Waarom Zou Je Een MushMush Kweekkit Proberen?


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogPaddo's

MushMush Kweekkit Proberen


Bij Zamnesia hebben we paddokweekkits van een aantal vertrouwde en ervaren producenten. Voor dit artikel nemen we de kits van MushMush onder de loep.

Heb je ooit je eigen paddo’s willen kweken? Indien ja, dan kun je overwegen een kant-en-klare paddenstoel kweekkit te proberen. Ze zijn niet alleen eenvoudig in gebruik, maar bevatten ook ongeveer alles wat je nodig hebt. Het enige dat er van je gevraagd wordt, is dat je voorbereid bent met water en een hoop geduld.

WAAROM EEN MUSHMUSH KWEEKKIT GEBRUIKEN?

Los van dat ze klaar voor gebruik worden geleverd, vereisen MushMush kweekkits niet veel aandacht. Bovendien zit vrijwel alles wat je nodig hebt in de verpakking, van paperclips tot een kweekzak.

Over kits gesproken, je kunt kiezen uit een reeks variëteiten en verpakkingen, die allen afkomstig zijn van producenten met bijna twee decennia aan ervaring. En meerdere oogsten zijn absoluut haalbaar.

BEDRIJFSGESCHIEDENIS EN MISSIE - IN MUSHMUSH’S EIGEN WOORDEN

Bedrijfsgeschiedenis En Missie Van MushMush

We hadden de eer om de deskundige mycologen achter MushMush te interviewen. Op de vraag hoe MushMush tot stand kwam en waar het bedrijf voor staat, hadden ze dit te zeggen:

"We bestaan als bedrijf sinds 2001 maar waren in 1997 al hobbymatig bezig met het telen van paddenstoelen. Zowel kweken als drogen van paddenstoelen was toen legaal. Het was een leuke bijverdienste naast de studie. Toen het drogen verboden werd ging dit niet meer omdat verse paddenstoelen maar beperkt houdbaar zijn en er een logistiek probleem ontstond. Toen begonnen we een postorder in paddenstoelsporen.

Na verloop van tijd verkochten we naast sporen ook kweeksets en sclerotia, de postorder werd minder belangrijk. Vanwege tijdgebrek en juridische onzekerheden, we verstuurden toen internationaal, zijn we daarmee gestopt. Op dit moment doen we uitsluitend aan groothandel binnen Nederland en verkopen we niet aan particulieren. We produceren momenteel thuiskweeksets, sclerotia en substraat.

Uitsluitend Groothandel Binnen Nederland

Het maken van een thuiskweekset is een proces dat ongeveer 4-5 weken duurt. Het bestaat uit opkweken van mycelium in vloeibaar medium, het enten en laten doorgroeien van gesteriliseerd substraat, het steriel afvullen van de bakjes en het laten rijpen van de kweeksets. Dit alles gebeurt onder steriele omstandigheden. De kleinste verontreiniging zou leiden tot besmetting.

Op dit moment produceren wij thuiskweeksets met een aantal verschillende lijnen, allemaal geselecteerd om bijzonder goed te preseteren onder 'kweeksetcondities'.

We zijn momenteel bezig met de selectie van nieuwe kruisingen die hopelijk geschikt zijn voor de productie van kweeksets. Er komt hoogstwaarschijnlijk binnenkort een nieuwe albino aan die in tegenstelling tot de Moby Dick en Moby Big, die beide behoorlijk grote paddenstoelen produceren, talrijke kleinere paddenstoelen geeft.

Daarnaast hebben we recentelijk een aantal lijnen bemachtigd met hele interessante uiterlijke eigenschappen. Het idee is om deze te kruisen met een albino om zodoende hele unieke eigen strains te maken.

We besteden veel tijd en aandacht aan het onderhoud en verjongen van onze lijnen. Cultures verliezen na verloop van tijd hun vitaliteit en moeten dus regelmatig vervangen worden door nieuwe lijnen die geïsoleerd worden uit sporen. Daarnaast produceren we hybriden door lijnen te kruisen.

Onze sets worden wekelijks op bestelling gemaakt, we leveren niet uit voorraad. Dit garandeert een zo vers mogelijk product.

VIDEO: De Oorsprong Van Onze Paddo en Truffel Grow Kits 

Zowel de kweeksets zelf als de kweekzak zijn voorzien van een microfilter. Problemen met infecties of insecten zijn daardoor zo goed als uitgesloten. De kweekzak wordt speciaal voor ons gemaakt met een filter dat aanzienlijk groter is dan standaard. Paddenstoelen houden immers van frisse lucht maar ook van een hoge luchtvochtigheid.

We zouden nog van de gelegenheid gebruik willen maken om een misverstand uit de wereld te helpen. Van onze sets wordt gezegd dat ze voor een gedeelte bestaan uit 'vulmiddelen', alsof de bodem- en toplaag van respectievelijk perliet en vermiculiet geen functie zouden hebben. De bodemlaag dient zowel voor drainage als vochtreservoir, en de toplaag bevordert de vorming van paddenstoelen."

EEN UITGEBREIDE REEKS MUSHMUSH PRODUCTEN

Uitgebreide Selectie MushMush Producten

Nogmaals, je bent niet beperkt tot slechts één MushMush kweekkit. Er zijn er meerdere. We raden uiteraard aan om ze allemaal te proberen en te kijken welke je het beste vindt. Er zijn namelijk te veel toffe opties om er slechts één te kiezen.

Allereerst zijn er de klassieke Psilocybe cubensis kits, die onder andere verkrijgbaar zijn met "B+" of "McKennaii" cultuur. Wegens de prachtige vruchtlichamen is B+ een van de populairste sets, en is het - net als de overige soorten - in staat om meerdere oogsten te leveren. McKennaii is kleiner van formaat, maar blaast elke psilocybine fanaat omver met zijn visuele effecten en psychische draaikolken.

Daarnaast zijn er de speciale soortenkits, waaronder (maar niet beperkt tot) de "Solaris", "Moby Big" en "Moby Dick". Solaris is in het bijzonder een aandachttrekker met zijn uiterlijk. De combinatie van kleuren en de wijze waarop de paddenstoelen openbarsten en symmetrisch splijten rond de rand van de hoed is prachtig. Ook biedt de Solaris een ongekende ervaring.

Wat de Moby Big betreft, die kit is een musthave voor mycelium-liefhebbers. Moby Big biedt enkele van de krachtigste effecten. En niet te vergeten, zijn bleke en puntige hoeden laten hem eruit springen tussen alle andere afgeplatte kruisingen. Een ander voorbeeld is de geweldige Moby Dick: het heerlijke resultaat van Albino A+, gekruisd met Golden Teacher. Een virtuoze mycoloog heeft de tijd genomen om een product te creëren met twee van de beroemdste paddosoorten. Dat alleen al maakt Moby Dick het aankopen waard, zeker als je van variatie houdt.

En als laatste, maar zeker niet de minste, zijn er de variëteitenverpakkingen als "Alpha" en "Omega". Allebei zijn ze ideaal voor de beginnende kweker van paddo’s. Ze zijn ook uitermate geschikt voor degenen die niet kunnen kiezen. Alpha bevat Cambodia, Mazatapec en Moby Dick, terwijl Omega is voorzien van Moby Big, B+ en McKennaii. En natuurlijk zitten alle andere benodigdheden ook inbegrepen in deze gevarieerde kits.

VIDEO: MUSHMUSH KIT - HOE JE PADDO'S KWEEKT EN OOGST

Brittney

Geschreven door: Brittney
Brittney, die stellig gelooft dat cannabis van groot belang nu kan zijn voor de samenleving, geniet er zelf al heel lang van. Deze liefde is terug te zien in haar schrijven, waarmee ze mensen via een liefde voor cannabis wil informeren, leren, en samenbrengen.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten