Blog
Niet In Slaap Kunt Vallen
6 min

Wat Te Doen Als Je Niet In Slaap Kunt Vallen?

6 min
Products Smartshop

Slecht slapen kan een negatieve invloed hebben op ons dagelijks leven. In dit artikel bekijken we een aantal populaire producten waarmee je sneller in slaap valt, en weer fris en energiek wakker wordt.

Een goede nachtrust is de basis van een gezonde levensstijl. Helaas lijden alleen al in de VS bijna 70 miljoen mensen aan slaapstoornissen. Wereldwijd zijn dat er nog veel meer.

DE BESTE PRODUCTEN OM DE KWALITEIT VAN JE SLAAP TE VERBETEREN

Maar wat kun je precies doen als je slaapproblemen hebt? In dit artikel bekijken we 6 manieren om sneller in slaap te vallen en je algehele slaapkwaliteit te verbeteren. Voor meer natuurlijke slaaphulpjes, klik je hier. Maak ook meteen een bladwijzer van onze blog aan voor toekomstige vergelijkbare artikelen.

Belangrijk: als je last hebt van slaapproblemen, raadpleeg dan altijd eerst je huisarts voordat je een nieuw geneesmiddel of nieuwe behandeling probeert. De informatie in dit artikel is slechts ter informatie en dient niet beschouwd te worden als een medisch advies.

1. MELATONIN PLUS

Melatonin Plus

Melatonin Plus van Zamnesia is een natuurlijk melatonine supplement dat speciaal ontwikkeld is om mensen met slaapproblemen sneller in slaap te laten vallen, en de slaapkwaliteit over het algemeen te verbeteren.

Melatonine is een endogeen hormoon dat in de pijnappelklier wordt aangemaakt. Dit hormoon is erg belangrijk omdat het andere substanties in ons lichaam stuurt en ons circadiane ritme reguleert.

Het circadiane ritme wordt gekenmerkt door een interne 24-uur-"klok", ook wel onze biologische klok of "lichaamsklok" genoemd. Deze speelt een belangrijke rol bij het inslapen en vervolgens weer bij het ontwaken.

Er zijn veel factoren die het melatonine-niveau in ons lichaam kunnen beïnvloeden. We zijn bijvoorbeeld geneigd minder melatonine aan te maken als het licht is, terwijl het niveau tijdens de donkere uren zijn piek bereikt. Andere factoren, zoals een jetlag, blootstelling aan licht, en slecht zicht, kunnen ook invloed hebben op de productie van melatonine.

Related Story

Wat Is Melatonine?

Melatonine helpt de menstruatie bij vrouwen te reguleren. Ook wordt aangenomen dat de hoeveelheid die we produceren, verandert naarmate we ouder worden. Daarnaast heeft melatonine antioxidante eigenschappen en zou het een positieve invloed hebben op het immuunsysteem.

Onderzoek suggereert dat melatonine mensen kan helpen hun slaap-waakritme te reguleren en zodoende een betere slaapkwaliteit te ontwikkelen. Studies hebben ook aangetoond dat wanneer het voor korte periodes (dagen of weken) gebruikt wordt, melatonine de slaaplatentiefase kan verkorten, waardoor men makkelijker in slaap valt. Van kortetermijngebruik wordt tevens gezegd dat het het gemiddelde aantal slaapuren doet toenemen, en dat het de alertheid overdag verbetert.

Onze Melatonin Plus bevat 50 tabletten met natuurlijke melatonine. Het is verkrijgbaar in doses van 3mg en 5mg en het is een geweldig middel voor mensen die 's nacht met de slaap worstelen, ongeacht hoe moe ze zich voelen.

Melatonin Plus is ideaal voor mensen die in ploegendiensten werken, mensen die veel reizen en last hebben van een jetlag, en ieder ander die moeite heeft om aan het einde van de dag de ogen dicht te doen. Voor de beste resultaten moet je ervoor zorgen dat je je lichaam in de "slaapstand" zet; doe het licht uit, schakel elektronische apparatuur uit en houd je aan een vaste avondroutine.

2. BLIND SPOT 3000

Blind Spot 3000

De Blind Spot 3000 is net zo eenvoudig als doeltreffend. Dit comfortabele slaapmasker is een ideaal middel om in een diepe staat van ontspanning te geraken en jezelf voor te bereiden op een welverdiende nachtrust.

Dit exclusieve masker is gemaakt van zacht, flexibel polystyreen en wordt geleverd met verstelbare bandjes. Hierdoor kun je het product aanpassen totdat het lekker zit, terwijl een gezonde luchtcirculatie behouden blijft. Het heeft ook uitsparingen voor je ogen, zodat je ze open kunt houden, mocht je dat willen.

De Blind Spot 3000 zorgt voor een volledige black-out ervaring, zelfs in een zeer lichte omgeving. Bovendien wordt het geleverd met een paar oordopjes zodat je je in complete stilte ontspannen kunt terugtrekken. De set is een eenvoudig slaap-hulpmiddel waarmee zoveel mogelijk afleiding wordt tegengegaan en waardoor je je kunt richten op volledige ontspanning.

De Blind Spot 3000 wordt tevens geleverd met een hersluitbaar hoesje dat makkelijk in je zak of tas past. Hierdoor is het uitermate geschikt voor mensen die veel op pad zijn. Het masker is ideaal voor frequente reizigers of eenieder die achterover wil leunen en zich terug wil trekken. Als je kampt met lichte slaapproblemen, dan is dit een eenvoudige oplossing die goede resultaten oplevert voor een betaalbare prijs. De Blind Spot 3000 is veelzijdig en een uitstekend meditatiemiddel.

3. PASSIEBLOEM

Passiebloem

Passiebloem refereert aan een groep van ruwweg 5000 plantensoorten. De meeste soorten komen voor in Zuid-Amerika, Zuid- en Oost-Azië en Papoea-Nieuw-Guinea.

De bladeren en wortels van sommige soorten passiebloem zijn voor lange tijd in de traditionele geneeskunde van indianen gebruikt. Dit werd later overgenomen door Europese kolonisten. Doorgaans worden de bladeren van de passiebloem tot een thee gebrouwen, die vervolgens wordt gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid en epilepsie.

De geneeskundige werking van sommige soorten passiebloem is tot op zekere hoogte onderzocht. Een onderzoek uit 2001 heeft bijvoorbeeld aangetoond dat passiebloem net zo werkzaam is als oxazepam bij de behandeling van algemene angststoornissen, met minder korte-termijn-bijwerkingen.

De passiebloem mix van Zamnesia is gemaakt van de bladeren van de Passiflora incarnata en is geschikt voor het behandelen van slapeloosheid en het verbeteren van de algehele slaapkwaliteit. De mix is per 80 gram verpakt. Hier kun je meerdere doses uit halen. Van passiebloem kun je thee zetten door simpelweg een theelepel ervan op te lossen in heet water en dat voor het slapen gaan te drinken.

Related Story

Passiebloem: Alles Wat Je Weten Moet

Tot aan het einde van de jaren zeventig was passiebloem in de VS vrij verkrijgbaar als kalmeringsmiddel. Later werd het echter uit de handel gehaald omdat de veiligheid en werkzaamheid niet waren vastgesteld.

Passiebloem wordt over het algemeen beschouwd als een veilig slaap-hulpmiddel wanneer het in kleine hoeveelheden oraal wordt ingenomen. Het kan echter een aantal bijwerkingen hebben, zoals duizeligheid, verwarring, onregelmatige spiertrekkingen en coördinatie, bewustzijnsverandering, en ontstoken bloedvaten. In combinatie met andere geneesmiddelen kunnen er contra-indicaties optreden.

4. LAVENDEL

Lavendel

Lavendel kent een rijke geschiedenis als natuurlijk en alternatief geneesmiddel. Het zou antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen, en veel medicinale voordelen hebben.

Het geslacht Lavendel bestaat uit ruwweg 45 variëteiten die allemaal tot de lipbloemenfamilie behoren. Het zijn bloeiende planten die bekend staan om hun vele toepassingen in de keuken en de geneesmiddelenindustrie.

Lavendel wordt voornamelijk gekweekt om te worden verwerkt in essentiële oliën. Het eindproduct bevat een scala aan extreem aromatische terpenen, zoals linalool, linalylacetaat, kamfer, eucalyptol, caryofylleen en nog veel meer.

lavender - Lavendula angustifolia

Bekijk Product

Lavendel wordt tevens als kruid in de keuken gebruikt. Het kan worden verwerkt in recepten, variërend van zoetigheden en geurige dressings/oliën tot honing en thee. Lavendel staat ook bekend om haar kalmerende en ontspannende effecten. Daarom wordt het vaak verwerkt in geurtjes en cosmetica, zoals balsems, badproducten, crèmes en lotions.

De speciale lavendel mix van Zamnesia is gemaakt van de hele bloem van de Lavandula angustifolia variëteit. We nemen de grootste voorzorgsmaatregelen om onze kruidenmengsels te voorzien van de allerbeste ingrediënten, en dat is in dit geval niet anders. De lavendel van Zamnesia kun je gebruiken voor thee, in gerechten verwerken, of vaporizen met een kruiden-vaporizer.

Onze lavendel mix is uitermate geschikt als je stoom wilt afblazen en wilt relaxen. Of je nu een stressvolle dag achter de rug hebt of als je je gewoon even terug wilt trekken aan het einde van een lange dag, deze plant biedt je diepe ontspanning en rust.

Of je er nu voor kiest je favoriete recepten wat spannender te maken, een heerlijk kruidendrankje brouwen, of gaat vaporizen, zorg ervoor dat je de lavendel vandaag nog probeert. Een pakje bevat 20 gram gedroogde bloemen. De aanbevolen vape temperatuur is 130°C.

5. CITROENMELISSE

Citroenmelisse

Citroenmelisse, algemeen bekend als "Melisse", is wederom een klassiek kruid dat al eeuwenlang gebruikt wordt.

Met een rijke historie in de traditionele geneeskunde, komt citroenmelisse (Melissa officinalis) van oorsprong voor in Zuid-Centraal-Europa, het Middellandse Zeegebied en Centraal-Azië. Zoals de naam al doet vermoeden, verspreiden de blaadjes van de plant een heerlijk, maar subtiel citroenaroma.

De bladeren van de citroenmelisse worden op grote schaal gebruikt voor thee, en als kruid en smaakmaker in de keuken. Het wordt tevens gebruikt om bijen aan te trekken die er honing van maken. Daarnaast wordt het verwerkt in essentiële olie.

Citroenmelisse wordt vaak voorgeschreven in de Oostenrijkse en Duitse geneeskunde om aandoeningen aan het maag- darmstelsel, het zenuwstelsel, de lever en de galblaas te behandelen. In de alternatieve geneeskunde wordt Melisse voorgeschreven als een effectief slaap- en spijsverteringshulpmiddel.

In de Middeleeuwen werd citroenmelisse gebruikt voor het behandelen van angsten, het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap, het opwekken van de eetlust, en voor het verminderen van pijn/ongemakken bij spijsverteringsproblemen.

Related Story

De Beste Vaporizer Kruiden Bij Angst En Depressie

Hoewel er weinig onderzoek naar citroenmelisse op zichzelf is gedaan, hebben sommige studies aangetoond dat het effectief angsten reduceert en de slaap bevordert wanneer het tegelijkertijd met andere kalmerende kruiden, zoals kamille en hop, gebruikt wordt.

Bij een specifiek onderzoek gaf 80% van de deelnemers met lichte slaapproblemen aan dat hun slaap was verbeterd na het innemen van een kruidencombinatie, bestaande uit citroenmelisse en valeriaan.

Net als onze lavendel mix is citroenmelisse ideaal om thee van te maken, in voedsel te verwerken, of om te vaporizen. Een pakje bevat 20 gram en bestaat uit bladeren van de Melissa officinalis. Plaats je bestelling vandaag nog voor een lange, diepe, en verjongende nachtrust!

6. ZAMNESIA SUPER SLEEP

Super Sleep Zamnesia

Super Sleep is de nieuwste toevoeging aan het brede assortiment natuurlijke slaapmiddelen die ontwikkeld zijn door Zamnesia’s slaapexperts. Of je nu moeite hebt om in slaap te vallen of in het algemeen slecht slaapt, Zamnesia Super Sleep is er om je te helpen.

Dit unieke product bevat zowel melatonine als cannabidiol (CBD) in een liposomale formule die ontworpen is om je te helpen om sneller in slaap te vallen en met een verfrist en verkwikt gevoel wakker te worden.

In tegenstelling tot andere populaire slaapmedicatie biedt Zamnesia Super Sleep een natuurlijk en niet-verslavend alternatief. Zoals we al eerder hebben gezien, staat melatonine erom bekend dat het mensen helpt om sneller in slaap te vallen en dat het de kwaliteit van de slaap verhoogt.

Ook CBD, een belangrijke cannabinoïde die te vinden is in cannabis- en hennepplanten, staat bekend als krachtig, natuurlijk slaapmiddel. Bovendien heeft CBD veel potentieel gezonde effecten op onze gezondheid, het werkt onder andere:

  • ontstekingsremmend
  • als antioxidant
  • als neurobeschermer
  • anxiolytisch
  • als antidepressivum
  • pijnstillend
  • anti-psychotisch

In tegenstelling tot melatonine wekt CBD op zichzelf niet zozeer slaap op, maar maakt het zowel de slaapervaring als het REM-slaapritme consistenter en rustgevender. Hierdoor voelen gebruikers zich als herboren wanneer ze wakker worden.

Het combineren van deze twee bestanddelen tot een liposomale formule belooft een simpele, snelle en effectieve verlichting van slaapgerelateerde problemen zoals slapeloosheid en jetlag.

Tot slot helpen de liposomen (piepkleine blaasjes of belletjes gemaakt van fosfolipiden) in de formule ervoor dat de CBD en melatonine in Super Sleep snel afgeleverd worden in de lichaamsdelen waar ze het meest nodig zijn.

De orale Super Sleep-formule van Zamnesia heeft als effect dat gebruikers sneller in slaap vallen en tegelijkertijd genieten van een diepere, meer ontspannen slaapervaring.

Steven Voser

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken