Blog
VS: 31 Staten plannen hervormingen inzake wetgeving voor marihuana in 2015
2 min

VS: 31 Staten plannen hervormingen inzake wetgeving voor marihuana in 2015

2 min
2015 Wordt HET jaar van cannabis hervormingen, waarbij hopelijk het einde van het verbod echt in zicht komt.

Als je dacht dat 2014 een goed jaar was voor cannabis in de VS, dan zal je van 2015 steil achteroverslaan. Op dit moment zijn 31 staten van plan om de marihuana wetgeving te hervormen. Deze hervormingen variëren enorm per staat, van het simpelweg erkennen van CBD als medicijn tot een volledige cannabis legalisatie. Zet je maar schrap!

Als de zaken een beetje vlotten, zal 2015 het belangrijkste jaar tot nu toe zijn, in termen van hervorming van de cannabis wetgeving. Meer en meer mensen realiseren zich dat cannabis niet de incarnatie van de duivel is en dat het de maatschappij vele voordelen te bieden heeft. We zijn zeker voorbij het keerpunt en ondanks angstzaaiende campagnes uit de meer conservatieve lagen van de maatschappij, is cannabis hard op weg te worden gelegaliseerd.

Dit is echter geen excuus om de strijd te staken. Er moet nu harder dan ooit worden gestreden om het verbod te beëindigen. Verschillende elementen in onze gemeenschap zijn eindelijk aan het luisteren en het is de taak aan iedereen, die voor de legalisatie is, om ervoor te zorgen dat hun stemmen worden gehoord. Zonder actie, zullen politici zich waarschijnlijk niet scharen achter de pro-cannabis beweging. En juist dit punt is hier in Europa zo belangrijk, waar we zwaar achter lopen op de VS als het gaat om cannabis hervormingen. Zelfs simpelweg je lokale gemeenteraad een e-mail sturen zal ervoor zorgen dat jouw mening wordt gehoord en het zal anderen in onze gemeenschap helpen om te begrijpen waarom wiet legaal moet zijn. Elke stem telt!

Dat dit werkt, wordt prachtig aangetoond in de VS. De publieke opinie heeft een dramatische verschuiving doorgemaakt en gewone mensen zijn nu aan het actievoeren om het verbod te beëindigen. Politici, die zichzelf nooit zouden associëren met cannabis, luisteren nu en ondersteunen hervormingen.

Als je zelf wil lezen hoe de zaken in de VS ervoor staan, kan je terecht bij NORML, een pro-cannabis NGO. Zij hebben een lijst samengesteld met daarop de juridische hervormingen die in 2015 doorgang vinden:

www.norml.org/act

Niet op de lijst (op dit moment), maar extreem belangrijk, zijn twee federale wetsvoorstellen die tot doel hebben het verbod volledig af te schaffen in de VS. Deze voorstellen zullen een federaal raamwerk opstellen, om staten te ondersteunen die besluiten cannabis te legaliseren, zonder ze te dwingen het daadwerkelijk te legaliseren als de staten dat niet willen.

Het huidige federale standpunt inzake het verbod, zal hiermee volledig worden omgekeerd en legaliteit wordt tot wet gebombardeerd. De twee voorstellen vinden veel steun en zijn ingediend door twee belangrijke politici, wat vast helpt indruk te maken. We moeten nog afwachten of de voorstellen zullen worden goedgekeurd, maar hoe dan ook, zal de impuls die het veroorzaakt een aanzienlijke klap zijn voor het verbod op federaal niveau. En zodra het verbod op cannabis op een federaal niveau wordt beëindigd in de VS, zal het niet lang duren voor dit op wereldwijd, VN-gebaseerd niveau, ook het geval is, waardoor anderen eenvoudig kunnen volgen.

Hoewel ingrijpende hervormingen in Europa nog niet op tafel liggen, zal het einde van het verbod in de VS zonder twijfel ook hier tot verandering leiden, dus trek erop uit en zorg dat je mening wordt gehoord!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken