Wat Is Panaeolus Cyanescens (Aka Copelandia Cyanescens)?

Wat Is Panaeolus Cyanescens (AKA Copelandia Cyanescens)?

Adam Parsons
Adam Parsons
Bijgewerkt op:

Of je ze nu kent als Panaeolus cyanescensCopelandia cyanescens of onder de bijnaam 'The Hawaiian', deze namen verwijzen allemaal naar dezelfde soort paddo's. Panaeolus cyanescens werd aanvankelijk ontdekt in Azië, maar wordt tegenwoordig in Hawaï volop geoogst en geconsumeerd, vandaar de bijnaam.

Deze paddo’s zijn enorm populair onder moderne psychonauten, omdat ze tryptamine-alkaloïden met geestverruimende effecten bevatten. Maar wat is Panaeolus cyanescens precies? Hieronder gaan we er dieper op in, van de geschiedenis ervan tot hoe je de paddo's moet doseren. Lees snel verder en ontdek alles over deze wonderbaarlijke paddenstoel!

De Geschiedenis Van Panaeolus Cyanescens

De Geschiedenis Van Panaeolus Cyanescens

Zoals gezegd, begint het verhaal van Panaeolus cyanescens in Azië. Sommigen beweren dat de paddenstoelen in de 19de eeuw op de Hawaiiaanse eilanden terechtkwamen toen vee uit de Filipijnen werd geïmporteerd. Copelandia cyanescens werd voor het eerst geïdentificeerd in 1871, door de mycologen Berkeley en Broome. Zij vonden een exemplaar in Sri Lanka en noemden het 'Agaricus cyanescens'. Een paar jaar later werd Copelandia papilionacea op de Filipijnen ontdekt en gedocumenteerd door de Italiaanse mycoloog Giacomo Bresadola.

Copelandia cyanescens wordt momenteel het meest aangetroffen in Mexico, Brazilië, Bolivia, op de Filipijnen, aan de oostkust van Australië, in India, op Bali, in Zuidoost-Azië en op Hawaii.

Copelandia cyanescens behoort tot de Coprinaceae-familie en groeit voornamelijk in mest of bemeste grond.

Uiterlijk En Chemie Van Panaeolus Cyanescens

Uiterlijk en chemie van Panaeolus cyanescens

Panaeolus cyanescens paddo’s hebben een smalle, dunne steel en een lichtbeige, bijna witte kleur. De hoed wordt tussen de 1,5 en 4cm in diameter. Als deze witte paddo beschadigd raakt, kan hij snel blauwe tinten gaan vertonen, vergelijkbaar met een blauwe plek. Om deze reden hebben de paddo's de bijnaam 'blue meanies'. Maar let op: deze term wordt soms ook gebruikt om andere paddosoorten te beschrijven.

Gerelateerd artikel

Wat Betekenen Blauwe Vlekken Op Paddo's?

Copelandia cyanescens bestaat doorgaans voor 2,5% uit psilocybine en voor ongeveer 1,94% uit psilocine. Met andere woorden: deze paddenstoelen zijn veel sterker dan de cubensis-soorten en hun alkaloïdenniveau is een van de meest potente ter wereld.

Copelandia Cyanescens Vs. Psilocybe Cyanescens

Copelandia cyanescens vs. Psilocybe cyanescens

Ondanks dat hun namen op elkaar lijken, zijn Copelandia cyanescens en Psilocybe cyanescens verschillende paddosoorten van afzonderlijke geslachten. Hoewel beide psychoactieve effecten hebben, is Copelandia cyanescens de sterkste van de twee.

Psilocybe cyanescens is zelf ook niet mild als het op de effecten aankomt, maar met een gemiddeld psilocybine gehalte van ongeveer 0,39 tot 0,66% en een psilocine gehalte van 0,75 tot 1,96%, is hij een stuk milder dan Copelandia cyanescens.

Psilocybe cyanescens ziet er ook heel anders uit. De witte stengel gaat over in een golvende, klokvormige hoed die een kenmerkende bruine, donkergele kleur heeft. Deze paddo's worden om deze reden zelfs 'wavy caps' genoemd. Ze zijn ook groter dan Copelandia cyanescens, en daarom gemakkelijker te herkennen. De hoedjes van Psilocybe cyanescens hebben een diameter van 1,5 tot 6cm, met stelen die 15cm kunnen worden.

Gerelateerd artikel

Psilocybine VS. Psilocine: De Verschillen

Effecten Van Panaeolus Cyanescens

Effecten van Panaeolus cyanescens

De geestverruimende effecten van psilocybine worden vaak als 'een bezoek aan de spirituele wereld' omschreven. Hoewel het hallucinogene effect vergelijkbaar is met LSD, is psilocybine tweehonderd keer minder sterk. Bovendien is de trip aanzienlijk korter.

Veel voorkomende lichamelijke reacties zijn onder meer vergrote pupillen, ontspannen spieren en een koud gevoel in de ledematen en de buik. Hogere paddo doseringen leiden tot een vervormd idee van tijd en ruimte en visionaire, diepe gedachten: een soort 'eureka'-moment waarop je beseft dat je eindelijk begrijpt hoe het universum in elkaar zit. Daarnaast genereren hoge doseringen creativiteit en, natuurlijk, hallucinaties.

Ervaren gebruikers van psilocybine zijn vaak vatbaarder voor de effecten en kunnen wat makkelijker van de dagelijkse realiteit 'loskoppelen'. Deze psychonauten kunnen meestal beter met deze totaal andere staat van bewustzijn omgaan. De soort trip hangt ook sterk van je stemming af. Jouw ervaring is altijd 100% uniek. Hoeveel verhalen je ook hoort of leest, geen enkele zal met jouw persoonlijke bezoek aan die 'andere, visionaire wereld' overeenkomen.

Copelandia cyanescens is veel sterker dan welke cubensis dan ook. Hij biedt daarbij een visuelere trip, met levendige en 'tropische' kleuren. De effecten van een gemiddelde dosis houden ongeveer vier tot zes uur aan en nemen dan geleidelijk af.

Hoe Doseer Je Copelandia Cyanescens?

Hoe doseer je Copelandia cyanescens?

Het doseren van Copelandia cyanescens kun je op verschillende manieren benaderen. In feite hangt dit af van wat je uit de ervaring wilt halen. Wanneer je voor het eerst paddo’s gebruikt, moet je natuurlijk voorzichtig te werk gaan. Door een kleinere dosis te nemen, kun je als beginner beter ontdekken wat de psychoactieve aard van paddo’s inhoudt. Je kunt ze daarbij het beste op een lege maag innemen, dit versnelt de opname en genereert een uitgesprokener effect.

Een lage dosis Copelandia cyanescens is ongeveer 2,1 gram verse paddo’s, of ongeveer 0,2 gram gedroogde exemplaren. Een hoge dosering is rond de 7,7 gram vers of 0,8 gram gedroogd. Je hoeft ze echter niet per se te eten. Je kunt ze ook aan heet water toevoegen en er thee van maken, of met warme chocolademelk of sinaasappelsap mengen om de smaak te maskeren.

Raadpleeg de Zamnesia Magic Mushroom Calculator om een idee te krijgen van een goede dosis. Selecteer eenvoudig je gewicht, het type paddo, of de paddo's vers of gedroogd zijn, de hoogte van de dosering die je wilt nemen, en de calculator geeft aan hoeveel je voor het gewenste effect moet nemen.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Panaeolus Cyanescens Kweken En Bewaren

Panaeolus cyanescens kweken en bewaren

Panaeolus cyanescens kweken is iets ingewikkelder dan bijvoorbeeld cubensis-soorten. Maar met een beetje geduld kun je het nog steeds relatief gemakkelijk doen. Er zijn tal van opties als het gaat om het kweken van Panaeolus cyanescens. Wat je kiest, hangt helemaal van je setting en omstandigheden af. Het is echter het eenvoudigst om onze Copelandia Hawaiian Mushroom Grow Kits te gebruiken: hiermee kun je makkelijk thuis sterke paddo's kweken!

De kweekset bevat een bakje met mycelium dat al in een substraat zit, een kweekzak en twee bakjes grond om het mycelium te bedekken. Dit is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een topresultaat. Omdat paddo’s van nature voorkomen in omgevingen waar mest aanwezig is, is het substraat een mengsel van mest en graan, de ideale omgeving. Zorg er wel voor dat je de grond gedurende de hele kweek met een plantenspuit vochtig houdt.

Begin altijd met schone handen aan je kweekproject. Daarnaast is het essentieel dat je de oppervlakken waar je op werkt met ontsmettingsalcohol reinigt om besmetting te voorkomen.

Als je je kweekset klaar hebt staan, sproei dan water op de bovenste laag van het substraat en aan de binnenkant van de kweekzak. Plaats het bakje in de zak en geef het 1 tot 2 keer per dag verse zuurstof door in de zak te knijpen. Zorg er ook voor dat je de kweekzak vochtig houdt. Zo creëer je de perfecte omgeving.

Nu kunnen primordia zich vormen. Dit gebeurt het best bij temperaturen van 21 tot 26°C, met een relatieve luchtvochtigheid van 95-100%. Houd de binnenkant van de zak dus vochtig, en zet hem in een warme ruimte. Na ongeveer 6 tot 11 dagen zou je kleine speldenknopjes moeten zien. Dit geeft aan dat het tijd is om de groeiomgeving te verversen. Haal hiervoor het bakje uit de kweekzak en besproei de binnenkant met water om de kweekomgeving vochtig te houden. Plaats het bakje terug in de zak en geef de paddo’s nog 5 tot 7 dagen om hun vruchtlichamen te ontwikkelen. Je kunt dezelfde temperatuur aanhouden, met een iets lagere relatieve luchtvochtigheid van 90-95%.

Zodra ze klaar zijn, oogst je de paddo’s en laat je ze drogen. Het drogen duurt niet lang, omdat de Panaeolus cyanescens paddenstoel een stuk dunner is dan andere soorten. Eenmaal gedroogd, zijn ze klaar voor gebruik! Gedroogde paddenstoelen kunnen, onder de juiste omstandigheden, jaren worden bewaard. Verse moet je echter in de koelkast bewaren en binnen twee weken worden geconsumeerd. Het is geen geheim dat paddo’s nou niet bepaald lekker smaken, dus houd er rekening mee dat hoe verser ze zijn, hoe minder vies ze smaken.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je De Copelandia Paddo Kweekset?

Panaeolus Cyanescens (Copelandia Cyanescens): Nu Beschikbaar

Panaeolus cyanescens (Copelandia cyanescens): nu beschikbaar

Nu je alles over Panaeolus cyanescens weet, is het tijd om deze paddo zelf eens te proberen! Hoewel het misschien een hele opgave lijkt om thuis paddo’s te kweken, valt dat reuze mee. Om het jezelf wat makkelijker te maken, kun je ook kweeksets bij Zamnesia kopen. Deze zijn uitgerust met alles wat je voor een succesvolle kweek nodig hebt.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Je bezoekt onze Nederlandse website.