Wat is een san pedro-cactus?

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogPsychedelica

Wat is een san pedro-cactus?


Cactussen danken hun uiterlijk aan hun extreem droge en hete leefomgeving. Cactussen staan vooral bekend om hun stekels (wat eigenlijk uitgedroogde bladeren zijn), maar sommige soorten

Wat is een san pedro-cactus?

San pedro – trichocereus pachanoi

Cactussen danken hun uiterlijk aan hun extreem droge en hete leefomgeving. Cactussen staan vooral bekend om hun stekels (wat eigenlijk uitgedroogde bladeren zijn), maar sommige soorten hebben een ander verdedigingsmechanisme en beschermen zich tegen hun vijanden met behulp van gif. Enkele van deze soorten zijn: Peyote, Sunami, Pata de Venado, Pezuna de Venado, Tsuwiri, Bisschopsmuts, Aztekium Retterii en de Zeeëgelcactus.

Volgens onderzoekers (o.a. Backeberg) telt de Trichocereus-familie 27 ondersoorten, waarvan San Pedro, ook bekend als Trichocereus Pachanoi, de bekendste soort is. Anderen beweren dat er naast Trichocereus Pachanoi slechts 13 andere soorten zijn die mescaline bevatten, maar niemand twijfelt eraan dat ze van origine uit Zuid-Amerika komen.

De hoeveelheid mescaline is afhankelijk van de soort en de leeftijd van de cactus.

Botanische informatie

De San Pedro is een cactus die behoorlijk snel groeit en een sterk wortelsysteem heeft en zuilen met 4-9 ribben. De cactus groeit vanuit basis van de stam en blijft doorgroeien totdat hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Eenmaal omgevallen begint hij opnieuw te wortelen en nieuwe zuilen te ontwikkelen.

De grootste hoeveelheid mescaline bevindt zich direct onder de huid. Hoe ouder de cactus en hoe meer hitte hij heeft moeten verduren, hoe meer mescaline hij bevat.

Klik hier om verder te lezen