Blog
Wetenschapconferentie Belicht Therapeutische Voordelen Van Psychedelische Drugs
2 min

Wetenschapconferentie Belicht Therapeutische Voordelen Van Psychedelische Drugs

2 min
News Research

Nadat hippies en psychonauten zich in de jaren 60 en 70 helemaal te buiten waren gegaan aan drugs, werd de verdoofde en verwarde jeugd door de heersende opinie en strengere wetten gedwongen om

Nadat hippies en psychonauten zich in de jaren 60 en 70 helemaal te buiten waren gegaan aan drugs, werd de verdoofde en verwarde jeugd door de heersende opinie en strengere wetten gedwongen om enigszins te minderen met drugs. Vandaag de dag is de psychedelica-industrie net zo ontwikkeld als iedere andere industrietak en worden psychedelica in poliklinieken gesynthetiseerd en klinisch getest ten behoeve van legale medische doeleinden. Psychoactieve stoffen waren heel lang een populair onderwerp in de medische wereld en de geestelijke gezondheidszorg.

Daarom komen in Oakland, CA, sinds 2010 elke 18 t/m 23 april Dr. Rick Doblin en leden van de MAPS (Multidisciplinaire Vereniging voor Psychedelische studies) Psychedelische Wetenschapsconferentie (PSC) bij elkaar om te discussiëren, te luisteren naar discussies en elkaar de nieuwste onderwerpen en debatten op het gebied van het medische gebruik van psychoactieve stoffen voor te leggen. Onder de deelnemende personen zijn professoren en MD’s van instituten als John Hopkins, UC Berkely en Harvard.

Humphery Osmond uit de UK doet al sinds lang wetenschappelijke, klinische experimenten naar LSD-gebruik. Hij onderzocht het werkelijke gebruik en de toepassing van psychedelica in ziekenhuizen over de hele wereld; anderen volgden. De term ‘psychedelica’ komt van hem en duidt op iets dat zich manifesteert in de geest. Sprekers van MAPS PSC spraken over de toepassing van allerlei soorten psychoactieve stoffen, zoals psilocybine padenstoelen, mescalinecactussen, ayahuasca, XTC en cannabis, en hun voordrachten creëerden een open sfeer waarin de ware medicinale en therapeutische kracht van psychedelische drugs goed tot zijn recht kwam.

Neem bijvoorbeeld psilocybine paddenstoelen, die MD’s zoals Stephen Ross, Charles Grob en Torsten Passie van plant zijn grondig te gaan onderzoeken tijdens de Psychedelic Science 2013. Deze stof is in Amerika een Schedule I drug en wordt gedefinieerd als hebbende ‘geen legaal wettelijk gebruik’, en heeft in verschillende studies laten zien zeer effectief te zijn bij de behandeling van alcoholisme. Op een ander medisch gebied hebben wetenschappers aangetoond dat psilocybine gebruikt kan worden om bij terminale patiënten oncontroleerbare stress en angst in toom te houden. Dokters en aanwezigen bij de MAPS PSC verwijzen altijd naar klinische studies en harde, wetenschappelijke bewijzen als deze wanneer psychedelica ter sprake komen, en zijn voorzichtig met het poneren van verklaringen aangaande de effectiviteit van verschillende drugs.

Een andere populaire recreationele drug, XTC (MDMA), werd voor het eerst in 1912 in Duitsland gemaakt door Merck. De toepassing die men op het oog had, was niet zozeer therapeutisch: het moest Duitse soldaten minder hongerig maken. Inmiddels, na de creatie ervan, het zware gebruik in de jaren 60, 70 en 80 in de drugscultuur, en later bij raves en in nachtclubs, wordt XTC grondig onderzocht omwille van de mogelijke toepassing bij het behandelen van patiënten met een geestelijk en emotioneel trauma. Peter Oehen, Annie Mithoefer en vele andere mensen uit verschillende landen zullen dit vanuit een andere invalshoek bekijken; veel studies zijn gewijd aan het gebruik van XTC als wapen tegen posttraumatische stress-stoornis bij politieagenten en oorlogsveteranen.

Onder de sprekers bevinden zich Stan Grof, David Nichols en Torsten Passie. Zij zullen gelijksoortige effecten van lysergeenzuurdiethylamide, LSD, op trauma’s en posttraumatische stress-stoornis illustreren. De bekende Dr. Albert Hoffman synthetiseerde de drug in 1938 voor Sandoz labs, per ongeluk en als eerste. Timothy Leary, een Harvard professor, hield zich als eerste bezig met medicinale LSD in zijn vervreemde experimenten, die hem wereldwijd in 29 verschillende gevangenissen deden belanden. Sindsdien heeft deze stof bekendheid vergaard als mogelijke behandeling bij schizofrenie, trauma’s en verschillende andere mentale stoornissen, ondanks dat het in de VS op de lijst van Schedule I substanties staat.

Elk psychedelisch middel heeft zijn eigen geschiedenis en leven, dat begon in een laboratorium van een groot farmacologisch bedrijf voor niet-geregistreerd gebruik, waarna het zijn weg vond naar de straat en het misbruik, om uiteindelijk opgemerkt te worden door medische onderzoekers zoals de sprekers en gasten bij MAPS. De misvatting dat recreationele psychoactieve stoffen nergens goed voor zijn, de hersenen kapotmaken en ongezonde chemicaliën zijn, is de wereld uit, en het gebeurt steeds vaker dat gekwalificeerde mensen uit verschillende delen van de wereld zich vergaderen om de kracht en effectiviteit van medicinale psychedelica aan te tonen.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken