Blog
Was Jezus Een Stoner? Een Kijkje In De Rituelen
2 min

Was Jezus Een Stoner? Een Kijkje In De Rituelen

2 min
Facts Nieuws

Academici en theologen discussiëren over bewijs dat suggereert dat Jezus Christus wellicht cannabis heeft gebruikt in zijn rituelen. Was Jezus een stoner?

Jezus past misschien niet onder de moderne definitie van een "stoner", maar er is bewijs dat hij de medicinale kracht van cannabis heeft gebruikt. De heilige zalvingsolie, die Jezus zou hebben gemaakt en gebruikt, bevat een verdacht ingrediënt die "kaneh-bosem" werd genoemd. Het originele Hebreeuwse recept vinden we in Exodus (30:22-23) en hierin staat dat de heilige zalf 6 pond van dit kruid bevat. Zowel antropologen, botanisten, linguïsten en etymologen zijn het erover eens dat kaneh-bosem cannabis is. Het lijkt er op dat de heilige zalf een mix is van cannabis met andere geurige kruiden.

De term "Christus" zelf is een vertaling van het Hebreeuwse woord "Messiah", wat "de gezalfde" betekent. Dit zou de indruk wekken dat Jezus zelf gezalfd was in cannabis. Het is algemeen bekend dat cannabinoïden door de huid worden opgenomen, hoewel niet zo snel en efficiënt als innemen of roken.

Een deel van het dagelijks leven.

We kijken nu naar de laatste stuiptrekkingen van het verbod, maar het is belangrijk te melden dat cannabis slechts de laatste honderd jaar illegaal en gedemoniseerd werd. Voor die tijd waren hennep en cannabis een gewoon gewas en haar producten onderdeel van het dagelijks leven. Ze waren essentieel in de handel en de diverse gebruiken van de plant, en niet alleen het medicinale nut, maakten haar zeer gewaardeerd.

Carl Ruck, een professor in de mythologie aan de Boston Universiteit, bestudeert al drie decennia lang psychoactieve stoffen. Hij geeft aan dat er maar weinig twijfel is over het feit dat cannabis een groot deel van het dagelijkse leven was in het tijdperk van Jezus en een rol speelde in de Joodse religie.

Tegenwoordig hebben we een beter begrip van de chemische eigenschappen die cannabis bezit en opwekt, maar er is niet veel wetenschappelijk begrip nodig om de kracht van de plant te begrijpen. Het is geen wonder dat de entheogene effecten van cannabis al eeuwenlang worden gerespecteerd en vereerd.
Ware religie heeft altijd al een intieme relatie gehad met psychoactieve en psychedelische stoffen en cannabis is hierin geen uitzondering. Hetzij de soma van de Veda's, of ayahuasca in Zuid-Amerikaanse spiritualiteit, of cannabis voor Israëlieten: Entheogenen blijven een belangrijke rol spelen in de zoektocht naar de ware aard van de geest en de wereld.

Goddelijke genezing

De zalf werd toegediend om diverse aandoeningen te behandelen. Een goed voorbeeld is epilepsie, waarvan in die tijd werd gedacht dat dit het resultaat was van een demonische bezetenheid. Jezus en zijn volgers gebruikten de zalf om de demon te reinigen, terwijl ze in feite hielpen de aandoening te behandelen; een aandoening waarvan onderzoek heeft aangetoond dat de cannabinoïden in cannabis helend kunnen werken.

Vele andere aandoeningen werden behandeld met de zalf. Zelfs na de dood van Jezus, suggereert Jakobus dat elke zieke Christen behandeld moet worden met de heilige zalf uit Jezus' naam (Jakobus 5:14).

Het is moeilijk te zeggen hoe high mensen werden van de zalf zonder de ervaring na te bootsen. Maar, zoals al aangegeven, worden cannabinoïden door de huid opgenomen. Dit betekent, hoewel de zalf met name werd gebruikt voor genezende doeleinden, dat de gezalfden waarschijnlijk behoorlijk high werden. Of het bereiken van veranderde geestestoestanden ook een primair doel was van de olie, is onduidelijk.

Terwijl de kennis over genezen met cannabis, en de boodschap van Jezus, zich over de wereld verspreidde, adopteerden zijn volgers de naam "Christenen". Christen zelf is een meervoud van Christus en betekent "gezalfd met de heilige zalf". Door het zalven met deze cannabis olie, krijgen volgers "kennis van alle zaken" vanwege de zalving door de Heilige (Johannes 2:20). Betekent dit dat het Christendom is gebouwd op de psychoactieve en helende krachten van cannabis?

Cannabis ondergaat tegenwoordig een ware opleving als medicijn. Rick Simpson leidt de weg, wiens olie diverse vormen van terminale kanker en andere levensbedreigende ziektes behandelt. Het verschil is dat nu de wetenschap aan het hoofd staat, die de weg vrijmaakt voor medicinaal cannabis gebruik. Maar was Jezus een pothead? Tja, alleen jij kan dat bepalen.


Read more about
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken