Blog
Assassin's Creed
3 min

Waarom Het Credo Van De Assassijnen Past Bij Hedendaagse Cannabisgebruikers

3 min
Business Nieuws

Eeuwenlang zijn er talloze mythen over het gebruik en de origine van marihuana verschenen, waaronder het verhaal over de Assassijnen. Wat houdt deze mythe in en waar komt het vandaan? En waarom is het een wietlegende die nooit zal uitsterven?

Assassin's Creed is niet alleen maar een populaire videogame; er bestond ooit echt een genootschap van Assassijnen. Sterker nog, er wordt beweerd dat het computerspel een gedramatiseerde versie is van deze orde. Een orde die een grote liefde had: cannabis. Dus, laten we eens een kijkje nemen in de historische wereld van de Assassijnen. We bespreken hoe de term "Assassijn" gelinkt is aan het gebruik van hasj en de connectie tussen het genootschap en wiet.

DE ECHTE ASSASSIN'S CREED

Orde Van De Assassijnen

De mythe over de orde van de Assassijnen is er eentje die door de jaren heen continu veranderd en verdraaid is. Zoals de meeste oude cannabis-"geschiedenisverhalen" betreft, zijn veel gebeurtenissen mettertijd vervormd, waardoor de waarheid vertroebeld is geraakt en substantieel bewijs ontbreekt. Hoogstwaarschijnlijk ligt de oorsprong van dit verhaal bij de Scythen.

Lang geleden zwierven deze "nobele barbaren" als nomaden te paard door Europa en Azië. De Scythen stonden bekend als meedogenloze krijgers, inclusief de vrouwelijke leden. Het genootschap hanteerde een unieke manier van leven, gebaseerd op mobiliteit en minimale levensbehoeften. Tijdens hun eindeloze zwerftochten verspreidden ze hun cultuur, maar ze omarmden ook de tradities en gebruiken van anderen. Hierdoor ontstond een unieke, multiculturele nomadische stam.

De oorlogszuchtige Scythen kweekten en gebruikten marihuana en hennep niet alleen voor medicinale en spirituele doeleinden. Ze gebruikten het ook als een kostbaar handelsmiddel. Verondersteld wordt dat dit een van de hoofdredenen is waarom cannabis zich heeft kunnen verspreiden over het Euraziatische continent. Cannabisculturen, van China tot aan India en de Centraal-Europese landen; allemaal zijn ze beïnvloed door- en gerelateerd aan deze nomadische stam.

De huidige overvloed aan legendes omtrent de oorsprong van cannabis zijn grotendeels hierop geïnspireerd. De redenen voor het ontstaan van dit soort mythen zijn zeer interessant. Het heeft alles te maken met de prominente rol van cannabis in de historische ontwikkeling van de mens en geneeskunde.

HET WOORD "ASSASSIJN" IS EEN VERBASTERING VAN "HASJGEBRUIKER"

Hashshashin

Of "Hashshashin" überhaupt in een vocabulaire voorkomt van een van de huidige bestaande talen is niet geheel duidelijk; het idee erachter is echter wel tof. Naar verluidt, betekent het "hasjgebruiker". Bovendien wordt dit woord vaak gezien als basis voor de term "Assassijn". Of de Scythen daadwerkelijk Assassijnen waren, ligt eraan aan welke kant van de geschiedenis je je bevindt. Hoe dan ook, krijgers gebruikten hasj om zich voor te bereiden op de vele gevechten en om ervan te herstellen. Als je dit gegeven vertaalt naar de hedendaagse samenleving, is dit eenvoudig te begrijpen door medicinale cannabisgebruikers.

Dat begint met de toegang tot goede (en door de verzekering gedekte) medicinale wiet. En wat te denken van militaire aanvallen, contraspionage en gewelddadige staatsgrepen die in verband staan met wiet? Dit beschrijft de drugsoorlog perfect. Afgezien daarvan? Austin Powers is wellicht het beste voorbeeld van een moderne leerling-wiet-007.

HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN MARCO POLO

Toegang Tot Medicinale Wiet

De avonturen van ontdekkingsreiziger Marco Polo zijn een grote bron voor dergelijke mythen. Tijdens zijn bezoek aan de Perzische koning Al-Hassan, zag hij voor het eerst hoe trouwe soldaten beloond werden. Ze kregen cannabis toegediend tijdens voedselrijke orgies.

Vandaag de dag schreeuwen miljoenen oorlogsveteranen wereldwijd om toegang tot medicinale wiet. Het afgelopen decennium zette Israël de trend. De eerste experimenten met medicinale wiet werden in dat land uitgevoerd met veteranen. Anderen landen beginnen langzaam dit voorbeeld te volgen. Schandalig genoeg kunnen Amerikaanse veteranen nog steeds niet makkelijk toegang krijgen tot de drug.

IDENTIFICATIE MET EEN GEASSIMILEERDE CULTUUR

Culturele Rituelen

De Scythen waren om verschillende redenen een zeer moderne stam. Zoals eerder aangegeven, waren ze uiterst mobiel. Ze legden grandioos lange afstanden af over wat nu twee continenten zijn. Daarnaast baseerden ze zich op innovatieve technologie en biochemie. Daarmee waarborgden ze een levensstijl die niet voor iedereen mogelijk was. De stam oefende vele interessante culturele rituelen uit die tegenwoordig als modern worden gezien, zoals tatoeëren. Bovendien was progressieve vooruitgang, zoals gelijke rechten voor vrouwelijke soldaten, onderdeel van hun natuurlijke ontwikkeling.

Daarbij waren de Scythen vindingrijke ondernemers en overleefden ze meerdere geografische veranderingen. Zo waren ze er al vroeg bij om cannabis als waardevol gewas in omloop te brengen.

Al deze zaken weerklinken nog steeds in de moderne wereld. Geografische grenzen en sociale media hebben hun eigen "stammen" gecreëerd. Nergens is dit zo duidelijk als bij cannabisgebruikers. Gebruikers van de drug, voor welke doeleinden dan ook, veranderen in rap tempo de wereld. Er is een soort onuitgesproken band tussen mensen uit de cannabis subcultuur, of "stoners", die erg veel wegheeft van een echte stam.

STERKE SPIRITUELE ASSOCIATIES

Sterke Spirituele Associaties

Het is geen verrassing dat de mythe van de Assassijnen tot aan de dag van vandaag de tand des tijds heeft doorstaan. Waarom? Op de een of andere manier valt het gewoon op zijn plek. Cannabis is een substantie die eeuwenlang gebruikt is om een spirituele bewustwording te creëren. Deze bewustwording is op een andere manier onmogelijk op te wekken. Sommigen gebruiken het om fysieke of emotionele pijn of trauma's te verwerken. Anderen krijgen er creatieve inspiratie of sportieve motivatie van, of gebruiken het om simpelweg tot bezinning te komen en te relaxen. Wat de reden ook mag zijn, het is duidelijk dat deze miraculeuze plant lichaam en geest inspireert om stimulerende effecten te bewerkstelligen.

Los van romantische ideeën over nobele krijgers; cannabis wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt om dezelfde redenen als die van de Scythen. Met dit in gedachten zal het verhaal over de Assassijnen de drug blijven achtervolgen. Of de mythe nu geactualiseerd, gemoderniseerd of vertaald wordt naar de digitale cyberwereld; de basiselementen zullen altijd hetzelfde blijven.

Marguerite Arnold

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Business Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken