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Maar hopelijk heb je, na het lezen van dit artikel, een goed begrip over vaporizers, waardoor je weet waar je naar op zoek bent. Je bent nu wellicht beter in staat om zelf wat meer onderzoek te doen, als de bovenstaande het toch niet helemaal zijn voor je. Happy Vaping!