Blog
Wat de Tesla batterij kan betekenen voor kwekers
2 min

Wat de Tesla batterij kan betekenen voor kwekers

2 min
Kweken Seedshop
Tesla heeft aangekondigd dat ze een batterij hebben ontwikkeld die een huis van stroom kan voorzien en dit kan een ware revolutie veroorzaken in de manier waarop we wiet kweken.

Het binnen kweken van cannabis kan een dure onderneming zijn, zeker voor de legale marihuana industrie. Als je je kweekruimte hebt voorzien van meerdere 1000 Watt HPS lampen, is het niet gek als de stroomrekening rond de €1000 per maand ligt!

Gelukkig heeft de vooruitgang in hernieuwbare energie wellicht de sleutel in handen om de kosten van deze commerciële ondernemingen te verminderen. En voor de hobbykweker, die slechts een paar planten kweekt, kunnen de stroomkosten helemaal worden weggenomen. Deze vooruitgang hebben we te de danken aan Tesla, de hoogwaardige onderneming in elektrische auto's, die zichzelf tot doel heeft gesteld een revolutie teweeg te brengen op de energiemarkt. En ze gaan met sprongen vooruit! De laatste innovatie is een accu voor je huis of bedrijf, die verbinding kan maken met zonnepanelen voor een ongelimiteerde opslag van energie.

MAAK JE KWEEK GROEN, GOEDKOOP EN NIET TE TRACEREN

Dit klinkt misschien niet heel erg innovatief, maar geloof ons als we zeggen dat dit wel het geval is. Als je zonnepanelen of een windturbine hebt, moet de energie worden gebruikt zodra deze is gegenereerd, anders gaat het verloren. Als een gevolg hiervan, gebruiken mensen met zonnepanelen slechts een gedeelte van wat wordt gegenereerd en de rest wordt in het nationale energienetwerk gepompt. Met deze batterij ben je in staat de energie op te slaan, waarna je deze kan gebruiken om je huis, inclusief je kweeklampen, van stroom te voorzien.

De eerste generatie Tesla accu's zullen in staat zijn 10KWu te bewaren en ze zijn stapelbaar. Een gemiddeld huishouden gebruikt 11-12 kilowattuur per dag en een paar gemiddeld krachtige lampen (of, nog beter, stroombesparende LED's) zullen hier niet veel aan toevoegen. Dit betekent dat in theorie, als je ergens woont met veel zon, je je gehele huis en teelt kan voorzien van stroom met deze accu's.

Hier kleven natuurlijk veel voordelen aan. Allereerst is het groene, hernieuwbare energie. Ten tweede elimineert het de dure stroomrekening. En tenslotte, als je je huis en kweekruimte van stroom voorziet met deze batterij, kan de energiemaatschappij je verbruik niet effectief in de gaten houden, waardoor je ook minder verdacht bent.

De batterij kan ook verbinden met het lichtnet. Dus als je geen zonnepanelen hebt, kan je de batterij altijd nog gewoon opladen. Hoewel je hiermee geen energie bespaart, kan het een handige back-up energiebron zijn, mocht je een stroomstoring meemaken.

DE NADELEN

Het is (nog) niet alleen maar zonneschijn. Elke accu zal ongeveer $3500 gaan kosten (grofweg €3150,-) en dit is zonder installatie. En dan is er nog het feit dat de installatie van zonnepanelen ook niet gratis is. Daarom kan het tot wel 10 jaar duren tot je je geld hebt terugverdiend uit je investering. Als je echter van plan bent lang in je huis te blijven wonen, kan de investering de moeite waard zijn.

Dan is het feit dat 10KWu niet erg praktisch is voor de snel groeiende en energieslurpende marihuana industrie. Ja, de batterijen kunnen bijna oneindig worden opgestapeld, maar het is wellicht niet kosteneffectief om dit te doen.

Gelukkig is het niet waarschijnlijk dat baanbrekende technologie hier stopt. Denk er maar over na: 30 jaar geleden hadden computers het formaat van een auto. Nu passen ze in je zak. Nu deze technologie ontwikkeld is, zal deze voortdurend vooruitgaan. En als je overweegt dat de slimsten ter wereld bij Tesla werken, zal het waarschijnlijk niet lang duren!


Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken