Water Curing Van Cannabis: Wat Is Het En Hoe Moet Het

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis

Water Curing Van Cannabis: Wat Is Het En Hoe Moet Het


Met water curing kun je niet alleen de tijd verminderen die nodig is voor het rijpen van jouw knoppen. Ook een geweldige methode als je de gladste smoke wilt met de minste hoeveelheid onzuiverheden.

Als je enige ervaring hebt met het kweken van wiet, zul je wel al weten hoe water gunstig kan zijn om het beste uit onze gewassen te halen. Kwekers weten dat het doorspoelen van planten in de weken voor de oogst kan helpen met het wegwerken van een harde smaak. Spoelen verwijdert onzuiverheden en kan je smoke een stuk soepeler en aangenamer maken. Dat wetende, ben je misschien geïnteresseerd om te leren dat je hetzelfde principe kan toepassen als het gaat om het rijpen van jouw knoppen - met water curing!

Water curing zal de tijd minimaliseren die nodig is voor het ontdoen van ongewenste stoffen zoals zouten, chlorofyl of insecticiden. Die stoffen kunnen zorgen voor een harde, onaangename smoke van zelfs de beste wiet.

Water curing is als het maken van een kopje thee. Het frisse water zal helpen met het ontdoen van ongewenste stoffen die ons doen hoesten van wiet en verspreiden ze in de wateroplossing. Het goede van dit proces is dat het water de THC en andere cannabinoïden, de belangrijkste psychoactieve component in cannabis, in onze planten behoudt.

DE VOORS EN TEGENS VAN WATER CURING

Water curing van marihuana met schoon water heeft voor- en nadelen die je van te voren moet weten.

Het is de snelste methode om je knoppen te rijpen in vergelijking met de traditionele wiet curing. Water curing verwijdert veel meer ongewenste vaste stoffen, waardoor de smoke zeer glad en daarom gezonder zal zijn. Aangezien water curing meer ongewenste stoffen verwijdert, zal het ook voor een krachtiger eindproduct zorgen.

Het nadeel van water curing is dat het ook stoffen verwijdert die verantwoordelijk zijn voor de smaak en het aroma, wat betekent dat je een beetje geur en smaak van je wiet zult opofferen voor meer potentie. Aan de andere kant kan water uitharding ideaal zijn voor die soorten die bekend staan voor een minder aangename of scherpe smaak, waarbij het verlies van smaak minder belangrijk zou zijn.

HET WATER CURINGSPROCES - WAT JE NODIG HEBT

Zoet water (gebotteld water of gedestilleerd water werkt het beste)

Kom, bad of pot (hangt af van de hoeveelheid knoppen die je wilt rijpen)

WATER CURING- DE STAPPEN

1. Begin met het trimmen van jouw knoppen en verwijder stengels en bladeren. Als je later hasj wilt maken, kan het een goed idee zijn om je knoppen nog verder te trimmen, omdat dit zal resulteren in een betere kwaliteit van hasj.

2. Plaats je getrimde knoppen in een pot of kom met water. De grootte van de pot zal afhangen van hoeveel knoppen je wilt rijpen.

3. Water curing werkt het best bij een watertemperatuur van 18-24C. Zie dat je de temperatuur van het water binnen dit bereik houdt.

4. Je knop zal naar boven willen drijven, dus je moet ze voorzichtig onder water houden. Als je rijpt in een kom of een soortgelijk bakje, kun je het bedekken met een snijplank uit de keuken.

5. Verander het water elke dag met vers water. De gehele water curing kan variëren van 3-7 dagen, je zult het water dagelijks moeten veranderen gedurende deze tijd.

6. Wanneer je na 3-7 dagen klaar bent met de water curing van je knop, hang je knop op en droog deze als normaal.

Als je de eerste keer water curing hebt uitgevoerd, willen we graag jouw mening horen. Wat denk je van deze curingsmethode? Deel je ervaringen in de commentaar sectie!

 

         
  Georg  

Geschreven door: Georg
Georg, gevestigd in Spanje, is een geek die veel tijd besteedt aan zijn computer maar ook aan zijn tuin. Met een vurige passie voor het kweken van cannabis en het onderzoeken van psychedelica, is Georg helemaal thuis in alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers