Blog
Wat de Oorlog tegen Drugs de wereld heeft aangedaan (VIDEO)
1 min

Wat de Oorlog tegen Drugs de wereld heeft aangedaan (VIDEO)

1 min
Legislation News
Meer informatie over de Oorlog tegen Drugs? Luister dan naar wat een van de slimste zakenmannen denkt in deze video van TED.

Je hebt er vast al eens over gehoord: TED is een podium van wereldklasse waar de besten en de slimsten hun ideeën delen, verspreiden en beargumenteren. Het begon allemaal als een technologie-, entertainment- en design conferentie, maar de productieve namen en wereld veranderende ideeën, die vaak worden gedeeld, zorgden ervoor dat het nu betrokken is bij alle onderwerpen van het leven. Wanneer je spreekt bij TED, weet je dat de wereld luistert.

Het beste voorbeeld hiervan vinden we in de recente toespraak van Ethan Nadelmann, de oprichter en uitvoerend directeur van de Drug Policy Alliance. Zijn toesprak was de hoofdpresentatie van die dag en behandelde precies wat we allemaal denken: De Oorlog tegen Drugs heeft gefaald en het is tijd voor verandering. Het is een extreem overtuigende toespraak, waarin extreem goede punten worden gemaakt. We raden je aan een paar minuten de tijd te nemen en de toespraak te bekijken.

Over Ethan Nadelmann

Ethan is al 20 jaar actief als activist voor drugshervormingen. Hij gaf zijn baan, professor bij de Princeton Universiteit, op om een verschil te maken voor de wereld en dat heeft hij ook gedaan. Als hoofd van de Drug Policy Allicance, speelt Ethan een grote rol in het vormen van de wereld van vandaag, waarbij hij hervormingen promoot op basis van rationele wetenschap, mensenrechten, gezondheid en mededogen.

Dankzij zijn bijdragen is de VS bezig met hervormingen van staats-en federale wetten rondom straf, behandeling, preventie en marihuanabeleid. Zijn vooraanstaande werk zorgde er ook voor dat hij als adviseur werkt voor gekozen vertegenwoordigers in de VS, maar ook presidenten en andere ambtenaren over de hele wereld. Als er een man is die weet waar hij over praat, en een man waar je naar zou moeten luisteren, is het Ethan Nadelmann.


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken