Blog
Voorbereidingen Treffen Voor Een Psychedelisch Avontuur In De Natuur
3 min

Voorbereidingen Treffen Voor Een Psychedelisch Avontuur In De Natuur

3 min

De natuur is een van de mooiste plekken om psychedelische stoffen te ervaren. Met slechts enkele voorbereidingen kan je het beste uit je trip halen.

Over de beste manier om te trippen zijn de meningen verdeeld. Voor Tim Leary is het drijven in een sensorische deprivatie kamer, waarbij lichamelijke sensaties tot een minimum worden beperkt. In Zuidamerikaanse tradities, worden psychedelische stoffen vaak gebruikt in een ceremonie, waarbij een verheven synergie wordt opgewekt bij de deelnemers. Tijdens de jaren '60, werd LSD genomen tijdens feestelijke bijeenkomsten. En tegenwoordig zijn openluchtfestivals een populaire locatie om te trippen. Maar voor diegenen die de voorkeur geven aan een meer kalme en gewortelde ervaring, biedt de vrije natuur de uitgelezen psychedelische achtergrond.

De wijde natuur in trekken, kan een nieuwe beleving openen van de omringende pracht en het ongelooflijke fijne web van het leven. Met name entheogenen, afkomstig uit de aarde, zoals paddo's, magische truffels, cactus, salvia en ayahuasca, lijken een uitgesproken gevoel van onderlinge verbondenheid op te wekken, die anders is dan de kristalheldere natuur van gesynthetiseerde stoffen, zoals LSD, 2CB of MDMA. Om het meest uit je natuuravontuur te halen, moet je een aantal kleine voorbereidingen treffen:

1. Vast voordat je gaat trippen

Vasten is de moeite waard, echt! Sommigen zullen vooraf 12-24 uur helemaal vasten, anderen eten een licht ontbijt en wat fruit voor de lunch. Het is aan jou om de balans te vinden tussen het hebben van genoeg energie en een lege maag. De trip zal sterker zijn, meer helder en je bent minder misselijk als je tript op een lege maag.

2. Vraag een nuchtere vriend mee, als je niet veel ervaring hebt met psychedelische ervaringen

Hoewel een trip-sitter geen noodzaak is voor een ervaren gebruiker, kan een nuchtere vriend zeer handig zijn voor de toekomstige psychonaut. Een maatje kan zaken afhandelen, zoals autorijden, omgaan met andere mensen of gewoon rondhangen om de goede energie mee te delen. Het is logisch dat de trip-sitter nuchter blijft of slechts een klein beetje gebruikt om mee te leven.

3. Ontdek je plekje

Het is inmiddels wel bekend dat de instelling en de omgeving de trip bepalen. Je instelling is hoe je er zelf in staat en de omgeving is alles buiten jezelf. Wanneer je in de natuur wil trippen, zou je een prachtige locatie moeten kiezen, waar het niet gevaarlijk is en waar maar weinig mensen komen. Een mooi plekje biedt mogelijkheden voor wandelingen, je kunt je laten verbazen door de prachtige schoonheid en je laten verleiden om verborgen paadjes te bewandelen. Omdat je wellicht de behoefte voelt in de aarde te rollen, een boom te knuffelen of tegen een steen te kletsen, zorg je ervoor dat er geen mensen in de buurt zijn die weleens kunnen denken dat je helemaal krankzinnig bent. Tenslotte dient de plek natuurlijk niet gevaarlijk te zijn. Je wil niet de krant halen omdat je trippend van een klif gevallen bent.

Psychedelic_Nature_3

4. Breng wat essentiële benodigdheden mee

Je moet hier niet heel zwaar aan tillen, maar een aantal dingetjes zullen zeker van pas komen. Als het niet in een rugzak past, neem je waarschijnlijk teveel mee.

Zon bescherming
Wanneer je zwaar onder de indruk bent van een sprookjesbos, kan je gemakkelijk de intensiteit van de zon vergeten en verbranden of een zonnesteek oplopen. Om dat te voorkomen, zet je een petje op en/of smeer je goed in met zonnebrand voor je het avontuur opzoekt.

Water
Tijdens je trip, heb je misschien niet echt dorst. Drinken komt niet eens in je op, maar als je langzaam weer terug dwarrelt op aarde, lust je misschien wel een slokje water. Hydratatie is belangrijk.

Voedsel
Je zult zeker niet willen eten tijdens je trip. Hoogstwaarschijnlijk voel je helemaal geen honger, maar als dit wel het geval is, moet je het proberen te weerstaan. De spijsvertering wordt tijdens een trip verminderd en voedsel zal je sneller uit je trip halen en een zwaar gevoel geven. Maar als je uit je trip komt, kan een klein hapje zalig zijn. De meest geschikte snacks zijn verse of gedroogde vruchten en noten.

Benodigdheden voor creatieve uitspattingen
Tijdens de piek van je trip zal je, afhankelijk van de dosering, wellicht overspoeld worden door visioenen en behoorlijk bezig zijn met het observeren van je geest. Maar zodra je het plateau bereikt, zijn de creatieve sappen aan het stromen en dan is het ideaal om iets te hebben waar je een beetje pret mee kan maken. Zaken als een simpel schetsboek of een kleine trommel kunnen de trip een nieuwe richting geven. Het bespelen van een muziekinstrument kan een middel worden om de trip te leiden en jongleren kan buitengewoon leuk zijn wanneer je zintuigen goed staan afgesteld. Neem dus iets mee wat je leuk vindt om te doen.

Na de trip

Het is logisch dat je niet moet deelnemen aan het verkeer. Zelfs als je je goed en nuchter voelt, zijn je pupillen waarschijnlijk enorm en je geest zweeft nog ergens rond. Openbaar vervoer wordt ook niet aangeraden, dus het is verstandig op loopafstand van huis te blijven, of ergens te kamperen.

Zodra je terug op aarde bent, is een voedzame maaltijd een strak plan. Flink trippen vreet energie en die energie moet worden aangevuld. Onthoud dat de trip in feite over is, zodra je eet. Het lichaam zal bloed en energie naar de maag sturen en daarmee is het eindpunt bereikt.

Je loopt het risico, zeker met een hogere dosering in de avond, dat je geest blijft malen terwijl je in bed ligt. Hoewel sommigen hier echt van genieten en, filosoferend over het leven, de nacht doorbrengen terwijl ze naar de sterren staren, wil je misschien ook een paar uur slaap pakken. In dat geval zullen wat kruidenmiddelen om te helpen slapen wonderen verrichten bij het tot rust brengen van de geest. Met name Valeriaan, California Poppy, Blauwe Lelie, Melisse en Passiebloem ontspannen de geest. En natuurlijk heeft ook de gouwe ouwe cannabis vele mensen geholpen in slaap te vallen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken