Blog
Word veilig high met de Highway Codes
1 min

Word veilig high met de Highway Codes

1 min
Het vinden van de juiste balans tussen plezier en veiligheid kan een uitdaging zijn als het gaat om drugs. The Global Drugs Survey heeft wat informatie die hierbij kan helpen.

Als het gaat om recreatief drugsgebruik, weten we allemaal dat het opzoeken van plezier vaker belangrijker is dan de veiligheid. Personen die daadwerkelijk bezorgd zijn over wat ze gebruiken, en actief zoeken naar manieren om hun risico op letsel te verminderen, moeten dit uitvinden via anderen, forums en algemeen internet onderzoek.

The Global Drug Survey wil hier graag verandering in brengen. Met behulp van gegevens, die zij vorig jaar hebben verzameld, hebben zij een gids, de eerste in zijn soort, geproduceerd waarin diverse strategieën staan om mogelijk letsel te verminderen en ook de impact die ze hebben op het te ervaren genot. Ze gaven het de toepasselijke naam "High-Way Code".

Voordat we hier dieper op ingaan, is het de moeite van het vermelden waard dat The Global Drug Survey Team het illegale gebruik van drugs niet goedpraat (wij ook niet), maar wel de veiligheid en het gezonde verstand wil promoten.

Het doel van deze gids is benadrukken dat schade verminderende strategieën (kunnen) worden gebruikt door veel mensen, zonder negatieve effecten op het genot. De gebruikte data, waarmee de gids is samengesteld, vat de strategieën en inzichten samen van 80.000 mensen, die in 2014 deelnamen aan het onderzoek, en kunnen andere druggebruikers een compilatie van oplossingen bieden die ze kunnen proberen om hun veiligheid te verzekeren, terwijl ook wordt vermeld wat de mogelijke effecten zijn op het genot.High-way Codes Cannabis

Het kan in ieder geval helpen de misvattingen weg te nemen over bepaalde manieren om veilig te blijven, door aan te tonen dat de meeste mensen nog steeds een hele leuke tijd hebben! Een voorbeeld hiervan is het eten van een maaltijd voor het drinken van grote hoeveelheden alcohol. Veel mensen die met opzet niet eten voor het drinken, doen dit omdat ze denken dat het de ervaring dempt. De High-Way Code toont in feite aan dat 93% van de alcholdrinkers van mening is dat het helemaal geen negatieve impact heeft op hun genot. Waarom is dit belangrijk? Omdat eten voordat je drinkt ZEKER helpt mogelijke schade te verminderen en als het de ervaring niet minder plezierig maakt, is er ook geen reden die maaltijd over te slaan.

Kijk nu even kritisch naar jezelf. Je zult misschien al een hoop van de strategieën uit de gids gebruiken, maar het kan geen kwaad er een paar bij te leren en het zou de ervaring van de stoffen die jij gebruikt zelfs kunnen verbeteren, omdat je je veiliger voelt met de gedachte dat je actief probeert letsel te minimaliseren.

Je kan de High-Way Code hier lezen, op de website van de Global Drugs Survey:
http://www.globaldrugsurvey.com/brand/the-highway-code/

Wij prijzen deze inspanning en ook iedereen die hun advies opvolgt en moeite doet om verantwoordelijk drugsgebruik te bevorderen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken