Blog
VS Update: Washington, Colorado & Arizona
2 min

VS Update: Washington, Colorado & Arizona

2 min
Nieuws Wetgeving

De VS springt vooruit! Na Colorado, is recreatieve cannabis nu verkrijgbaar in Washington en Arizona is haar medische marihuana programma aan het uitbreiden.

Hoewel de wereldwijde invloed langzaam maar zeker afneemt, heeft de VS nog steeds een dikke vinger in de pap bij de Verenigde Naties. Het verbod startte in de VS en daar zal het ook eindigen. Dus, wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van wiet in de VS? We vatten het even samen:

Washington worstelt om aan de vraag te voldoen

De staat Washington is de tweede in de VS die cannabis voor recreatief gebruik volledig heeft gelegaliseerd. Eerder deze maand openden winkels haar deuren, zodat mensen, van 21 jaar en ouder, legaal kleine hoeveelheden cannabis konden kopen en consumeren. Zoals verwacht, stonden het volk rijendik te trappelen. Helaas zijn er tot nu toe maar weinig kweekvergunningen verstrekt (hoewel er nog veel worden verwerkt). Dit leidde tot een situatie van veel vraag en weinig aanbod, waardoor winkeliers in enkele dagen uitverkocht waren.

Dit is echter geen reden tot zorg. De eerste vraag kon niet anders dan extreem hoog zijn en, als meer kwekers hun vergunning krijgen, en de eerste opwinding afneemt, zal de markt een stabiel evenwicht bereiken, zodat aan de vraag kan worden voldaan. Het belangrijkste is echter dat het tot nu toe werkt. Er struinen geen hordes hersenloze stoners over de straten, de criminaliteit is niet toegenomen en kinderen zijn niet aan Satan geofferd. Wanneer je dit combineert met het feit dat de verkopen in de eerste 3 dagen bijna $150.000 aan belasting hebben opgebracht, kunnen we wel zeggen dat het er zonnig uitziet.

De cannabis industrie in Colorado floreert nog steeds

In tegenstelling tot Washington, heeft de staat Colorado cannabis al enige tijd gelegaliseerd (en is niet in vlammen opgegaan). Het lijkt erop dat de zaken nog steeds goed gaan. In een recent marktonderzoek werd geschat dat elke maand ongeveer 10 ton legale marihuana wordt verkocht.

Het is het eerste onderzoek, waarin daadwerkelijk de marktdata van de eerste drie verkoopmaanden werden geanalyseerd, in plaats van het doen van voorspellingen aan de hand van klanten onderzoeken. Geschat wordt dat de daadwerkelijke maandelijkse vraag naar cannabis in Colorado ongeveer 130 ton bedraagt.

De resultaten van dit onderzoek zijn bijna 1/3 hoger dan beraamd door de Department of Revenue van de staat voor het begin van de verkoop en dit wekt de indruk dat het bedrag aan belasting, en dus voordeel voor de hele staat, ook onderschat is. Wederom zien de zaken er rooskleurig uit voor gelegaliseerde cannabis.

Patiënten met PTSS krijgen toegang tot MMJ programma's in Arizona

De staat Arizona heeft een verbetering aangebracht voor personen die toegang kunnen krijgen als onderdeel van hun medische marihuana programma. Vanaf nu kunnen personen, die lijden aan posttraumatische stressstoornis, medicinale marihuana voorgeschreven krijgen om de behandeling van hun aandoening te ondersteunen.

Het is iets waar binnen de staat al sinds 2010 campagne voor wordt gevoerd en aangenomen wordt dat duizenden, voornamelijk oorlogsveteranen, de toegang krijgen die ze nodig hebben. Het brengt ook cannabis een stap dichterbij te worden erkend als behandeling voor PTSS, nu Arizona de negende Amerikaanse staat wordt die het gebruik van marihuana legaliseert als behandeling.

Duizenden Amerikanen belanden nog steeds in de gevangenis

Hoewel de zaken in de VS er beter voor staan, is er nog een lange weg te gaan. Bepaalde staten mogen dan het gebruik van cannabis hebben gelegaliseerd, het is nog steeds illegaal op een federaal niveau. Het is belangrijk te onthouden dat grote delen van het land zich nog steeds in de middeleeuwen bevinden waar duizenden cannabis consumenten worden opgesloten. Ondanks het feit dat veranderingen worden doorgevoerd, en minder personen zichzelf bevinden in de draaikolk van het rechtssysteem in de VS om een klein beetje wiet, veranderen de zaken maar langzaam. Om met de beroemde woorden van voormalig President Jimmy Carter te spreken: "Straffen tegen drugsgebruik moeten niet schadelijker zijn voor het individu dan het gebruik van de drug zelf. Nergens is dit meer duidelijk dan in de wetgeving voor het bezit van marihuana voor privé of persoonlijk gebruik." Het wordt tijd dat de wetshandhavers hun koppen uit het zand halen, met hun tijd mee gaan en eens luisteren naar deze wijze woorden.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken