Blog
OG Kush
3 min

Wat Is De Betekenis Van OG?

3 min
Feiten Nieuws

OG Kush is momenteel de meest populaire cannabis-soort ter wereld, maar heb je je ooit afgevraagd waar de OG voor staat? Wat is OG Kush nu precies? Geef ons de kans om enig licht te werpen op deze geheimzinnige Kush en zijn oorsprong.

OG Kush is gestegen tot de top van de pyramide van kwalitatief hoogstaande marijuanasoorten. Sinds Skunk No.1 de markt in de jaren '80 veroverde heeft geen enkele andere cannabissoort zo veel commercieel succes bereikt zonder zijn imago te verliezen.

We lichten een stukje van de sluier op en gaan spitten in de geheimzinnige oorsprong van zowel de genetica als de merknaam achter het grote succes van OG Kush.

HET ECHTE PRODUCT

Een goed gedraaide joint of blunt opsteken van wat originele OG Kush is een unieke belevenis. De subtiele verschillen van deze speciale Kush onderscheiden zich van alle andere soorten. Prachtig om te zien, een fruitige geur, en een uitstekende, krachtige high zorgen ervoor dat deze soort nergens anders mee te vergelijken valt.

Keiharde toppen vol hars, die lijken op een door met lichtgroene neon berijpte dennenappel, die elke blower versteld zal doen staan. Een combinatie van brandstof-, citroen- en dennengeur zal de neus prikkelen. Verschrikkelijk kleverige, compacte, stevige buds die, als je goed luistert, lijken te fluisteren: "Hé vriend, rook mij, rook mij, rook mij".

Wanneer het over de uitwerking gaat is OG Kush moeilijk te verslaan. Met een THC gehalte van meer dan 20% behoort OG Kush tot de klasse voor cannabis-fijnproevers. Een volrijp, rijk, old school Kush aroma met een vleugje kruiden en citroen, wat een smaak.

 

 

OG Kush buds

 

De gecompliceerdheid van de soort uitwerking die ervaren wordt staat open voor discussie omdat cannabis bij iedereen een andere reactie veroorzaakt, maar in het algemeen kan gesteld worden dat, hoewel voornamelijk indica van uiterlijk, de high door de sativa wordt beïnvloed.

Het is een totale geestelijke en lichamelijke belevenis die snel opkomt, zeker niet voor leken, maar een ware traktatie voor doorgewinterde rokers.

Deze sterke mix van een cerebrale heldere high en body stone, waardoor je meestal aan de bank gekluisterd raakt, maken van OG Kush een geweldig succes bij alle rokers.

Er zijn tegenwoordig veel fenotypen/stekken, hybride-kruisingen en ordinaire kopiëen op de markt maar de originele OG is nergens mee te vergelijken. Imitatie is bovendien de hoogste vorm van vleierij.

HERKOMST: GEDEELTELIJK ONBEKEND

De exacte genetische afkomst van OG Kush is in nevelen gehuld. Hoewel wij zouden kunnen veronderstellen dat het in feite een instabiele hybride van Chemdawg en Lemon Thai, gekruist met Old World Pakistani Kush is, waarin de verschillende fenotypes hun oorsprong vinden.

Flowering OG Kush

Jammergenoeg is er niet voldoende overtuigend bewijs om de fabels die betrekking hebben op de herkomst van OG Kush te verklaren. Het beste wat we kunnen doen is het beschikbare bewijs beoordelen.

Chemdawg, nog zo'n mythische variëteit, haar eigen oorsprong buiten beschouwing gelaten, zou zeker verantwoordelijk kunnen zijn voor de compacte toppen en brandstofgeur, dit gecombineerd met de citroenachtige ondertonen en het sativa bestanddeel van de high zou ook aan de kruising van Lemon Thai met Old World Pakistani Kush toegeschreven kunnen worden.

Wat met zekerheid gesteld kan worden is dat deze fantastische soort in de jaren '90 ergens in Californië is ontstaan en zich eerst door Amerika verspreid heeft en daarna over de rest van de wereld.

WHAT'S IN A NAME? PLEIDOOI VOOR OCEAN GROWN KUSH

Twee cannabis-kwekers in Californië genieten halverwege de jaren '90 van wat uitstekende wiet en bespreken de soort. De eerste maakt de opmerking: "deze smaak kan alleen van Kush komen die in de bergen gekweekt wordt" (vermoedelijk omdat hij de Thaise citroenachtige ondertoon en invloed van Pakistani Kush opmerkte). Waarop de tweede persoon nogal vinnig opmerkte "this is Ocean-Grown-bro" (dit is op zeeniveau gekweekt vriend). Aldus het verhaal.

Big Buddha Cheese  

Wederom, als we naar de feiten kijken en ons gezonde verstand gebruiken, zonder te snel te oordelen, zou dit echt een zeer aannemelijke verklaring zijn.

Namen voor cannabis-soorten worden regelmatig afgeleid van hele vreemde plaatsen en situaties, vaak zijn de eenvoudigste, ingegeven door alledaagse gebeurtenissen, degenen die legendarisch worden.

Skunk No.1 is verantwoordelijk voor de talloze hybrides en enkele speciale fenotypes die zelf legendarisch zijn geworden. "Cheese" is misschien wel het beste voorbeeld van een bepaald fenotype dat zo merkwaardig en afwijkend is van het origineel dat het resultaat een nieuwe soort oplevert.

Eenvoudig, beschrijvend en beknopt, "Cheese" is tegenwoordig nog steeds de meest populaire wietsoort in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Op die manier gezien is het aannemelijk te maken dat Kush door blowers aan de Pacific van het etiket "Ocean Grown" is voorzien.

PLEIDOOI VOOR ORIGINAL GANGSTER KUSH

OG, refererend aan Original Gangster is hip-hop terminologie en een andere mogelijke verklaring om OG in OG Kush te gebruiken. Zeker Californië, en Los Angeles in het bijzonder, zijn in principe het Nashville van de Gangster Rap die toevalligerwijs uitbarstte rond dezelfde periode als Kush in het begin van de jaren '90.

De culturele invloed van de staat Californië mag niet onderschat worden. Het is net zo goed aannemelijk dat de vroege Kush-pioniers van San Fernando Valley grote fans van Cypress Hill waren en simpelweg hun speciale rokertje Original Gangster Kush noemden omdat het zo cool klonk.

Er zijn vreemdere dingen gebeurd en een beetje geheimzinnigheid zorgt voor een interessantere herkomst-geschiedenis. Het maakt de doorsnee stoner niks uit waar de OG in OG Kush voor staat, het enige wat telt is dat het vuurwerk is!

DE TOEKOMST VOOR OG KUSH

OG Kush Rocket

Elke legale "dispensary" oftewel "uitgiftepunt" in de VS moet OG Kush of een afgeleide daarvan op het menu hebben. Wanneer marijuana voor recreatief gebruik in november in Californië gelegaliseerd wordt verwachten we niets minder dan massale teelt en gebruik van OG Kush.

OG Kush heeft de Europese markt hoofdzakelijk door middel van zaden veroverd. Alle bekende zaadbanken hebben OG Kush, meestal vergezeld van minstens een stuk of zes hybride kruisingen, aan hun assortiment toegevoegd. Het zijn de thuiskwekers in Europa die de geneugten van OG Kush ontdekt hebben en nog altijd zullen er meer fenotypes gevonden worden en andere hybrides geproduceerd.

Gerelateerd artikel

De Afkomst Van OG Kush En De Top 3 OG Kush Strains

         
  Top Shelf Grower  

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Feiten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken