Waarom je de tabak uit je joint zou moeten dumpen

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogOpinie

Waarom je de tabak uit je joint zou moeten dumpen


We onderzoeken waarom Europeanen hun cannabis met tabak mixen en waarom dat een groot probleem is voor de gezondheid en zelfs de legalisatie beweging in het algemeen.

Het mixen van cannabis met tabak is heel gewoon in Europa. In de jaren '60 en '70 was het bijna onmogelijk in Europese landen iets anders te vinden dan hasj, dus rokers verkruimelden het in hun sigaret, omdat het anders niet goed brandde. Dit werd later bekend als de beroemde spliff (een joint met tabak en wiet erin), die iedereen in Europa lijkt te roken. Aan de andere kant hadden gebruikers in de VS en Canada al een geweldige voorraad eersteklas bloemen om tot een pure joint te verwerken. Door de jaren heen is er maar weinig veranderd, met het verschil dat in Europa inmiddels ook een veel groter aanbod hoogwaardige cannabis verkrijgbaar is, al mixen we er nog steeds tabak doorheen. Maar waarom hebben Europese gebruikers, zelfs de medicinale, deze slechte gewoonte behouden? Wat kan er worden gezegd om ze van gedachten te laten veranderen? En waarom is dit mogelijk een risico op grotere schaal?

Bekijk onze top 10 tabaksalternatieven

DE ARGUMENTEN VAN EUROPEANEN

Om een beter begrip te krijgen over waarom Europese rokers nog steeds tabak gebruiken, moeten we ons inleven en argumenten verzamelen. Pas dan kunnen we voornamelijk mythische en onjuiste redeneringen weerleggen.

Veel Europese gebruikers beweren dat een spliff lekkerder brandt en beter smaakt. Daarnaast wordt vaak gemeld dat puur roken te sterk of niet sterk genoeg voor ze is. Maar een van de grootste argumenten is het stretchen van de hoeveelheid cannabis, want als er puur gerookt wordt, gaat de stash er sneller doorheen. Dit kan je bijna Hollandse zuinigheid noemen, maar er wordt daadwerkelijk geloofd dat deze geprefereerde methode meer efficiënt is.

DE DECONSTRUCTIE VAN DE VERONDERSTELDE MYTHES

Hoewel het ook gaat om persoonlijke voorkeur en genot, kan het rollen van een pure joint net zo gemakkelijk zijn als het rollen van een spliff. Het is maar net wat je gewend bent. Cannabis, in haar pure vorm, rolt prima weg en brandt goed, mits het eersteklas spul is. Voor wat betreft het smaak argument: Sommige mensen vinden de smaak van tabak nou eenmaal lekker en dat is prima, maar ze kunnen dan net zo goed een sigaret roken. De smaak van cannabis is delicater en er zijn zoveel verschillende soorten en smaken verkrijgbaar, dat het moeilijk te geloven is dat er niets is dat in de smaak zal vallen. Een Amerikaanse cannabis gebruiker zou nooit tabak met wiet mengen, zelfs al rookt hij ook sigaretten. Als pure cannabis te sterk voor je is, rook dan wat minder! Pak die joint weer als je daaraan toe bent. De effecten van cannabis kunnen iets sneller worden gevoeld met tabak in de mix, maar dat is alleen het geval als je eraan gewend bent. Nu het belangrijkste argument: Het is een veelvoorkomende misvatting dat je meer cannabis gebruikt als je het puur rookt. De realiteit is dat je ongeveer hetzelfde, zo niet minder, gebruikt. Wanneer je puur rookt, hoef je niet zo vaak te roken omdat de effecten meestal krachtiger zijn en langer blijven hangen. Je kan zelfs pijpen en bongs gebruiken met een kleinere hoeveelheid en toch een high krijgen van dezelfde kwaliteit. De tabak zorgt ervoor dat je meer rookt en niet de cannabis en dat brengt ons op het volgende punt.

DE GEZONDHEIDSRISICO'S

Tabak, en de nicotine erin, is extreem slecht voor je gezondheid, met name voor je longen. En dat is gewoon een feit! Als je stopt met het gebruik van tabak in je joint, verlaag je het risico op allerlei soorten kanker, hartaandoeningen en problemen met de bloeddruk. In aanvulling hierop schaad je je naasten niet met het gevaarlijke meeroken. Daarnaast is tabak zeer verslavend en je zal, zoals hierboven al vermeld, minder cannabis gebruiken als je het puur rookt. Het kan niet genoeg worden benadrukt: Tabak is een serieuze giftige killer! Het moet zoveel mogelijk worden vermeden, zeker als je medicinaal gebruikt. En laten we eerlijk zijn: De reden dat je tabak in je joints stopt, heeft alles te maken met je tabaksverslaving! Recente lange-termijnonderzoeken hebben zelfs aangetoond dat puur gerookte cannabis geen negatieve effecten heeft op je longen en je algemene gezondheid. Dat moet toch reden genoeg zijn om je gewoonten te doorbreken! Als je moeite hebt om van de tabak af te blijven, zijn hier alternatieven waarmee je de overstap kan maken om een cannabis purist te worden.

DE BIJWERKINGEN VAN DE LEGALISATIE BEWEGING

Het moet niet worden vergeten dat bijna elk klinisch onderzoek naar cannabis en de mogelijke gezondheidsrisico's, dat in Europa wordt uitgevoerd, gebaseerd is op het feit dat rokers hun plantenmateriaal mengen met tabak. Dat betekent dat elk negatief, medisch resultaat gebaseerd is op beide stoffen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen cannabis en tabak en dit leidt tot valse conclusies. Alle gevaarlijke gezondheidsrisico's van tabak worden ook op cannabis toegepast. Op een grotere schaal heeft dit impact op de legalisatie beweging in Europa: Met de onjuiste onderzoeken in handen, maken politici de verkeerde keuzes als het gaat om de legalisatie van onze geliefde plant en ze houden vast aan onjuiste bevindingen om hun gebrek aan steun voor cannabis te staven.

WORD WAKKER, EUROPA

Het is nooit te laat om de tabak uit je joint (of andere consumptiemethoden) te dumpen! Zoals we hebben uitgelegd, breng je je eigen gezondheid en die van anderen in gevaar. De meeste argumenten voor de mix met tabak zijn nergens op gebaseerd en gewoon onjuist. Deze gevaarlijke en slechte gewoonte kan er zelfs toe leiden dat cannabis in Europa niet gelegaliseerd wordt, tenzij we wakker worden en beginnen met het genieten van cannabis in haar prachtige, zuivere vorm, genietend van de overheerlijke smaken en de verrukkelijk sterke effecten. Anders snappen we cannabis gewoon niet (ja, de rest van de wereld denkt ook zo over ons). Maak niet langer de verkeerde keuze en kies voor de plant die op zichzelf wonderen kan verrichten!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten